Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svojevremeno se pričalo da bi se oporezivale samo neaktivne nekretnine, drugim riječima, tko u njoj živi ili plača porez na dohodak od najma bio bi izuzet od poreza na vlasništvo nekretnina. Mi dioničari već plačamo porez na dohodak od kapitala, nema smisla oporezivat vlasništvo nad njima.

poreze treba ukidati, a ne uvoditi
što koga boli za što ja koristim svoje nekretnine ili svoj kapital
treba mi netko tko će procijeniti jel što od toga neaktivno? Nek si aktivira mater

slijedi nam precesija

Država živi od poreza. Gomila ljudi iznajmljuje nekretnine na crno, a prikazuju se ko socijalni slučajevi i još primaju dječje doplatke i druge pogodnosti a u stvarnosti su bogataši. S druge strane te naknade im omogućuju i ljudi koji su podstanari ili u debelim kreditima ali imaju recimo prosječna primanja od plaće koje im država debelo oporezuje te oni u stvarnosti jedva krpaju kraj s krajem i masovno bježe u inozemstvo. Na kraju i ti vlasnici nekretnina nemaju kome iznajmiti, tvornice se zbog visokih nameta na rad otvaraju u drugim državama koje imaju porez na nekretnine, a mi u Hrvatskoj se i dalje prepucavamo oko ustaša i partizana.

Pričalo se nekad da se ne će plaćati porez na prihod od dividende do 12.000,00 Kn. To je bilo socijalno osjetljivo za građane jer je to godišnja dividenda recimo cirka za portfelj vrijednosti 250.000,00 Kn. Na kraju priče ništa od zaštite srednjeg sloja građanstva.

Tako je i bilo u početku. Nije da mi odgovara, ali u neku ruku je to razumljiv potez, kao i vračanje pdv-a na birtijaške usluge. Poreze treba smanjivati na rad, na dobit, ukidati naknade koje opterećuju poslovanje itd. To se i događa ali u daleko premalom opsegu.

a zamisli kad tih 4000 ljudi iz uljanika nađe nove poslove, dobiju prve plaće i krenu trošiti….bit će BDP u plusu 5%…. 😉

Porast BDP imamo jer je država platila sve one penale za izgradnju brodova.
Znači kao da su isporučili 15 brodova u jednom kvartalu.
Sada kada su sva potraživanja, garancije naplaćene opet ide pad BDPa u II. kvartalu.

Ovdje se vidi da je brodogradnja ipak utjecala na BDP.

Lp

Ps. Kolokvijalno rečeno radi se o crnom labudu u ministarstvu financija.
Kaj je HDZ zadnje 2 godine delal s crnim labudom nemam pojma.
Očito ništs.
[/quote]
Svašta čovjek ovdje može pročitati…
U drugom kvartalu očekujem dodatni rast tvojih frustracija…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Indeks je zanemarivo pao. Ne odgovara padom, nego ne odgovara rastom sto je i jasno obzirom na likvidnost na burzi. I iskustva nakon Agrokora.

Kod nas su sad jedino in “beton i cigla” jer se ne oporezuju. Paušalni porez na turisticki smještaj. Dok je tome tako i dok u EU ne nastane rusvaj, to bi nažalost moglo tako ostati.

Prije poreza na beton i ciglu moramo uvest porez na glavnicu u banci i samo vlasnistvo nad dionicama.

Jer to je upravo ista stvar, samo je oblik vlasništva drugačiji.
[/quote]
Svojevremeno se pričalo da bi se oporezivale samo neaktivne nekretnine, drugim riječima, tko u njoj živi ili plača porez na dohodak od najma bio bi izuzet od poreza na vlasništvo nekretnina. Mi dioničari već plačamo porez na dohodak od kapitala, nema smisla oporezivat vlasništvo nad njima.
[/quote]

Komot placaju i nekretnine porez na najam kao i vi na dohodak.

Ako se uvede porez na nektetnine, mora onda na glavnicu stednje i posjedovanje dionica.

Porez na nekretnije je potpuno jednak oporezivanju glavnice štednje, ili oporezivanju bilo kojeg vlasništva, uključujući dionice.

Ja sam protiv poreza na nekretnine, protiv bilo kojeg poreza, ali ako hoćete porez na nekretnine ja ću se zalagati da bude na svu imovinu, pa i na zlatnu ogrlicu vaše žene.

Zašto je nekretnina drugačija od zlatnog prstena ili Marićeva sata.

Vi gospodne @komot plaćate porez na dohodak od kapitala, samo ako imate dobiti, kao što i nekretnina plaća porez ako ima dobiti od najma.

Ako nema dobiti od vaših dionica vi ne plaćate ništa, kao ni nekretnina bez dohotka.

Stoga uz porez na vlasništvo nekretnine, treba uvesti i porez na vlasništvo dionica.

Tj. ako se vec igramo poreza na imovinu, idemo kompletno s time, a ne selektivno odabrati jedan oblik imovine.

Ja sam protiv poreza na imovinu jer je to neustavan stostruki porez koji je placen prilikom stjecanja imovine.

Uvjerljivo najveći rast BDP-a unazad čak 12g a burza u crvenom. Čak i svakidašnja loša biometeorološka prognoza ima veći utjecaj od ove uistinu nesvakidašnje objave. Toliko smo naviknuti na loše vijesti da dobrima više ne vjerujemo. Još nam preostaje kasno paljenje budući da našim investitorima informacija uistinu dugo putuje od G do G. Inače, ova objava bi trebala biti gorivo dostatno za jači rast crobexa.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

a zamisli kad tih 4000 ljudi iz uljanika nađe nove poslove, dobiju prve plaće i krenu trošiti….bit će BDP u plusu 5%…. 😉

Porast BDP imamo jer je država platila sve one penale za izgradnju brodova.
Znači kao da su isporučili 15 brodova u jednom kvartalu.
Sada kada su sva potraživanja, garancije naplaćene opet ide pad BDPa u II. kvartalu.

Ovdje se vidi da je brodogradnja ipak utjecala na BDP.

Lp

Ps. Kolokvijalno rečeno radi se o crnom labudu u ministarstvu financija.
Kaj je HDZ zadnje 2 godine delal s crnim labudom nemam pojma.
Očito ništs.
[/quote]
Svašta čovjek ovdje može pročitati…
U drugom kvartalu očekujem dodatni rast tvojih frustracija…
[/quote]
Ja sam godinama čital forum i nisam se osječal dovoljno kompetentan da sudjelujem. Ovdje se skupila zavidna hrpa koji lupetaju krive informacije i još i zajednica nagrađuje visokim ocjenama.

Vi gospodne @komot plaćate porez na dohodak od kapitala, samo ako imate dobiti, kao što i nekretnina plaća porez ako ima dobiti od najma.

Ako nema dobiti od vaših dionica vi ne plaćate ništa, kao ni nekretnina bez dohotka.

Stoga uz porez na vlasništvo nekretnine, treba uvesti i porez na vlasništvo dionica.

Tj. ako se vec igramo poreza na imovinu, idemo kompletno s time, a ne selektivno odabrati jedan oblik imovine.

Ja sam protiv poreza na imovinu jer je to neustavan stostruki porez koji je placen prilikom stjecanja imovine.

Porez na nekretnine se uopće nebi trebao plaćati ako ju obitelj koristi za stanovanje ili ako ju iznajmljuje i pritom plaća porez na dohodak od nekretnine. Oporezivati treba stanove koji “stoje prazni”. Porezni sustav mora stimulirati aktivaciju imovine. Dionice su veliki rizik i na njima je velika mogućnost gubitka, što ako dionica padne 50%, na gubitku si 50% i još moraš platiti porez. Drugo, tko bi ulagao kod nas u Hrvatskoj kad bi se uz sve troškove poslovanja još plačao i porez na imovinu, i onda uložiš 100 000 EUR u dioničko društvo koje ti u naletu optimizma na burzi bude valuirano višestruko od toga i porezna ti opali porez, a firma radi gubitke. Takav prijedlog bi uništio privredu Hrvatske, potpuno je besmislen.

A o oporezivanju zlata, satova i sl. mislim da ne treba trošiti riječi.

Porez na nekretnije je potpuno jednak oporezivanju glavnice štednje, ili oporezivanju bilo kojeg vlasništva, uključujući dionice.

Ja sam protiv poreza na nekretnine, protiv bilo kojeg poreza, ali ako hoćete porez na nekretnine ja ću se zalagati da bude na svu imovinu, pa i na zlatnu ogrlicu vaše žene.

Zašto je nekretnina drugačija od zlatnog prstena ili Marićeva sata.

Je slicna imovina, ali nemoguce oporezovati… jer da uvedu porez na glavnicu, fino ces dignuti lovu sa racuna i zakopat u vrt…. i imat ces 0 kn glavnice za platit, a kucu ne mozes maknuti….
A neznam dali bilo koja zemlja u svijetu ima porez na samo vlasnistvo ili suvlasnistvo firme ? Dok porez na nekretnine imaju… naravno nisam protiv poreza novih…. ili bi trebalo biti neki neoporezivi iznos koji je malo veci da za 2-3 stana ni ne osjetis porez…..

New Report

Close