Zanimljivo, kamata na obveznicu smanjena sa 6,75% na 1,324%, interes 5 puta veci od ponude.
Vlada izdala 10-godišnju obveznicu u iznosu od 1,5 milijardi eura uz prinos od 1,324 posto
Trebat ce raju natjerat da štednju zavrti ovdje. Nije raja ogranicena, raja je emocionalno siromašna…
To moze samo politika i IPO neke zlatne koke, tipa HEP
Crobex bi po meni trebao kroz par dana skočiti za 30%, samo zbog
ovih vijesti, koje su nevjerovatne i potpuno neočekivane, bar meni..
Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.
Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]
bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti
Dakle, danas je 12. lipnja, a Hrvatske posta šalje poziv za Glavnu skupštinu Zagrebačkoj burzi koja će se odrzati 17. lipnja.
Tek su ga danas objavili – provjereno. Pošalji prijavu HANFI pa nek se Žigman koprca.
Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.
Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a "kroz par dana"!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
[/quote]
bdp neće škoditi, ali ja sam dosta filozofdki nastrojen – ima li uopće išta što može ovu hburzu pokrenuti
[/quote]
Ima. LOVA.
Uložite svojih 50 milja i već ste okrenuli jedan kotačić.
Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.
Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.
By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.
Mogu se kladiti da nijedan euro neće ići u proizvodnju.
[/quote]
[/quote]
Ima. LOVA.
Dok god vani burze rastu brže nego naša zaboravite na povratak vanjskih investitora.
Uklanjanjem dvadesetak dionica s burze svake godine, a bez novih izdanja, i nemaju nekakav poticaj da ovdje ulaže u nekakvu novu zvijezdu.
By the way ministar Marić se opet zadužio i opet će se to predstavljati kao veeeeeelika pobjeda.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
Slab promet danas. Da nije započela ljetna letargija koja može potrajati i iduća 3 mjeseca…
Ne bih se začudio da je završila kratkotrajna koordinirana akcija fondova i da sad opet slijedi mrtvilo koje i imamo unatrag 10 godina.
[/quote]
[/quote]
Ima. LOVA.
[/quote]
Pa je, velika pobjeda ovo zaduzenje i tek uzged javni dug je pao na oko 70% BDP-a,sa 90% u mandatu ove Vlade.
[/quote]
ovih nekoliko pozitivnih stvari već je trebalo značajnije utjecati na burzu
ali je sve još pod utjecajem prošlih remetilačkih faktora, za koje nitko još nije prozvan na odgovornost
veliki broj ljudi koji su imali mogućnosti ulagati na burzi su odustali trajno ili privremeno
dok su ostali više orijentirani na štednju i oročenja, pa makar i negativnim prinosom
veliki utjecaj na naše pučane ima JTC, prevelika proizvodnja, prevelika
a firma svejedno otišla u PSN
pozdrav svima
što mislite,kakvog će utjecaja na naše dionice imati rast bdp-a i viši kreditni rejting?
ili to kod nas nema veze jedno s drugim?
Fondovi potegnuli ručnu jučer i danas. Da ne bi slučajno nekima palo na pamet potpirivati nekakav optimizam. Strogo kontrolirana burza… horizont ulaganja ne kraći od 200 godina.
pozdrav svima
što mislite,kakvog će utjecaja na naše dionice imati rast bdp-a i viši kreditni rejting?
ili to kod nas nema veze jedno s drugim?
Ima veze jedno s drugim i dionice su vec znacajno porasle.