Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pozdrav svima
što mislite,kakvog će utjecaja na naše dionice imati rast bdp-a i viši kreditni rejting?
ili to kod nas nema veze jedno s drugim?

Ima veze jedno s drugim i dionice su vec znacajno porasle.
[/quote]

rasle su već prije objave rasta bdp-a i prije povišenja rejtinga .nakon objave počela je stagnacija

Kod nas niš nema veze ni sa čim…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

počinje ljetno mrtvilo na burzi….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Kod nas niš nema veze ni sa čim…

Zasto onda ulazete na burzi ovdje!
Citajte knjige,setajte!

Fondovi potegnuli ručnu jučer i danas. Da ne bi slučajno nekima palo na pamet potpirivati nekakav optimizam. Strogo kontrolirana burza… horizont ulaganja ne kraći od 200 godina.

U neku ruku ih opravdavam . Zašto platiti više?

a čisto sumnjam da će im netko uzeti papire pred nosom .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Fondovi potegnuli ručnu jučer i danas. Da ne bi slučajno nekima palo na pamet potpirivati nekakav optimizam. Strogo kontrolirana burza… horizont ulaganja ne kraći od 200 godina.

U neku ruku ih opravdavam . Zašto platiti više?

a čisto sumnjam da će im netko uzeti papire pred nosom .
[/quote]imaš pravo, nek se oni drže onoga što je najbolje rade a to je prodaja na dnu xxxx puta viđena, a kupnje na vrhu su odradili 2008 recimo INGRU po 37 000kn, DLKV 1800 itd itd… Uljanik da i ne spominjem.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Zanimljivo, kamata na obveznicu smanjena sa 6,75% na 1,324%, interes 5 puta veci od ponude.
Vlada izdala 10-godišnju obveznicu u iznosu od 1,5 milijardi eura uz prinos od 1,324 posto

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/vlada-izdala-10-godisnju-obveznicu-u-iznosu-od-15-milijardi-eura-uz-prinos-od-1324-posto/9001712/

Gotovo 5 milijardi eura ostalo na stolu, ponudenih po 1,3%.
Nije da ZSE puca od prilika ali ima dovoljno izadnja koje imaju solidan free float, stabilni dividendni prinos od 2-3-4+% u okruzenju rasta BDPa, podizanja kreditnog i to sve na solidnim osnovama:

Razbijanje mitova: sedam zabluda o aktualnom gospodarskom rastu u Hrvatskoj

Kad ce purani krenut? 🙂

pozdrav svima
što mislite,kakvog će utjecaja na naše dionice imati rast bdp-a i viši kreditni rejting?
ili to kod nas nema veze jedno s drugim?

Ima veze jedno s drugim i dionice su vec znacajno porasle.
[/quote]

Točno, Podravka, Atlantic, rent, koei, rivp sve je to raslo u zadnje vrijeme.

Crobex bi po meni trebao kroz par dana skočiti za 30%, samo zbog
ovih vijesti, koje su nevjerovatne i potpuno neočekivane, bar meni..

Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/ekonomski-institut-rast-bdp-a-ce-u-drugom-kvartalu-ove-godine-skociti-sa-39-na-47/

Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]

bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti

[/quote]

Ima. LOVA.

Uložite svojih 50 milja i već ste okrenuli jedan kotačić.

Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.

Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.

By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.

Mogu se kladiti da nijedan euro neće ići u proizvodnju.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
[/quote]

Nemojte me nasmijavati.
Razlog što se tako povoljno mogu zadužiti je samo u tome što su trenutno takve prilike na financijskom tržištu.

Da su kamate 10 % oni bi se opet zadužili.

A zašto se Vlada nije zadužila i završila sve one brodove umjesto da plaćaju velike kamate na svoje garancije.

Dug bi bioo na 60% a da se nisu upleli u Agrokor na 50%.

Bez ikakvih reformi, samo korupcija i širenje imovinskih kartica ministara.
Bojim se misliti što je tek na nižim nivoima.

Grabi dok još ima. Zato i jesu tako veliki porezi.

Treba sve to namiriti. Ste vidli Ličku županiju.

Nisu mjesec dana dobili plaće. Kad radnici ne dobivaju plaću dvije godine (Uljanik i 3 maj) onda to nema veze.

Ipak su to radnici, a ne HDZ uhljebaši i šatoraši.

Izgledno je da ce ovih 500 mil ustede na kamati mudro iskoristit za kupnju skupljih aviona

Ubrizgani fondovski morfij u žile zagrebačke burze fantastično djeluje, pacijent je opet polu mrtav, živio nerast.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Crobex bi po meni trebao kroz par dana skočiti za 30%, samo zbog
ovih vijesti, koje su nevjerovatne i potpuno neočekivane, bar meni..

Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/ekonomski-institut-rast-bdp-a-ce-u-drugom-kvartalu-ove-godine-skociti-sa-39-na-47/

Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]

bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti

[/quote]

Ima. LOVA.

Uložite svojih 50 milja i već ste okrenuli jedan kotačić.

Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.

Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.

By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.

Mogu se kladiti da nijedan euro neće ići u proizvodnju.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
[/quote]

Nemojte me nasmijavati.
Razlog što se tako povoljno mogu zadužiti je samo u tome što su trenutno takve prilike na financijskom tržištu.

Da su kamate 10 % oni bi se opet zadužili.

A zašto se Vlada nije zadužila i završila sve one brodove umjesto da plaćaju velike kamate na svoje garancije.

Dug bi bioo na 60% a da se nisu upleli u Agrokor na 50%.

Bez ikakvih reformi, samo korupcija i širenje imovinskih kartica ministara.
Bojim se misliti što je tek na nižim nivoima.

Grabi dok još ima. Zato i jesu tako veliki porezi.

Treba sve to namiriti. Ste vidli Ličku županiju.

Nisu mjesec dana dobili plaće. Kad radnici ne dobivaju plaću dvije godine (Uljanik i 3 maj) onda to nema veze.

Ipak su to radnici, a ne HDZ uhljebaši i šatoraši.
[/quote]
Sve pogresno.Vama su izgleda gubici na TODEX-u ostavili velikog traga.
Pokusavate sve podcijeniti i relativizirati zato sto ste Vi izgubili,no,kao sto svi vidimo,ekonomski pokazatelji su sve bolji.
Koliko sam ja shvatio,odustajanje od kreditiranja brodogradnja i Agrokor su pozdravljeni od strane medunarodnih rejting agencija kao dobri potezi!

New Report

Close