pozdrav svima
što mislite,kakvog će utjecaja na naše dionice imati rast bdp-a i viši kreditni rejting?
ili to kod nas nema veze jedno s drugim?
Ima veze jedno s drugim i dionice su vec znacajno porasle.
[/quote]
rasle su već prije objave rasta bdp-a i prije povišenja rejtinga .nakon objave počela je stagnacija
Kod nas niš nema veze ni sa čim…
počinje ljetno mrtvilo na burzi….
Kod nas niš nema veze ni sa čim…
Zasto onda ulazete na burzi ovdje!
Citajte knjige,setajte!
Fondovi potegnuli ručnu jučer i danas. Da ne bi slučajno nekima palo na pamet potpirivati nekakav optimizam. Strogo kontrolirana burza… horizont ulaganja ne kraći od 200 godina.
U neku ruku ih opravdavam . Zašto platiti više?
a čisto sumnjam da će im netko uzeti papire pred nosom .
Fondovi potegnuli ručnu jučer i danas. Da ne bi slučajno nekima palo na pamet potpirivati nekakav optimizam. Strogo kontrolirana burza… horizont ulaganja ne kraći od 200 godina.
U neku ruku ih opravdavam . Zašto platiti više?
a čisto sumnjam da će im netko uzeti papire pred nosom .
[/quote]imaš pravo, nek se oni drže onoga što je najbolje rade a to je prodaja na dnu xxxx puta viđena, a kupnje na vrhu su odradili 2008 recimo INGRU po 37 000kn, DLKV 1800 itd itd… Uljanik da i ne spominjem.
Zanimljivo, kamata na obveznicu smanjena sa 6,75% na 1,324%, interes 5 puta veci od ponude.
Vlada izdala 10-godišnju obveznicu u iznosu od 1,5 milijardi eura uz prinos od 1,324 posto
Gotovo 5 milijardi eura ostalo na stolu, ponudenih po 1,3%.
Nije da ZSE puca od prilika ali ima dovoljno izadnja koje imaju solidan free float, stabilni dividendni prinos od 2-3-4+% u okruzenju rasta BDPa, podizanja kreditnog i to sve na solidnim osnovama:
Razbijanje mitova: sedam zabluda o aktualnom gospodarskom rastu u Hrvatskoj
Kad ce purani krenut? 🙂
pozdrav svima
što mislite,kakvog će utjecaja na naše dionice imati rast bdp-a i viši kreditni rejting?
ili to kod nas nema veze jedno s drugim?
Ima veze jedno s drugim i dionice su vec znacajno porasle.
[/quote]
Točno, Podravka, Atlantic, rent, koei, rivp sve je to raslo u zadnje vrijeme.
Crobex bi po meni trebao kroz par dana skočiti za 30%, samo zbog
ovih vijesti, koje su nevjerovatne i potpuno neočekivane, bar meni..
Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.
Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]
bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti
[/quote]
Ima. LOVA.
Uložite svojih 50 milja i već ste okrenuli jedan kotačić.
Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.
Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.
By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.
Mogu se kladiti da nijedan euro neće ići u proizvodnju.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
[/quote]
Nemojte me nasmijavati.
Razlog što se tako povoljno mogu zadužiti je samo u tome što su trenutno takve prilike na financijskom tržištu.
Da su kamate 10 % oni bi se opet zadužili.
A zašto se Vlada nije zadužila i završila sve one brodove umjesto da plaćaju velike kamate na svoje garancije.
Dug bi bioo na 60% a da se nisu upleli u Agrokor na 50%.
Bez ikakvih reformi, samo korupcija i širenje imovinskih kartica ministara.
Bojim se misliti što je tek na nižim nivoima.
Grabi dok još ima. Zato i jesu tako veliki porezi.
Treba sve to namiriti. Ste vidli Ličku županiju.
Nisu mjesec dana dobili plaće. Kad radnici ne dobivaju plaću dvije godine (Uljanik i 3 maj) onda to nema veze.
Ipak su to radnici, a ne HDZ uhljebaši i šatoraši.
Ubrizgani fondovski morfij u žile zagrebačke burze fantastično djeluje, pacijent je opet polu mrtav, živio nerast.
Crobex bi po meni trebao kroz par dana skočiti za 30%, samo zbog
ovih vijesti, koje su nevjerovatne i potpuno neočekivane, bar meni..
Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.
Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]
bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti
[/quote]
Ima. LOVA.
Uložite svojih 50 milja i već ste okrenuli jedan kotačić.
Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.
Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.
By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.
Mogu se kladiti da nijedan euro neće ići u proizvodnju.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
[/quote]
Nemojte me nasmijavati.
Razlog što se tako povoljno mogu zadužiti je samo u tome što su trenutno takve prilike na financijskom tržištu.
Da su kamate 10 % oni bi se opet zadužili.
A zašto se Vlada nije zadužila i završila sve one brodove umjesto da plaćaju velike kamate na svoje garancije.
Dug bi bioo na 60% a da se nisu upleli u Agrokor na 50%.
Bez ikakvih reformi, samo korupcija i širenje imovinskih kartica ministara.
Bojim se misliti što je tek na nižim nivoima.
Grabi dok još ima. Zato i jesu tako veliki porezi.
Treba sve to namiriti. Ste vidli Ličku županiju.
Nisu mjesec dana dobili plaće. Kad radnici ne dobivaju plaću dvije godine (Uljanik i 3 maj) onda to nema veze.
Ipak su to radnici, a ne HDZ uhljebaši i šatoraši.
[/quote]
Sve pogresno.Vama su izgleda gubici na TODEX-u ostavili velikog traga.
Pokusavate sve podcijeniti i relativizirati zato sto ste Vi izgubili,no,kao sto svi vidimo,ekonomski pokazatelji su sve bolji.
Koliko sam ja shvatio,odustajanje od kreditiranja brodogradnja i Agrokor su pozdravljeni od strane medunarodnih rejting agencija kao dobri potezi!