AEG,ING iz eu…koji se trže na USA burzi,oni su ekstremno jeftini,ali i ostatak najskupljih koji kotira na EU burzama je oko P/E 10-13,tu pričam o kompanijama sa MCAP od 50-100 milijardi dolara.
Ja sam brzinski bacio oko na Allianz i Generali i oni su ru negdje mjereno neto profitabilnoscu, ali i na 1,4 odnosno 0,95 booka.
Meni se cini da Hrvatske dionice nisu “turbo” jeftine, ali nisu ni skupe. Ne znam za turizam, tu bi ove godine moglo biti svašta (RIVP je zanimljiva i dovoljno likvidna, al nije bas jeftina Itd.), al vidim da je prehrambena industrija i industrija roba široke potrošnje dosta podcijenjena – tipa ima potencijal rasta i 50-tak pa i vise posto. Podravka, Kraš, Saponija pa i Atlantic grupa. AD plastik, neki osiguravatelji, Adris, AH grupa i sl. Postoje opravdani razlozi za podcijenjenost, no ipak mislim da te firme nisu skupe i da u nekom trenutku mogu dosta odraditi. Banke – ha banke… po mojem sudu kod njih nema likvidnosti za neku vecu trgovinu i to odbija kupce. Zaba nešto, HPB slabo (iako bi viša cijena vjerojatno pokrenula trgovinu). PBZ je nelikivdan, male banke isto. I to je uglavnom to. Ispričavam sam ako sam izostavio nešto vrijedno značajnije pozornosti.
AEG,ING iz eu…koji se trže na USA burzi,oni su ekstremno jeftini,ali i ostatak najskupljih koji kotira na EU burzama je oko P/E 10-13,tu pričam o kompanijama sa MCAP od 50-100 milijardi dolara.
Mudro! 🍻
nikakve reakcije tržišta na podizanje kreditnog rejtinga, znači da nas investitori još ne prepoznaju kao ozbiljno tržište stabilnih izgleda
nikakve reakcije tržišta na podizanje kreditnog rejtinga, znači da nas investitori još ne prepoznaju kao ozbiljno tržište stabilnih izgleda
Kako i bi s plenkovićem i HDZ-om na čelu države te s oporbom koja pikira na vlast u vidu bernardića i SDP-a!??
Optima i Dalekovod izjednačeni na 5kn
Treba vremena.Nema nista preko noci!
https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield-streaming-chart
Reakcija je jako pozitivna.
Na ZSE ćemo još “malo” pričekati.
@metalik
pazite formulaciju i smisao rečenice (u tekstu NL-a):
ovo da je Marić osobno napisao shvatio bih… a možda i jest
plenkovićeva ekipa nastavlja “vjerodostojno”
https://www.24sata.hr/sport/clanovi-io-hns-a-isplatili-su-si-za-srebro-u-rusiji-3-2-milijuna-633999
Ovo se zove dividenda, a ne neka sića tipa HT!
Pevec će isplatiti dioničarima dividendu od 7.530 kuna po dionici
Ovo se zove dividenda, a ne neka sića tipa HT!
Pevec će isplatiti dioničarima dividendu od 7.530 kuna po dionici