Glavni problem ovdje je država (kao uvijek) i njena retardirana regulacija. Zašto mirovinski fondovi ne bi imali POTPUNU slobodu ulaganja? Zašto sad recimo ne bi kupovali opcije commoditiesa koji su na povijesnom minimumu, a 2009-12 nisu kupovali dionice koje su se tek počele oporavljati od krize? Zašto nemamo potpunu slobodu biranja fondova za ulaganje u svoju budućnost? Ali ne, moramo uplaćivati u odabrane fondove koji pak moraju kupovati junk obveznice i dionice firmi pajdaša trenutno vladajućih da im prikriju gubitke i kriminal. Na kraju kad odete u penziju će biti, sorry stari, nema se, evo ti 2000 Kn penzije i budi sretan što si išta dobio. Ljudi ovo je VAŠA lova koju ovi spaljuju. Vrijeme je da se jako NALJUTITE jer BIJES je jedina emocija koja je prikladna ovoj situaciji.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/sefica-zagrebacke-burze-investitori-su-se-poceli-vracati-na-domace-trziste-kapitala-foto-20190530
ej ljudi evo n massala tko ga prviv spazi da javi
Meni se čini da su se ti investitori vratili da dodatno zatuku cijene.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/sefica-zagrebacke-burze-investitori-su-se-poceli-vracati-na-domace-trziste-kapitala-foto-20190530
Čekaju nalog bankara da ulože u neku od njihovih promašenih investicija tipa Agrokor. Kada bude na vidiku neka nova stečajuša eto njih da je spašavaju po običaju.
https://www.vecernji.hr/biznis/mirovinci-dvije-godine-nemaju-u-sto-uloziti-30-milijardi-kuna-1322563
Novac za jačanje II. stupa Podsjetimo, mirovinci su izračunali da bi preuzimanjem 60 posto HAC-a i ARZ-a, kupnjom 50 posto dionica ACI-ja, oko 30 posto HEP-a te četvrtine Janafa mogli uložiti i do 15 milijardi kuna, a istodobno državi smanjiti javni dug za 5,3 posto BDP-a te trošak kamata svake godine za 820 milijuna kuna, čime bi se oslobodio novac za jačanje drugog stupa. Komunicirali su i da im je zanimljiva Hrvatska pošta, a otvoreni su i za ulaganje u nekretnine.
Imaju 30 milijardi viška u obveznicama koje bi rado reinvestirali,
Pa gdje je onda problem za isplate mirovina, kojih fali 18 milijardi godišnje,
Gdje je onda problem da se zeli 2. stup pretvoriti u solidarnost za 1500 kn/mjesečno.
Oni imaju sami fiktivne pare.
Da dodju do kesa (izuzev onog koji ubiru svaki mjesec) moraju se rješit obveznica prije dospjeća.
Pa na kojim bankovnim računima stoji tih 30 milijardi?
Ako imaju 30 milijardi viška, neka vlada hitno smanji doprinos za mirovinsko i prepusti nama da mi sami investiramo u vlastitu mirovinu, siguran sam da ce svi buduci umirovljenici bolje proci nego ovako.
Meni se čini da su se ti investitori vratili da dodatno zatuku cijene.
[/quote]
Ako su u clanku podaci u skladu s onim da je u Agrokoru 9000 dionicara, onda je clanak za ….c
Samo Belje ima 9000 dionicara (provjereno u knjizi).
"Dosad je plaćeno 4,4 milijardi kuna jamstava za brodogradnju i preostalo je 120 milijuna kuna za naplatiti, prenosi N1"
To je problem puno veci ..ne od koga ubirete poreze..nego za sta i koliko odgovorno trosite zajednicki novac.
Pozdrav
pa koliko sam ja pratio, vi ste bili jako aktivni ulagač u uljaniku i postali optimistične postove vezano uz Uljanikokineze. I kako će država to sve srediti. Kako je sada to odjednom problem?
Znate što, ostavite se naših mukom stečenih nekretnina, vi slobodno i dalje ulažite u brodogradilišta,.
Imaju 30 milijardi viška u obveznicama koje bi rado reinvestirali,
Pa gdje je onda problem za isplate mirovina, kojih fali 18 milijardi godišnje,
ovo je imovina drugog stupa, a 18 mlrd nedostaje u prvom…
Kolega nadjite moj post gdje ja kazem “kako ce to drzava sve sredit “..Moji postovi su citati kao komentari onima koji su se zalagali za “nulovanje” dionice..i do dan danas eto dionica je jos uvijek iznad one koje su je prodavali fondovi i institucionalni ulagaci.
Ja neznam za vas ..ali ja sam tu i ulazem na burzu iskljucivo radi zarade.
A sto se tice vasih mukom stecenih nekretnina..s cim ih vam ja to njih diram ?..Meni one apsolutno nisu bitne niti mi je stalo do njih , samo ako ostvarujete dobit njihovim koristenjem onda bi bilo posteno da imate isti tretman kao i obrtnici/radnici/tvrtke itd..Ako se dogovrimo i zalazemo da ne treba placati poreze drzavi onda neka te poreze ne placa nitko .
Pozdrav
zadnja transakcija u 10.36.41, desetminutni graf pokazuje da je beskoristan