Ja bih rekao da su marže pretjerane. Mogle bi biti dosta manje. Mantramo stalno da je problem u visokim porezima, prirezima, trošarinama…
Al naši privatnici bi se obogatili za 2-3 godine rada.
Visoke marze, tj. potreba za njima je upravo tu zbog nestimulativnog poslovnog okruzenja. Da je poduzetnik siguran u svoj okolis pristao bi i na manje marze. Ovako kad mu uvijek prijete nekim otimacinama i on mora igrati zdipi lovu i bjezi. Jedno vuce drugo.
Ja bih rekao da su marže pretjerane. Mogle bi biti dosta manje. Mantramo stalno da je problem u visokim porezima, prirezima, trošarinama…
Al naši privatnici bi se obogatili za 2-3 godine rada.
Svatko tko misli da se privatnici obogate za dvije tri godine, moze krenut u privatne vode. Ako nema pocetni kapital, nek proda kucu stan i nek krene u biznis.
Pa naši poduzetnici tako razmišljaju. Zato potplaćuju radnike, imaju prevelike marže…zato i jesmo tu gdje jesmo. Todorić ti je odličan primjer toga.
maratonac
Onda je rješenje oduzeti poduzetnicima sve i dati državi na 10 god upravljanja. Ona će odmah podići plaće i krenuti sa upumpavanjem tuđih novaca.
Na kraju ćemo dobiti posložene firme sretnih radnika kao što smo to više puta mogli vidjeti na ptkm, uljn, vart, hoteli u hr vlasništvu sa 1* itd.
Naravno da to nije rješenje, ali mantrat da je za sve država kriva isto nema smisla. Mnogi nazovimo poduzetnici kod nas nemaju dovoljno znanja da bi uopće to bili. A za neuspjehe im je uvijek netko drugi kriv…
plenkoviću što još čekaš? Zašto ne smijeniš kuščevića nakon ove sramote?!?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-su-fotografije-zbog-kojih-bi-kusevicu-trebalo-biti-neugodno-luksuznijeg-kokosinjca-od-njegovog-nema-na-cijelom-svijetu/9037547/
Pa naši poduzetnici tako razmišljaju. Zato potplaćuju radnike, imaju prevelike marže…zato i jesmo tu gdje jesmo. Todorić ti je odličan primjer toga.
Pa oni samo koriste “blagodati” socijalisticke dogovorne ekonomije , da je drugacije tj da imamo pravo slobodno trziste i normalan p ravni okvir , sve bi bilo drugacije , place bi rasle samim izborom radnih mjesta , tj zaposlenik bi imao vise izbora . To vam je to , vrlo jednostavno , samo kod nas jos neko vrijeme nedostiznio
Cekaj malo ove mjere vracaju povjerenje na trziste?
Pokrenuli smo i niz inicijativa da omogućimo financiranje i kompanijama koje još nisu spremne za burzu, poput Progress tržišta za mala i srednja poduzeća te Funderbeama
Pa da vidi se koliko su atraktivne te inicijative na ovom forumu pod tim topicima.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sefica-zagrebacke-burze-iako-su-nuzne-privatizacije-u-hrvatskoj-u-potpunosti-izostaju/9029558/
Cini mi se kao da se dosta dionica danas rasprodaje po bid-u i ulazi se u Optimu po ask-u….
Nadam se da ce kolegama s Optime doci lijepa ponuda pa da se onda skidaju s aska neka od izadanja koja ove dane idu po bidu… 🙂
Cini mi se kao da se dosta dionica danas rasprodaje po bid-u i ulazi se u Optimu po ask-u….
ovakvo stanje traje vec neko vrijeme