Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da virtualni novac je na mom računu
Pa penzije iz 2 stupa tek krecu

I sa 3 stupa je bilo kao neoporezivo, a sad ako ti je to uplatio poslodavac ide u Zgb 14,16%, i to jedino preko RBA i to na rate beskamatno.

Ma kakva kur… solidarnost, čist račun i duga ljubav. Solidarnost je samo kod riječ za parazitiranje! Jedini sa kojima bi trebalo biti solidaran su oni koji su ostavili zdravlje i živote u ratu, a i njima bi trebalo točno izračunati koliko im država točno duguje i toliko im dati, a ne da dobiju od države pet vrsta penzija, kuće, stanove, aute, mjesta u ministarstvima, općinama, udrugama… Ej pajdo, stani malo, pa više plaćamo branitelje u miru nego bi platili Blackwater (plaćenike) u ratu, a posao bi odradili brže, efikasnije i sa puno manje žrtava i štete.
A šta se tiče SVIH ostalih koji nisu ostavili udove ili život u ratu (PTSP je nedokaziv pa prema tome ne može biti osnova za penziju, svatko ga može lažirati), nogom u dupe i radi stoko!!! Zaradi za svoj život kao i svi mi ostali…

Sramota je da ZSE ne valorizira ovakav rast BDP-a i to u I. kvartalu u kojem je uobičajeno da su i investicije i potrošnja manje nego u ostalim kvartalima.
Očekujem da će rast BDP-a u ovoj godini izuti iz cipela i one najooptimističnije. Ove druge da ni ne spominjem…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

ma mogu ja voljet burzu, dionice , trejd …kolko hoću ..al ovo u kaj se ovdje sve pretvorilo je
totalna idiotarija …ovo napucavanje dionica prije dividend deja pa onda odmah skidanje, ovo držanje dionica na cijenama mjesecima da ne velim godinama na fix cijenama ( šatro je ovo sve slobodna trgovina ) je da ti se bljuje od ove žabokrečine ….
treba se maknut odavde ..krajnji je čas….ak već nije prošao …pametni su odavno otišli …

čitam one bolesnike iz fondova …vele imaju 30 milijardi i nemaju kam uložit… pa uloži u dobre firme ovdje ..rast će privući investitore izvana …al ne oni seru i seru s našom lovom ….
za bljuvat … velim ..

Osim par fondova koji još imaju para, ostatak tržišta je dekintiran, a
novih ulagača ni za lijek i to je to…zse

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

janlana,

a tko će im izračunati koje su dobre ?

para ima koliko hoćeš.vidi se po tome čim neka dionica krene rasti brzo se pojavi svježi keš koji ulijeće.ljudima samo fali orjentir za ulaganje jer je predugo bilo mrtvilo na burzi pa čekaju što će sljedeće povući. da sad primjerice netko krene skidati OPTE do 3,4-3,5 kn, ljudi bi brzo počistili sve do 4 kn.to je psihologija

“.. predugo bilo mrtvilo na burzi pa čekaju što će sljedeće povući.”

Ovaj gore dio je najbitniji po meni…

-povukla je OPTE za 100%
-povukle su 4 fondovske da sad ne nabrajam za 20 – 50%
-čeka se slijedeća koja bi mogla povući, ali koja?

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

dosta je pogledati to “nešto para” koje imaju mirovinci pa da se vidi što oni mogu s time napraviti te da mogu crobex dići bez problema 100%

Mirovinci dvije godine nemaju u što uložiti 30 milijardi kuna

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

dosta je pogledati to "nešto para" koje imaju mirovinci pa da se vidi što oni mogu s time napraviti te da mogu crobex dići bez problema 100%

[/quote]

Ali kažu da nemaju u što uložiti, kako to?

oni su morali ubaciti 2009-2011 nekoliko milijardi na tržište, dalje bi se samo zavrtilo, a oni su ubacivali poslije dogovorno s većinskim vlasnicima u određene napola propale tvrtke ili predstečajne kandidate

dosta je pogledati to "nešto para" koje imaju mirovinci pa da se vidi što oni mogu s time napraviti te da mogu crobex dići bez problema 100%

[/quote]

Ali kažu da nemaju u što uložiti, kako to?
[/quote]

pa jer realno-nemaju!….kako i u što da ulože 30 milijardi, a da ne preuzmu pola tih kompanija u većinsko vlasništvo?…oni će dokupljivati kao i do sada, ali na ZSE fale nova izdanja tipa HEP, autoceste i sl.

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close