Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

od dizanja rejtinga očekujem puno za svoje odabranice, nadam se da ih stranci imaju na piku, a jaki domaćini im neće dati džabe

Veseli me dizanje rejtinga, ali dignut je isključivo za državnu obveznicu u domaćoj i stranoj valuti.
Btw na prinosu tih obveznica to se vidi vec vise od 2 god.
Kako rece jedan kolega i noga u guzicu je korak naprijed.

Nemam nikakvih posebnih očekivanja za ZSE zbog dizanja rejtinga, tj. rasti će ono što ima razloga za rast, a padati ono što ima razloga za pad. Znamo zašto primjerice raste OPTE, isto kao što znamo zašto pada uljanik, a ništa od toga nema niti će imati veze s rejtingom.
[/quote]

Ovaj vaš stav da rejting nema niti će imati veze s burzom je gotovo pa religijski.
A vjerovanja u nešto bez dokaza i empirije su siguran put u promašaj.
Dokazano je da rejting utječe na širenje kruga investitora, poglavito institucionalnih. A širi krug potencijalnih investitora znači veću matematičku vjerovatnost stvarne realizacije barem nekih.
I to je željezni zakon.

A dotle veselimo se onom što imamo već sad…

https://hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/zse-zagrebacka-burza-tjedni-pregled-dobitnik-tjedna-je-optima-telekom-crobexi-zeleni-23330

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

http://www.seebiz.eu/realno-o-rejtingu-vratili-smo-se-u-1997-godinu/ar-191672/
Malo realnosti ne škodi!

iz članka,
“Kako bi glasio zaključak na temelju gornje tablice? «Dobivanje» investicijskog rejtinga za Hrvatsku je nalik pogotku frustriranog tridesettroogodišnjeg centarfora koji zabija u trećoj ligi sjever između dva krtičja humka, dok lagano bazdeći po kiselom gemištu jedva čeka kraj tekme, umoran i željan ponovog prepuštanja snovima o tome da su ga samo ozljede, urote i nepravde spriječile u tome da postane Messi, što je on, po svemu, zaslužio. To je slika Hrvatske s BBB- 2019.

Jer, budimo realni, što drugo reći u ovom otužnom tjednu, o jednoj otužnoj zemlji, u kojoj se štiti ministre koji gaze djecu bez vozačkih dozvola, ministre koji iznenađeni pronalaze skupocjene automobile u svojim dvorištima, i zaslužuje li takva zemlja išta bolje od metafore lokalnog pijanog i prestarog centarfora, osobito dok joj prijeti dodjela počasnog doktorata Milanu Bandiću kao konačni dokaz njenog moralnog, razvojnog i svakog drugog kraha?”

dodao bih samo jedno,
zbog čega se centarfor propio ?
ja mislim zbog vodstva kluba
i bome stvarno će mu uskoro 33-eća

Čekamo da se dio dobitaka sa Optime prelije na ostatak tržišta,
jer ipak 80% dobitka na OPTE u par dana nije mala stvar!!

Nemojte da vas zavara ovaj možebitni pad Crobi-ja ispod 1800, jer
fondovima treba malo da se zalaufaju, a oni ne vole da ispadne kako
ih je rejting natjerao da ulažu hrvatske dionice, već žele da ispadne
kako je to oduvijek bio njihov izbor!!

Pad kamata na obveznice je i dalje prisutan, pa i nemaju puno izbora više,
ako žele imati postojane prinose, a sve je teže to ostvariti kao do sada, bez
previše truda!!

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Ovaj vaš stav da rejting nema niti će imati veze s burzom je gotovo pa religijski.
A vjerovanja u nešto bez dokaza i empirije su siguran put u promašaj.
Dokazano je da rejting utječe na širenje kruga investitora, poglavito institucionalnih. A širi krug potencijalnih investitora znači veću matematičku vjerovatnost stvarne realizacije barem nekih.
I to je željezni zakon.

A dotle veselimo se onom što imamo već sad…

KUKIRIKU@
taj im je stav u prva dva mjeseca donio 4,7 mlrd kn oportunih,u prijevodu na crobexu 33 banane anualizirano.
nema kaj na riječima su bikovi nad bikovima,mislim po pohlepi kada im je to malo?
pratimo dalje kako će teći evolucijski procesi na brdovitom balkanu.
i dali će se moći “muški” ili će opet drugi biti krivi za vl izbor.
rezime po investitorski
ogledalu nitko neće moći pobjeći.
pošteno zar ne?neprocjenjivo isto?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@budfox
ništa se bitnije neće preliti iz OPTE jer će velika većina dioničara ostati u OPTE jer je to trenutno dionica s najboljim potencijalom i s najboljom marginom sigurnosti na zse. ovi što sad prodaju opte pa uskaču u druge dionice su burekđije koje ubijaju kravu radi šnicle (bureka), a kad zarađeno na opte izgube na raznim stečajušama tipa uljn, dlkv i sličnih, vratit će se nazad u opte podvijena repa…i opet će nešto tamo zaraditi tj pokoji burek dok će oni koji su ostali cijelo vrijeme unutra i koji će tek na kraju procesa prodati dionice opte imati za “cijelo stado”

@
Migra, brate mili

pa naravno da podizanje rejtinga ima utjecaja na sve butze i ZSE,
ali daj procitaj za sto je dignut rejting.

Nitko sretniji od mene da poletimo bar do 2200 bodova, i to ce se dogodit, kad vidjet cemo.

Za sad su stranci u kinskom ducanu
SVE PO KUNU

Za to promjenit treba imat COHONES

@
Migra, brate mili

Nitko sretniji od mene da poletimo bar do 2200 bodova, i to ce se dogodit, kad vidjet cemo.

SVE PO KUNU

rejting je dignut na ono na ćemu stručnjaci uzimaju jednu bananu dok im se primjerice istovremeno nudi 6 na divki + 9 na porastu cijene,za sada.
nije problem jer su to ničije buduće penzije zar ne?
isti ti ložači naših milijardi i danas nastavljaju u istom tonu sa namjernbim propuštanjem ,kao što sam napisao u državi fin pismenog naroda takvi bi odlepršali još prije 6 mjeseci a kod nas?
živi bili…
to su trenutno najveće štetočine koje nitko ne poziva na odgovornost radi nečinjenja.
a ceh će biti plaćen kao i uvijek,nema besplatog ručka zar ne?
od ovakvih upravitelja mir fondova budući će penzioneri umjesto večere lajati na mjesec.
oni će sa sa svojim bonosima namiriti a ostali?
tko može toliko para zaraditi koliko oni mogu spržiti,namjerno propustiti?
propustiti pri dokazima koje bi dijete od 3 godine razumjelo na bazi čokoladica,sladoleda….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Čekamo da se dio dobitaka sa Optime prelije na ostatak tržišta,
jer ipak 80% dobitka na OPTE u par dana nije mala stvar!!

Nemojte da vas zavara ovaj možebitni pad Crobi-ja ispod 1800, jer
fondovima treba malo da se zalaufaju, a oni ne vole da ispadne kako
ih je rejting natjerao da ulažu hrvatske dionice, već žele da ispadne
kako je to oduvijek bio njihov izbor!!

Pad kamata na obveznice je i dalje prisutan, pa i nemaju puno izbora više,
ako žele imati postojane prinose, a sve je teže to ostvariti kao do sada, bez
previše truda!!

super!!
baš super da to rade zadnjih > deset godina i na turizmu i ostalom namjerno propuštaju na skali u desecima mlrd kn i za isti iznos umanjuju buduće penzije?
fenomenalno ali ima još bolje a to su njihovi bonusi za ostvarewno na junk investicijama
time se ne može pohvaliti niti jedan svjetski mirovinski fond zar ne?
nema nas galaksija…

@
Migra, brate mili

SVE PO KUNU

rejting je dignut na ono na ćemu stručnjaci uzimaju jednu bananu dok im se primjerice istovremeno nudi 6 na divki + 9 na porastu cijene,za sada.
nije problem jer su to ničije buduće penzije zar ne?
isti ti ložači naših milijardi i danas nastavljaju u istom tonu sa namjernbim propuštanjem ,kao što sam napisao u državi fin pismenog naroda takvi bi odlepršali još prije 6 mjeseci a kod nas?
živi bili…
to su trenutno najveće štetočine koje nitko ne poziva na odgovornost radi nečinjenja.
a ceh će biti plaćen kao i uvijek,nema besplatog ručka zar ne?
od ovakvih upravitelja mir fondova budući će penzioneri umjesto večere lajati na mjesec.
oni će sa sa svojim bonosima namiriti a ostali?
tko može toliko para zaraditi koliko oni mogu spržiti,namjerno propustiti?
propustiti pri dokazima koje bi dijete od 3 godine razumjelo na bazi čokoladica,sladoleda….

[/quote]

Tocno

ogranicenih u svakom pogledu, a usput i bez jaj..a
zato ce nam piti krv do 67

@budfox
ništa se bitnije neće preliti iz OPTE jer će velika većina dioničara ostati u OPTE jer je to trenutno dionica s najboljim potencijalom i s najboljom marginom sigurnosti na zse. ovi što sad prodaju opte pa uskaču u druge dionice su burekđije koje ubijaju kravu radi šnicle (bureka), a kad zarađeno na opte izgube na raznim stečajušama tipa uljn, dlkv i sličnih, vratit će se nazad u opte podvijena repa…i opet će nešto tamo zaraditi tj pokoji burek dok će oni koji su ostali cijelo vrijeme unutra i koji će tek na kraju procesa prodati dionice opte imati za "cijelo stado"

OPTE šiba dalje kao brzi vlak…

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close