Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Maratonac,

pa ne čudim se ja tome, nego sam užasnut koliko nama ovisi BDP o – vremenu. Ako je vrijeme loše, nema turista, ako nema turista – ne jede se, ne pije se, ne troši se struja, voda….

Znači da je ovaj oporavak na vrlo klimavim temeljima i da ako/kad dođe kriza u svijetu mi smo kaput.

Bez brige, Europu drma nevidjeni toplinski val, u Francuskoj 46 celzijevaca, sve ce to biti potjerano na more htjelo-ne htjelo, a zna se gdje im je najblize automobilima.
[/quote]
Ajme samo da ne dođu njihovi žuti prsluci , ode sezona u PM
[/quote]
Nema sanse da dodju, jer treba ponijeti hrpu love, a oni je nemaju, zato i prosvjeduju 😎

Evo, HEP izašao sa informacijom da je u četvrtak zbog toplinskog vala potrošena rekordna količina kWh struje. Svi popalili klima uređaje. Svega toga nije bilo u svibnju zbog lošeg vremena.
U svibnju nije bilo vrijeme ni za grijanje prostora ni za hlađenje. Dakle, potrošački gledano…vrlo loš mjesec.
I ja vjerujem da će lipanj, srpanj i kolovoz to nadoknaditi i da će nas kvartalni izvještaji o rastu BDP-a i dalje uveseljavati i više od najoptimističnijih analitičara.
A o ovim babarogama koje samo sipaju crnilo, nebum ni trošio riječi.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Pogledajte ovdje cijene dionica

https://www.poduzetnistvo.org

@harpun
Kolega, to je pogled u budućnost…

@harpun

Kolega, to je pogled u budućnost…

Ako su im cijene iz nekog drugog vremena onda su i članci

https://novac.jutarnji.hr/?utm_source=jutarnji.hr&utm_medium=referral&utm_campaign=navbardirect

A ovi jos i korf imaju , koja ozbiljnost , koji mediji , uh

A kakve veze za rast BDPa ima loše vrijeme u svibnju, kada je u Q1 bilo konstantno loše vrijeme? Koliko ja znam kada se govori o rastu, ne uzima se u obzir neka sezonalnost nego je baza kvartal prije proteklog. Znači Q2 2019 na Q1 2019. Ne Q2 2019 na Q2 2018.

Nitko nije spominjao kvartalni BDP, nego smo komentirali novinske članke zašto je potrošnja u svibnju 2019. manja za 2% od potrošnje u svibnju 2018.
A potrošnja je bitna stavka BDP-a.

MOL vozi hrvatsku naftu iz Siska u mađarske rafinerije.

Biće veće cijene i još manja potrošnja.

Ne kužim kako rupu u 5. mjesecu u odnosu na prošlu godinu mislite pokriti s 7. mjesecom u odnosu na prošlu godinu?

Zar je 7. mjesec tako bio loš prošle godine?

Nitko nije spominjao kvartalni BDP, nego smo komentirali novinske članke zašto je potrošnja u svibnju 2019. manja za 2% od potrošnje u svibnju 2018.
A potrošnja je bitna stavka BDP-a.

Mozda zato jer je iselilo jos 100.000 ljudi. 2.5% populacije manje i potrosnja manja 2%. Mahom Slavonci. A to je jako bitno jer se povecao udio Imoćana i Bračana…a svi znamo da su isti “teški” za potrošit jer ljudi vole novce u čarapi.kad pojeftine kvadrati onda ce se povecat potrosnja istih.

Žestoko otvaranje burze…

https://www.index.hr/vijesti/clanak/clan-uprave-hza-trebamo-vise-novca-za-zeljeznicu/2097144.aspx

New Report

Close