Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bonitetna kuća Fitch Ratings podigla je kreditni rejting na investicijsku razinu. Time je Hrvatska označena kao zemlja u koju je sigurno ulagati.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/agencija-fitch-podigla-je-kreditni-rejting-hrvatske-sada-smo-na-investicijskoj-razini-1324597http://www.vecernji.hr

S povratkom investicijskog rejtinga kod obje relevantne bonitetne kuce,polako ce se poceti vracati i inestitori na ovu burzu,ukljucujuci i mene.Problem je ovdje,po meni,sto postoji svega nekoliko firmi na ovim razinama u koje se isplati ulagati,a nisu precjenjene,poput ZABA-e ili HT-a i moda jos neke(nazalost bez volumena),ali i njih oprezno i bez zurbe , kupovati pri padovima

Raduje da su prometi narasli, a s podebljanjem rejtinga i kod druge kuce mogli bi i jos malo.
Ima dionica kojima poslovanje napreduje i u koje se isplati srednjerocno uci. Dugorocno smo svi ionako mrtvi.
Optima? Neki naprosto ne razumiju sto se tamo dogadja. Bio sam na skupstini i mogu reci da me je rukovodstvo uvjerilo da zna posao. Preuzimatelji ce valuirati to na sto naidju, kablovi, korisnici, ljudi…

Sad je podignut rejting kad se najveći prehrambeni konglomerat predao njima i kad se brodogradnja uništila.
Pogledajte kreditni rejting Agrokora prije nego su ga bacili na koljena i izmuzli lovu.

https://www.vecernji.hr/biznis/agencija-fitch-podigla-je-kreditni-rejting-hrvatske-sada-smo-na-investicijskoj-razini-1324597

hoće li nama ovdje granuti sunce

Mislim da se polako dogada. ZSE se trudi zajahati val pozitive sa raznim eventima i prezentacijama u regiji i svijetu.
Mirovinci bas i nemaju neku opciju nego jace zagrebati po ponudi, sezona ide i doci ce jos puno deviza a kamate su 0…

S povratkom investicijskog rejtinga kod obje relevantne bonitetne kuce,polako ce se poceti vracati i inestitori na ovu burzu,ukljucujuci i mene.Problem je ovdje,po meni,sto postoji svega nekoliko firmi na ovim razinama u koje se isplati ulagati,a nisu precjenjene,poput ZABA-e ili HT-a i moda jos neke(nazalost bez volumena),ali i njih oprezno i bez zurbe , kupovati pri padovima

Kupovati na padovima? Znaci nije dovoljno palo zadnjih koliko ? 12 godina :))) hehhh nekima nikad dosta

Kupovati na padovima? Znaci nije dovoljno palo zadnjih koliko ? 12 godina :))) hehhh nekima nikad dosta
[/quote]
Ovisi o pojedinoj dionici,ali generalno,dionice ovise o ponudi i potraznji,padaju i rastu.
ZSE je vrlo plitko trziste,sa malim brojem dionica,a narocito onih fundamentalno potcjenjenih.
Opcenito na takvim trzistima sa “trazi veci profit margin”,jer sa malim volumenom i mogucnosti oscilacija na dolje su vece.

[/quote]
Ovisi o pojedinoj dionici,ali generalno,dionice ovise o ponudi i potraznji,padaju i rastu.
ZSE je vrlo plitko trziste,sa malim brojem dionica,a narocito onih fundamentalno potcjenjenih.
Opcenito na takvim trzistima sa "trazi veci profit margin",jer sa malim volumenom i mogucnosti oscilacija na dolje su vece.
[/quote]

na burzi ima more podcijenjih dionica – banke ppo 0,5 booka, osugaravatrlji po pe 7, turisti po ev ebitda 6 itd kitd

ako to ne potpada pod poxd cijenjeno ne znam što potpada

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Banke nisam gledao,ali osiguravatelji se u EU trže na pe 5-10 i po pb 0.3-0.7.

"Only dead fish swim with the stream"

Koji su to osiguravatelji?

AEG,ING iz eu…koji se trže na USA burzi,oni su ekstremno jeftini,ali i ostatak najskupljih koji kotira na EU burzama je oko P/E 10-13,tu pričam o kompanijama sa MCAP od 50-100 milijardi dolara.

"Only dead fish swim with the stream"

Banke nisam gledao,ali osiguravatelji se u EU trže na pe 5-10 i po pb 0.3-0.7.

veoma veoma sumnjam da se triglav ili sava oysig trže po tim cijenama

veeeeeeeeeeeeeeoma sumbnjam

ima li tko link za razgledati slo dionice

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close