Meni se više čini da se neki istovaruju jer im treba malo zaraditi za more.
Pa digli cijene.
Vidjeti ćemo u 7 i 8 mjesecu kakav će promet biti.
Je Optima je pokrenula kotač, ali još ima potencijal porasta od bar 150 – 200%,
ako prodaja bude išla po 15kn…svaki dan je milijunski promet na Optimi…jučer
3.5 milijuna..pa gdje to ima?
Ima gdjegod je cijela zemlja u teskoj banani – a samim time i burza, pa se sva raspoloziva sredstava gladnih i očajnih špekulanata (većih i manjih) sliju u jednu rijeku…..kad se razvije nekakva pričica za potpirivanje strasti….
Zašto misliš da špekulanti drajvaju rast?
Ja mislim da su nakon petka ponajviše institucionalni preuzeli štafetu. Zato je kupnja toliko robusna. Ovdje i dalje pojedinci gledaju svoje sitne špekulantske interese, a ne zele razumjeti težinu vijesti od petka odnosno prodaje Tele2 UG-u. To je bio kamen temeljac za ozbiljniji ulazak institucionalnih investitora u Optimu.
Postoji neformalan konsenzus i očekivanja većine ulagača da će OPTE kod prodaje ići po osjetno većoj cijeni nego li je sada na burzi, moguće i po tih 10-15 kn. Vidjet ćemo.
@naimxs
Slažem se s vama, prodaja Tele2 je bila GAME CHANGER
@ metalic
Odluči se u 7. Ili 8. mjesecu.
Ako predaju krajem 8. mjeseca…
I što se to točno prodaje?
Ako mislite na Optimu to znamo da ide u prodaju i MOra se prodati do proljeća 2021. godine.
Naravno ako opet ne odgode prodaju kako su već napravili.
Jer moraš ići na more svake godine.
Makar čujem da su se neki sa skijanja vratili tek pred nekoliko dana.
Prestani navlačiti ljude na propale tvrtke radi tvojih sitnih interesa.
Kad je to propala Optima da ja to ne znam.
Zanimljivo mišljenje.
Samo je nemojte uspoređivati s Agrokorom, Uljanikom ili Petrokemijom.
Ovo je realni biznis a ne državni.
A točnu vrijednost ćete saznati prilkom prodaje, vrijeme leti tako da ne trebate dugo čekati…
Postoji neformalan konsenzus i očekivanja većine ulagača da će OPTE kod prodaje ići po osjetno većoj cijeni nego li je sada na burzi, moguće i po tih 10-15 kn. Vidjet ćemo.
[/quote]
je, je…tako svake godine jedna grupica investitora popularno zvana “sindikat” klasično odradi jednu dionicu sa “očekivanjima”,načešće kakvu “stečajušu” , uzmu XXX+% i nestanu…pr. godine je to bio đuka, god. ranije čini mi se zb, a jako dobro se sjećam ingr kada je sa 3 kn napucana na 12kn i taj zadnji dan prije katastrofe je promet iznosio nevjerojetnih 12M kn… karakteristično za predmetne akcije je da je to penistock, ne preveliki FF, osnovana špekulacija sa kakvom korp. akcijom nestandardno veliki nalozi i na kupnji i na prodaji i ono najkarakterističnije-nema promijena u top 10 iako se vrte hebeni volumeni…
tržište i opte su trenutno skuhani po opisanom receptu i uopće ne bi bilo iznenađujuće da i ode na 15 kn, iznenađeni će biti samo oni koji se ukrcaju u ringišpil pri kraju vožnje tj. kada “sindikat” iskopča struju, muzika prestane i ringišpil stane
😉