na burzi mrtvilo….a crobex se izgleda opet vraća ispod 1900….
Ma jad i bijeda od ove burze. Tek nakon FI za II. kvartal i ostalih pokazatelja za II. kvartal možemo očekivati nešto veće promete.
Dakle, tamo negdje u kolovozu… ako i tad s obzirom na godišnje odmore.
Možda ćemo se do jeseni opet mrcvariti kako je i bilo u zadnjih 10 godina.
formiran novi Adria pride index
21 minuta bez i jedne transakcije na ZSE…smijurija od burze…
dugo toplo ljeto na burzi…
Počeo sam opet nekontrolirano zijevati, a tako mi nije bilo od veljače. OPTE je malo pokrenula priču, drugi su slijedili, a sada opet brutalna dosada. Sreća da sam sljedeći tjedan na godišnjem pa ću buljenje u ekran zamijeniti ronjenjem, skakanjem sa broda, vožnjom bicikla, roštiljanjem… I čisto se bojim da ću u povratku zateći išta drugačije nego je sad. Zijev!!!
klasična ljetna fjaka koja godinama počinje negdje u ovo vrijeme i potraje cca do 9 mjeseca….a i bolje je tako, bar možemo na miru provest ljeto bez stresa i jurnjave za zaradom 🤑
redovan promet je samo 0,8 mil kuna, možda danas padne rekord malog prometa?ako netko računa prodati nešto više dionica za ljetovanje mogao bi se naći u mukama zbog tanke kupnje
Sramota! Zaposlenici burze bi trebali imat prihode (plaće) sukladno prometu na ZSE. Dok god je njima svejedno da li je dnevni promet 1 milju, 10 milja ili 50 milja, dotle se ovdje ništa značajno neće promijeniti.
Nadam se da će novi vlasnik to malo razbucat i da će neki novi vjetrovi zapuhat jer ovo doista nema nikakvog smisla.
Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]
bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti
[/quote]
Ima. LOVA.
Uložite svojih 50 milja i već ste okrenuli jedan kotačić.
Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.
Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.
By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.
Mogu se kladiti da nijedan euro neće ići u proizvodnju.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
[/quote]
Nemojte me nasmijavati.
Razlog što se tako povoljno mogu zadužiti je samo u tome što su trenutno takve prilike na financijskom tržištu.
Da su kamate 10 % oni bi se opet zadužili.
A zašto se Vlada nije zadužila i završila sve one brodove umjesto da plaćaju velike kamate na svoje garancije.
Dug bi bioo na 60% a da se nisu upleli u Agrokor na 50%.
Bez ikakvih reformi, samo korupcija i širenje imovinskih kartica ministara.
Bojim se misliti što je tek na nižim nivoima.
Grabi dok još ima. Zato i jesu tako veliki porezi.
Treba sve to namiriti. Ste vidli Ličku županiju.
Nisu mjesec dana dobili plaće. Kad radnici ne dobivaju plaću dvije godine (Uljanik i 3 maj) onda to nema veze.
Ipak su to radnici, a ne HDZ uhljebaši i šatoraši.
[/quote]
Sve pogresno.Vama su izgleda gubici na TODEX-u ostavili velikog traga.
Pokusavate sve podcijeniti i relativizirati zato sto ste Vi izgubili,no,kao sto svi vidimo,ekonomski pokazatelji su sve bolji.
Koliko sam ja shvatio,odustajanje od kreditiranja brodogradnja i Agrokor su pozdravljeni od strane medunarodnih rejting agencija kao dobri potezi!
[/quote]
Prevruće mi je da se s Vama raspravljam koji imate na sebi ružičaste HDZ naočale.
Napišite koliko je ova Vlada ove godine otvorila tvornica, postrojenja, uglavnom realnog sektora.
A onda napišite koliko je ljudi otišlo, koliko penzionera živi na granici gladi, a koliko je ova Vlada zaposlila ljudi u administraciji i drugim uhljeb agencijama.
Pa kada uz to dodate korupciju, nepotizam, daljnju pljačku Hrvatske na svim nivoima, korumpirano pravosuđe koje to dozvoljava.
Naravno da su stranci zadovoljni.
Da bi bili još zadovoljniji uvesti će i porez na nekretnine.
Jer to sve treba netko plaćati, a da onda oni jeftino to preuzmu.
Evo i Inu će zatvoriti. Pet tisuća ljudi dobiva otkaz.
A Vlada je govorila da će kupiti nayrag i spasiti INU.
Uglavnom nesposobni minisyar Energ. Misli napraviti plan do 2030 bez Ine.
Jer što će im hrvatska industrija.
Zato nam sada po Slavoniji i Baranjj buše Kanađani umjesto Hrvats.
Oni isti kaj su bili u bijelom s plavom kacigom dok su naši dečki ginuli za svoju zemlju.
Lp
Ps. Nikad nisam ulagao u Todex.
Ne bi Todiriću dal ni da mi cucka čuva a kamoli svoje novce.
danas ili jučer mi je sjela nekakva dividenda, od koga bi to trebalo biti