Vrlo jednostavno. Svi pokazatelji su sve bolji. Iseljavanje je apsolutno najbolja stvar koja se desila i samo potpuni neznalica moze naricati nad tim. Smanjila se nezaposlenost, zaostrilo trziste rada, place rastu silovito, a sad vec i GDP. Oni koji nisu imali posao i bili su nesretni pronasli su srecu drugdje. Super. Plus sto iseljenici salju devizne doznake umjesto da se povlace po kaucu, zicaju mamu za cigarete i cuclaju socijalnu pomoc. Win win win na sve strane, kako god okrenes.
Nadalje, rijesili smo se todexa, kao da ga nikad nije ni bilo. Burza raste, pozicioniramo se u dobrim dionicama, dividendnim, brzorastucim, i ocekujemo dobit i blagostanje.
Eto, sve je dobro.
Vrlo jednostavno. Svi pokazatelji su sve bolji. Iseljavanje je apsolutno najbolja stvar koja se desila i samo potpuni neznalica moze naricati nad tim. Smanjila se nezaposlenost, zaostrilo trziste rada, place rastu silovito, a sad vec i GDP. Oni koji nisu imali posao i bili su nesretni pronasli su srecu drugdje. Super. Plus sto iseljenici salju devizne doznake umjesto da se povlace po kaucu, zicaju mamu za cigarete i cuclaju socijalnu pomoc. Win win win na sve strane, kako god okrenes.
Nadalje, rijesili smo se todexa, kao da ga nikad nije ni bilo. Burza raste, pozicioniramo se u dobrim dionicama, dividendnim, brzorastucim, i ocekujemo dobit i blagostanje.
Eto, sve je dobro.
Ma super je iseljavanje.
Pogotovo iseljavanje doktora, medicinskih sestara, informaticara i ostalih visokoobrazovanih
Noviulagac
Da, jest, super je. Ako je netko mislio da ce imati doktora po cijeni vozaca tramvaja, e pa neka razmisli ponovno. Ili ce imati bilo kojeg majstora po 3 ili 4 tisuce kuna. Ma i 5-6. Nece.
Iseljavanje je dobro jer smanjuje neravnoteze. Smanjuje nezaposlenost i drustvene tenzije. Smanjuje siromastvo i donosi novac. Smanjuje beznadje i donosi nove prilike, svima, i onima koji su otisli i onima koji ostaju.
A znas tko je u problemu? Usprkos znacajnom rast GDP-a i opcenitom napretku? Ili bas zbog toga. Vlast. Da, vlast je u velikom problemu. Kako se razvija privatni sektor i rastu place tako ono sto politicar nudi, sinekura, uhljebnistvo u opcini, ministarstvu itd. od 5-6-7 tisuca kuna postaje sve manje atraktivno. Kupac postaje Bog. Poduzetnik postaje Bog. Radnik postaje Bog. Sve manje se moli politicara za neku dozvolu, a sve vise zahtijeva da radi svoj posao.
Sve to nije bilo moguce dok je bilo 300-400 tisuca nezaposlenih i dok je moc davanja uhljebnistva znacila moc nad ljudima. Sad je konacno postalo moguce. Ima puno posla jos, ali stvari idu naprijed.
bravo metalik!
sve točno od rijeći do riječi! a što se tiče penziča!!?? ovi naši potratili cijeli život sisajući firme državu (svaka čast izuzecima). moj pokojni stari radio u valjaonici lima u dortmundu i imao povlaštene uvjete, te je za 26 g staža dobio mirovinu 1366 eur. s a time tamo ne možeš živjeti, a doma si faca! nedavno pričao sa susjedom koji se vratio iz njemačke sa PUNOM mirovinom! dakle sa 40+ staža¨! sa time se tamo jako teško živi ako nemaš vlastiti stan/kuću. a toga je tamo jako malo.
a mi bi sa 20 g staža željeli barem 4000 kn mirovine! e moj brale! ne ide to tako.
Metalik,
U teoriji ovo tvoje stima.
Kod nas se nazalost dogada nesto drugo.
Rezultate cemo vidjet
Slobodno možete objasnit što se to po vama događa? Ja isto mislim da se dešava teorija od gospodina Metalika.
Jednim djelom da….
Ipak, puno je previse uhljeba i rukovodeceg kadra koje je nesposobno.
Ako skinemo sa vlasti ove koji 30 god pljackaju i smjestimo ih u zatvore nakon sto im oduzmemo svu imovinu, bit ce neke nade.
Ukoliko samo cekamo da nesto dode samo od sebe, bojim se da nece biti spasa.
Eto, sve je dobro.
Ima nešto u tome što ste napisali, ali propadamo demografski a to dugoročno nikako ne može bit dobro…
Da, propadamo demografski i to jako, uskoro sva ta ekonomija neće imati smisla jer da bi nastavila vrtiti morat će Hrvati biti zamijenjeni i migrantima, baš kao što se Zapadu već dogodilo. Mi gradimo i žrtvujemo se, a drugi će pokupiti vrhnje. Glavno da je gay parada doživjela velik uspjeh…
Dečki nije dobro, u svim sektorima je kolaps, evo čovjek poduzetnik mi priča da ne može naći čovjeka za pult prodavati dijelove za radne strojeve.
U realnom sektoru je doista loša situacija sa radnom snagom, ukoliko se hitno ne rastereti trošak rada na plaći, proizvodna i prerađivačka industrija će izgubiti potencijal rada u budućnosti a posljedice istoga neće biti dobre, demografska politka je nikakva i uz utjecaj zapada na način život sa što manje djece ne izgleda mi baš dugoročno svjetla buducnost. Kratkoročno je ok…