Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čemu se čudite? Svibanj ove godine je bio izuzetno hladan u odnosu na svibanj 2018. i to sigurno nije pridonijelo dobrim rezultatima u turizmu. Nisam zabrinut. Nikad hladniji svibanj.
Pitajte pivovare nek usporede prodaju piva sa svibnjem 2018.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Putin ima svoje "ja" i ne klanja se bez pogovora EU kao naši političari…
PUTIN OPTUŽIO MERKEL: ‘To je kardinalna greška. Ne može se nekažnjeno ubijati, pljačkati i silovati! Svaki zločin mora imati kaznu!’

Klasična priča onih koji žele kontrolirati sve – udri po liberalizmu. Pitam se zakaj nitko ne želi emigrirati u Rusiju.

Maratonac,

pa ne čudim se ja tome, nego sam užasnut koliko nama ovisi BDP o – vremenu. Ako je vrijeme loše, nema turista, ako nema turista – ne jede se, ne pije se, ne troši se struja, voda….

Znači da je ovaj oporavak na vrlo klimavim temeljima i da ako/kad dođe kriza u svijetu mi smo kaput.

Ja nisam tako pesimističan. Istina je da smo “pre”više ovisni o turizmu, ali zar bi nam bilo bolje da tog turizma nema?!
Slika će na kraju godine biti pozitivnija nego za 2018., a da li je koji mjesec nešto pobacio je irelevantno.

Izostala je po meni više domaća potrošnja, ipak je turizam u 5. mj premalog obujma da bi se mjerio sa 4mil domaćih.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Maratonac,

pa ne čudim se ja tome, nego sam užasnut koliko nama ovisi BDP o – vremenu. Ako je vrijeme loše, nema turista, ako nema turista – ne jede se, ne pije se, ne troši se struja, voda….

Znači da je ovaj oporavak na vrlo klimavim temeljima i da ako/kad dođe kriza u svijetu mi smo kaput.

Bez brige, Europu drma nevidjeni toplinski val, u Francuskoj 46 celzijevaca, sve ce to biti potjerano na more htjelo-ne htjelo, a zna se gdje im je najblize automobilima.

OIB nije tajni podatak:
https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Prirucnici_brosure/OIB%20web.pdf

Kolega… 👍

Izostala je po meni više domaća potrošnja, ipak je turizam u 5. mj premalog obujma da bi se mjerio sa 4mil domaćih.

Pa kad kažemo turisti, ne mislimo tu samo na strane goste, nego i na domaće. A svibanj nije bio mjesec ove godine za otić na more, potrošit novce…
Nisi išao do svoje vikendice ili apartmana jer je vrijeme bilo loše. Niši potrošio gorivo, nisi platio cestarinu. Popio si manje piva nego kaj bi popio da je bilo vruće. Djeca su pojela manje sladoleda. Ljudi kad odu na more u pravilu si priušte više nego kad ostanu kod kuće, a to je ove godine u svibnju izostalo.

Pa kad kažemo turisti, ne mislimo tu samo na strane goste, nego i na domaće. A svibanj nije bio mjesec ove godine za otić na more, potrošit novce…
Nisi išao do svoje vikendice ili apartmana jer je vrijeme bilo loše. Niši potrošio gorivo, nisi platio cestarinu. Popio si manje piva nego kaj bi popio da je bilo vruće. Djeca su pojela manje sladoleda. Ljudi kad odu na more u pravilu si priušte više nego kad ostanu kod kuće, a to je ove godine u svibnju izostalo.
[/quote]
Manjak svibnja je visestruko nadoknađen vec u prvoj polovini lipnja, o tome se vec pisalo, kada je izvjestavano da je 33% vise turista i 22% vise nocenja. A gdje je jos povecanje u drugoj polovini lipnja, u kojoj su ovogodisnji lipanjski blagdani idealno poslozeni. Nemojmo stalno jamrati i gledati crno. Trebamo optimizam, a ne kukanje, rekao bi Rimac (pred premijerom i clanovima uprave porschea, hyundaija i kie): https://www.vecernji.hr/vijesti/plenkovic-s-ministrima-u-posjetu-tvornici-mate-rimca-1328788

Maratonac,

Bez brige, Europu drma nevidjeni toplinski val, u Francuskoj 46 celzijevaca, sve ce to biti potjerano na more htjelo-ne htjelo, a zna se gdje im je najblize automobilima.
[/quote]

Gdje?

Mos si misliti koliko će uzavrelih Francuza i Francuskinja sjesti u Auto pa zapaliti za Split ili Dubrovnik….

Maratonac,

[/quote]
Ajme samo da ne dođu njihovi žuti prsluci , ode sezona u PM

najvrednije stvari u životu su besplatne

Putin ima svoje "ja" i ne klanja se bez pogovora EU kao naši političari…
PUTIN OPTUŽIO MERKEL: ‘To je kardinalna greška. Ne može se nekažnjeno ubijati, pljačkati i silovati! Svaki zločin mora imati kaznu!’

Klasična priča onih koji žele kontrolirati sve – udri po liberalizmu. Pitam se zakaj nitko ne želi emigrirati u Rusiju.
[/quote]
pitaš se zato kaj ne znaš koliko stranaca ima u rusiji. prouči si malo statističke podatke pa se više nebuš pital.

who dares, wins

New Report

Close