Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

CROBI 1800 BODOVA, aleluja

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

od silnog povjerenja ja sam u minusu 18% s 45% portfelja u kešu
toliko o ovoj žabokrečini

Ako je netko u minusu, a netko u plusu na ovoj zabokrecini kako onda objasnjavas tu razliku ili nije ipak samo pitanje zabokrecine koja je kriva za to, nego i vlastite odluke pri investiranju ?

Ignore : renči

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield [investing.com]

Super s ovim daljnim padom duga, dionice jos dodatno dobivaju na atraktivnosti.

Ignore : renči

1,14 % / 1804,16 ovako već dugo nije bilo, ne vjerujem da su već danas ljudi dizali štednju i donosili novac na burzu, na osnovu članka iz Jutarnjeg, to su izgleda naši casholovci

Što to konkretno znači ?

Da institucije rade svoj posao

dobro šta je s tim rejtingom onda? Nema ništa na njihovim stranicama.. Puška neka ili?

ha čini se da ipak danas cash-r-a priznaje poraz?
+0,8 na crobexu za simbolično utovarene 3 milje?
mislim ja nebi iz principa toliko dizao za tu siću?
:))

ok,znam,znam…
idem na proljeće,treba napuniti baterije,mogao bi ovo biti dugačak vikend:)
PIRpoz

za TK je najbitnije da se lova okreće, likvidnost mora porasti, ali vidimo da ovdje ima puno kritičara onih, koji drže novac na štednji, a onda napišu da su 80% portfelja u cashu, kako onda od onih u štednji očekivati da se uključe, možda je stvarno tajna u proljeću, sačekajmo još malo da "zatopli", neki ne vjeruju kalendaru
[/quote]
za TK je najbitnije da se lova zarađuje a to ne mora imati nikakve veze sa likvidnosću.
primjerice pvcm likvidnost nula prinos 150% na 12 mj.
ili primjer ht likvidnost vrlo visoka ali dok svi prodavači nisu dobili što su si željeli ali takvih više nema po 160 i likvidnost bitno pada zadnjih dana.
nije to dokaz da nema likvidnosti nego da se mora postići novi konsenzus oko “fer” cijene.
pa u siječnju je likvidnost bila značajno niža i čega je to bio dokaz?
neki od nas su upozoravali ali sada možemo zaključiti da je likvidnost bila mala jer su prodavači tražili što cash-r-a nije htio platiti zar ne?
i danas cash-r-a nije htio platiti više od za 6 milja?
zar nema više casha?pri 170 mlrd štednje?
ok zašto platiti više zar ne?
možda ipak nije univerzalno primjenjivo pravilo?
ako pali često ne znači da će uvijek zar ne?
koja je cijena pogrešne percepcije?
za sada 4,7 mlrd kn oportunih ljubiteljima casha i štednje koja to nije jer garantira realno
negativan prinos zar ne?
dalje?
sve je moguće ali jedan scenarij je ipak izgledniji.
što učiniti?
neznam,,nisam vidovit,popustio me piratski touch a tako me dobro držao u prosincu,siječnju,veljači.
ako može netko neka opet upali
:)))
da rezimiram više se toga mora poklopiti za likvidnost dionice,marketa ali nije neophodna ako se cijene formiraju na određen način može i u velikom padu i rast izostati likvidnost.
današnji dan na marketu dokaz.
zar nije bilo dovoljno vremena da se zauzmu pozicije i čeka ono što je bilo vrlo izgledno?
koliko bi još godina bilo dovoljno?
onima koji su htjeli i više nego dovoljno vrermena je bilo,oni koji nisu htjeli neka se igraju po vl izboru uskakanja u vlakove koji su krenuli sa perona a može i blefiranje kao i do sada?
toga smo se višekratno nagledali u prošlosti.
nemaju se pravo žaliti jer ubrali su kamate na štednji zar ne?
zar nisu htjeli kupovati sa manje rizika,sa dodatnim dokazima na dokaze…
e sad po crobex 1700 kao u prosincu malo teže ali ako će rejting pa će stići strana pamet u nekim količinama a za našu baricu svaka je količina velika, zar je 1800 problem?
veći od 1700 ali i manji od 1900
možda griješim,nebi bilo…

p.s.
crobex nije kvalitetan pokazatelj zbivanja na marketu jer u veljači je pokazao značajno manji rast od
Mcapa sastavnica crobexa,postoje ovdje točni izračuni ako netko….
godinama crobex nije reprezentativan pozatelj,ne očekujem da će i biti…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nakon-vise-od-sest-godina-izasli-smo-iz-smeca-agencija-standard-poors-podigla-je-kreditni-rejting-hrvatske/8637827/

imamo inv rejting!
aleluja

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

BBB – Adekvatna kreditna kvaliteta

Što to konkretno znači ?

Da institucije rade svoj posao
[/quote]

Mo’š mislit !

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nisam vjerovao dok se sam nisam uvjerio, ali Izgleda da su nas S&P stvarno podigli u dno investicijske grupe:
https://tradingeconomics.com/croatia/rating

HNB još nema update, naime oni “ne delaju” izvan radnog vremena, možda sutra objave službeno.
Ali tu možete vidjeti i objašnjenje rejtinga i rejting države:
https://www.hnb.hr/en/core-functions/international-relations/credit-rating

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close