Crobex bi po meni trebao kroz par dana skočiti za 30%, samo zbog
ovih vijesti, koje su nevjerovatne i potpuno neočekivane, bar meni..
Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.
Vjerujem da će biti, a treći kvartal 5%… tu se tek vidi da one priče o maloj Švicarskoj drže vodu… kad bi pokrenuli prave reforme.
@avax10
Ja sam naime primijetio da si ti prečesto general poslije bitke.
Što si ti to kupio što će u narednom periodu narast ne 200%, bit će dovoljno i 50%.
Sad si spomenuo OPTE. Ok, dogodilo se. Rijetki su ušli kad treba i ponešto zaradili.
Ja sam doista sretan zbog njih, bez ikakve fige u džepu. Daj razmisli koliko ih je popušilo na OPTE.
Netko je kupio i DLKV na 5 kn i možda će zaradit 100%. A jel možeš zamisliti koliki su popušili na DLKV.
Možda će netko dobro proći i sa još ponekom dionicom, ali mi ovdje govorimo o tome što se mora dogoditi da se konačno pokrene kotač cijelog gospodarstva koji će onda pokrenut i kotač zvan ZSE, a ti se baviš pojedinom dionicom.
Čak sam i uvjeren da po cijele dane sjediš ispred kompa i buljiš u gledalicu i tako već godinama.
ZSE je prezent gospodarstva, a ne obrnuto. Netko mora krvavo tamo radit da bi ti kupio dionicu i prodao je po višoj cijeni.
Ekonomski institut objavio je da u drugom tromjesečju očekuje rast BDP-a od 4,7 posto, što je 0,8 posto više od rasta BDP-a u prvom kvartalu.
Vrlo naivno i neutemeljeno ocekivanje rasta CROBEX-a “kroz par dana”!Da ste napisali kroz godinu ili nekoliko godina,OK,ali dana????
Ok, nek bude do sredine iduće godine +30% i ja ću biti zadovoljan
Ma biti ce ne 30% skoka, nego 300% sigurno.
ZSE je prezent gospodarstva, a ne obrnuto. Netko mora krvavo tamo radit da bi ti kupio dionicu i prodao je po višoj cijeni.
kakve floskule, to je tragikomično . ZSE ne prezentira ništa pa tako niti kretanje cijene dionica nema veze s poslovanjem kompanija,tj ponekad ima ali to je rijetko i to samo tamo gdje su fondovi jače zastupljeni.sve ostalo je day trade kupi/prodaj kad krdo pogura bilo gore ,bilo dolje
Sad se federi uštimavaju…
Evo i mainstream mediji kao tportal pišu:
Definitivno nam treba još dionica na ZSE-u.. netko je spominjao Rimca to bi bio sigurno hit da izađe na tržište.. rejting se diže prema investicijskom i sigurno dosta toga može potegnuti na veće valuacije.. šteta da se desilo to što se desilo na 2200 bodova kad je sve jako zaronilo.. ali možeš to gledati i drugačije tada je isto bilo prilika kupovati neke blue chip dionice na skoro 50% diskonta.. sve je ovo velika igra i teško je biti ispred marketa.. a ako pogodiš neke full risky dionice možeš zaraditi ili popušiti sve.. sve ovisi kako želiš investirati..
Trebat ce raju natjerat da štednju zavrti ovdje. Nije raja ogranicena, raja je emocionalno siromašna…
Dakle, danas je 12. lipnja, a Hrvatske posta šalje poziv za Glavnu skupštinu Zagrebačkoj burzi koja će se odrzati 17. lipnja. Iako nema dioničara ima obveznicara, al zanimljiva je ta njihova revnost i transparentnost.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/R1OcMnzOhuYmQzIF0hFO4A==.pdf
Naravno, rezultate za prošlu godinu još nisu objavili… ta koga uopće zanimaju rezultati… ccc
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=1496
Zna se koji su zakonom propisani rokovi za saziv skupštine, pa me zanima može li je netko sa strane, iz dokolice ili interesa…. poništavati. Prije bilo kakve konacne odluke, treba provjeriti jesu ki je možda sazvali putem NN.