Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Je Optima je pokrenula kotač, ali još ima potencijal porasta od bar 150 – 200%,
ako prodaja bude išla po 15kn…svaki dan je milijunski promet na Optimi…jučer
3.5 milijuna..pa gdje to ima?

Postoji neformalan konsenzus i očekivanja većine ulagača da će OPTE kod prodaje ići po osjetno većoj cijeni nego li je sada na burzi, moguće i po tih 10-15 kn. Vidjet ćemo.
[/quote]

je, je…tako svake godine jedna grupica investitora popularno zvana "sindikat" klasično odradi jednu dionicu sa "očekivanjima",načešće kakvu "stečajušu" , uzmu XXX+% i nestanu…pr. godine je to bio đuka, god. ranije čini mi se zb, a jako dobro se sjećam ingr kada je sa 3 kn napucana na 12kn i taj zadnji dan prije katastrofe je promet iznosio nevjerojetnih 12M kn… karakteristično za predmetne akcije je da je to penistock, ne preveliki FF, osnovana špekulacija sa kakvom korp. akcijom nestandardno veliki nalozi i na kupnji i na prodaji i ono najkarakterističnije-nema promijena u top 10 iako se vrte hebeni volumeni…

tržište i opte su trenutno skuhani po opisanom receptu i uopće ne bi bilo iznenađujuće da i ode na 15 kn, iznenađeni će biti samo oni koji se ukrcaju u ringišpil pri kraju vožnje tj. kada "sindikat" iskopča struju, muzika prestane i ringišpil stane

😉

[/quote]

Kasno Marko (Janko) na Kosovo stiže…

Da si ikad pogledao knjigu dionicara ili još bolje vise njih ne bi pisao ovakve gluposti jel bas bi me jako zanimalo da navedeš koja je to točno ekipa i koga ta ekipa, odrađuje?

*naimxs , super za tebe ako pišem gluposti, što se žališ onda?
koliko ti je ono bv opte na moje dionice 0,01kn?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ne razumijes, pa uzmi rijecnik pa si sam pojasni. Ekipa, zanima me koja je to ekipa?

Postoji neformalan konsenzus i očekivanja većine ulagača da će OPTE kod prodaje ići po osjetno većoj cijeni nego li je sada na burzi, moguće i po tih 10-15 kn. Vidjet ćemo.
[/quote]

je, je…tako svake godine jedna grupica investitora popularno zvana "sindikat" klasično odradi jednu dionicu sa "očekivanjima",načešće kakvu "stečajušu" , uzmu XXX+% i nestanu…pr. godine je to bio đuka, god. ranije čini mi se zb, a jako dobro se sjećam ingr kada je sa 3 kn napucana na 12kn i taj zadnji dan prije katastrofe je promet iznosio nevjerojetnih 12M kn… karakteristično za predmetne akcije je da je to penistock, ne preveliki FF, osnovana špekulacija sa kakvom korp. akcijom nestandardno veliki nalozi i na kupnji i na prodaji i ono najkarakterističnije-nema promijena u top 10 iako se vrte hebeni volumeni…

tržište i opte su trenutno skuhani po opisanom receptu i uopće ne bi bilo iznenađujuće da i ode na 15 kn, iznenađeni će biti samo oni koji se ukrcaju u ringišpil pri kraju vožnje tj. kada "sindikat" iskopča struju, muzika prestane i ringišpil stane

😉

[/quote]

Kolega, niste u pravu.
Ok, ni ja nisam za navlačenja poput 15kn, 20kn…ali, ako pročitate malo što se dešava s Optimom, u kakvom je postupku (procjena, propisana prodaja, pojavljivanje trećeg igrača na HR sceni), bit će vam jasnije da je ovo realan rast.
U pravu ćete biti jedino ako ne bude zainteresiranih kupaca na međunarodnom natječaju, a to se ne bi smjelo nikako desiti.

U solidno kratkom roku ćemo sve vidjeti.

Lijepo kolega Barbosa kaze……sve je to po ustaljenom receptu…..i naravno da uredno prolazi kao što je prolazilo xx puta do sada na raznoraznim vlakić dionicama bez ikakve provjere transakcija od strane regulatora……tako da ne treba dvojiti da bi tako moglo biti / i ostati i ovaj put.
Drzava nam je takva kakva jest i realno je da se to koristi dok ide.

Jos je vrlo zanimljivo da je valjda 80% nickova koje se javljaju na dotičnoj temi otvoreno u zadnjih par mjeseci……

Slučajnost, zar ne ?

Neka se netko zapita kako je trgovanje izgledalo u stara dobra vremena, prije ovakvih i sličnih foruma, dakle cca.2006 – kad je pokrenuta velika većina tema ovdje.
Onda je ipak trebao donekle drugačiji pristup, a ne samo baciti pogled koji je topic najaktivniji i gdje se trenutno igra – tko zadnji magarac.

Ako pogledamo samo u susjednu Srbiju, ja mislim da 15 kuna nije nikakvo navlačenje. Znam da je tesko prihvatiti da nešto ima potencijal rasta 10 ili vise puta s najnižih razina cijene, ali takve stvari se očito ponekad dogode.Ne samo da je tržište bilo neefikasno nego je pokazalo svo neznanje i neiskustvo fond menadžera koji su dionicu do prije nekoliko mjeseci prodavali na doista sramnim razinama cijene.

Kolege, Optima je donijela optimizam na burzu bar za kratko i koliko traje nek traje. Nitko sretniji od nas koji smo spusili dosta u zadnje dvije godine da nas nesto malo razbudi. Vidjet cemo kako ce se stvar dalje razvijati, ali za sada je ok i mislim da tu nema govora o nekoj zavjeri vec jednostavno ulazi malo veci kapital u dionicu i dize cijenu, kao na vecini ostalih burzi u svijetu. Nazalost, zadnje dvije godine smo zaboravili kako to izgleda, ali lijepo je vidjeti da ljudi zaradjuju ili bar vracaju dio gubitaka otprije.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Upravo tako. I to nije slučajno. To samo pokazuje da su za neke firme valuacije naprosto bile sumanuto niske. Optima ima to nasljeđe i losu reputaciju zbog predstecajne, al iza te reputacije se skriva solidan biznis i zanimljiv i znacajan tržišni udjel. I to ima svoju vrijendost, pogotovo u mogucem preuzimanju. Ali i bez njega, prije pripajanja H-1 Optima je vrijedila, koliko ono? Kaže PWC 7,31 kn per share.

[/quote]

😉

[/quote]

Slažem se kolega.
Meni je važno da ljudi shvate u što ulažu.
U stečajušu.

Da se poslije ne bi opet čudili.

To je čudo jedno što se može na ovom tržištu s nekoliko miliona.

Glavno da u blizini nisu fondovi jer oni ipak imaju milijarde na računu.

To što ih uglavnom koriste za kupovanje smeća a ne dionica je druga priča.

@zez
Pa Optima ti se tek zahuktava , sad ti je faza akumulacije…tko je poslušao tvoje “dobronamjerne” savjete ima lijepi oportunitetni gubitak.
A pišeš već jako dugo, od 1.70 da ne vrijedi.
E da, i za fondove nemaš pravo vezano za Optimu.
To ti je tako u životu. Sretno s ulaganjem.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/podignut-je-kreditni-rejting-hrvatske-agencija-fitch-dala-nam-je-visu-ocjenu-sada-smo-na-investicijskom-rejtingu-s-pozitivnim-izgledima/8981963/

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

https://www.vecernji.hr/biznis/agencija-fitch-podigla-je-kreditni-rejting-hrvatske-sada-smo-na-investicijskoj-razini-1324597

hoće li nama ovdje granuti sunce

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close