Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja bih rekao da su marže pretjerane. Mogle bi biti dosta manje. Mantramo stalno da je problem u visokim porezima, prirezima, trošarinama…
Al naši privatnici bi se obogatili za 2-3 godine rada.

Visoke marze, tj. potreba za njima je upravo tu zbog nestimulativnog poslovnog okruzenja. Da je poduzetnik siguran u svoj okolis pristao bi i na manje marze. Ovako kad mu uvijek prijete nekim otimacinama i on mora igrati zdipi lovu i bjezi. Jedno vuce drugo.

Ja bih rekao da su marže pretjerane. Mogle bi biti dosta manje. Mantramo stalno da je problem u visokim porezima, prirezima, trošarinama…
Al naši privatnici bi se obogatili za 2-3 godine rada.

Svatko tko misli da se privatnici obogate za dvije tri godine, moze krenut u privatne vode. Ako nema pocetni kapital, nek proda kucu stan i nek krene u biznis.

Pa naši poduzetnici tako razmišljaju. Zato potplaćuju radnike, imaju prevelike marže…zato i jesmo tu gdje jesmo. Todorić ti je odličan primjer toga.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

maratonac

Onda je rješenje oduzeti poduzetnicima sve i dati državi na 10 god upravljanja. Ona će odmah podići plaće i krenuti sa upumpavanjem tuđih novaca.
Na kraju ćemo dobiti posložene firme sretnih radnika kao što smo to više puta mogli vidjeti na ptkm, uljn, vart, hoteli u hr vlasništvu sa 1* itd.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Naravno da to nije rješenje, ali mantrat da je za sve država kriva isto nema smisla. Mnogi nazovimo poduzetnici kod nas nemaju dovoljno znanja da bi uopće to bili. A za neuspjehe im je uvijek netko drugi kriv…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

plenkoviću što još čekaš? Zašto ne smijeniš kuščevića nakon ove sramote?!?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-su-fotografije-zbog-kojih-bi-kusevicu-trebalo-biti-neugodno-luksuznijeg-kokosinjca-od-njegovog-nema-na-cijelom-svijetu/9037547/

Ignore: KressoM, delux

Pa naši poduzetnici tako razmišljaju. Zato potplaćuju radnike, imaju prevelike marže…zato i jesmo tu gdje jesmo. Todorić ti je odličan primjer toga.

Pa oni samo koriste “blagodati” socijalisticke dogovorne ekonomije , da je drugacije tj da imamo pravo slobodno trziste i normalan p ravni okvir , sve bi bilo drugacije , place bi rasle samim izborom radnih mjesta , tj zaposlenik bi imao vise izbora . To vam je to , vrlo jednostavno , samo kod nas jos neko vrijeme nedostiznio

Juka, 23.06.2019. u 19:38
Od 2016. proveli smo niz mjera da vratimo povjerenje na tržište – od delistiranja, spuštanja u niži segment…
Juka, 23.06.2019. u 19:38

Cekaj malo ove mjere vracaju povjerenje na trziste?

Pokrenuli smo i niz inicijativa da omogućimo financiranje i kompanijama koje još nisu spremne za burzu, poput Progress tržišta za mala i srednja poduzeća te Funderbeama

Pa da vidi se koliko su atraktivne te inicijative na ovom forumu pod tim topicima.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sefica-zagrebacke-burze-iako-su-nuzne-privatizacije-u-hrvatskoj-u-potpunosti-izostaju/9029558/

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Cini mi se kao da se dosta dionica danas rasprodaje po bid-u i ulazi se u Optimu po ask-u….

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Nadam se da ce kolegama s Optime doci lijepa ponuda pa da se onda skidaju s aska neka od izadanja koja ove dane idu po bidu… 🙂

Preskupo dionice na burzi.
Izuzetak Optima jer ima priču

Cini mi se kao da se dosta dionica danas rasprodaje po bid-u i ulazi se u Optimu po ask-u….

ovakvo stanje traje vec neko vrijeme

New Report

Close