Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/znatno-vise-od-orocenja-novca-u-banci-danas-mozete-zaraditi-jednim-drugim-ulaganjem/8602520/

Evo, sve lijepo piše.
Konačno jedan suvisao članak.

Ljudi, građani: vadite novce iz čarapa i kupujte dividendne dionice!!!
Prelijevajte štednju na burzu!
Što više na burzi, a manje na štednji bit će nam svima bolje.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

ljudi, građani su baakama i omogućili da dijele tolike dividende, daju im pare džabe, a oni na naknadama, provizijama, osiguranjima, kamatama , dobiju između 5-7 % , ali budimo realni, takvo stanje s dividendama se tek ove godine povećalo, nemaju više gdje plasirati novac, imaju ga na pretek i odlučili su podijeliti nešto više dividenda, slažem se da treba izvaditi novac iz čarapa, ali na žalost na našem tržištu ima građana(uglavnom s epokazalo starijih) koji svoju ušteđevinu vade tek kada im dođu u posjet lažni bankari da provjere da li su novčanice ispravne i tu je svakoj pomisli na ulaganje u nešto neopipljivo kraj za dobar dio građana, imam kontakte s puno mlađim ljudima, financijski stabilnim, ali vrte glavom pri spomenu ulaganja u dionice, naročito nakon Ivice, nadam se preuzimanju ZB i promjeni takvog sentimenta, jer netko mora pokrenuti priču, kakva ona u stvari kod ulaganja i treba biti, pogriješio si, OK , svi ssmo spremni snositi posljedice(nadam se) ali ako te netko vara, a nisi zaštićen po niti jedom osnovu, e to se mora promijeniti, ali svjedosi smo da za sada na ovom TK to nitko ne čini, namjerno, slučajno, ne znam

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/znatno-vise-od-orocenja-novca-u-banci-danas-mozete-zaraditi-jednim-drugim-ulaganjem/8602520/

Evo, sve lijepo piše.
Konačno jedan suvisao članak.

Ljudi, građani: vadite novce iz čarapa i kupujte dividendne dionice!!!
Prelijevajte štednju na burzu!
Što više na burzi, a manje na štednji bit će nam svima bolje.

nije problem u nedostatku para nego u nedostatku povjerenja….pa i svi mi imamo bar pola keša u portfeljima pa ga ne investiramo, a o mirovincima da ne pričamo…. nama ne treba nužno novac građana na burzi, nego vraćanje povjerenja i normalno tretiranje (malih) ulagača te ukidanje poreza na KD…i burza bi procvjetala bez da se uopće uključuju građani

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

zorangutan
Povjerenje je vrlo bitno, naravno, dugoročno.
No ovdje imamo onu priču s kokoši i jajetom.
Da li je prvo potrebno stvoriti povjerenje pa da onda postignemo rast (što može potrajati jako dugo) ili je prvo potrebno na brzinu stvoriti neki rast, da ljudi omaste brkove, zarade nešto, dobiju divku itd. pa da se onda povjerenje stvori kroz vrijeme? Nažalost samo kroz vrijeme.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

od silnog povjerenja ja sam u minusu 18% s 45% portfelja u kešu
toliko o ovoj žabokrečini

mi smo ipak zemlja slučaj

zorangutan
Da li je prvo potrebno stvoriti povjerenje pa da onda postignemo rast (što može potrajati jako dugo) ili je prvo potrebno na brzinu stvoriti neki rast, da ljudi omaste brkove, zarade nešto, dobiju divku itd. pa da se onda povjerenje stvori kroz vrijeme? Nažalost samo kroz vrijeme.

tu nema dileme, prvo srediti sustav i vratiti povjerenje jer jedino to jamči održanje burze i trajno privlačenje i zadržavanje građana na burzi tj. stvaranje novih generacija ulagača…sve ostalo donosi brzi profit nama koji smo već ovdje, ali dugoročno bi to opet dovelo do šišanja naivnih građana i njihovog bijega s burze tj. opet bismo bili na ovome na čemu smo sada….dakle, prvo srediti sustav i vratiti povjerenje, a ostalo će doći samo po sebi

Evo, sve lijepo piše.
Konačno jedan suvisao članak….

ima trnutno jedna reklama za telekom operatera koja kaže”ne zato što nemama nego zato što nedam”
evo i jučer cash-r-a- kaže da neda ali jedan problem za njih a to je da i imaoci dionica kažu imam ali nedam.
možda još danas win-win,svi imaju svoje i svi sretni a u pon će jedni biti manje sretni sa onim što imaju.
burza nije kladionica pa da se na dnevnoj bazi računa a obračun od 1.1.2019 kaže +4,7 mlrd kn za one koji nemaju problema sa strpljivošću i za one koji shvačaju prednosti pozicioniranja prije drugih.
ima na marketu i drugih prednosti osim cijenovnih kretanja a to su “banane”.
i tako dok je na oročenju prinos pola banane ovdje se nudi5-6 banana za fin pismene,isti ti su mogli i pokupiti dodatni bonus od 9 banana na porastu cijene u samo 2 mjeseca što je anualizirano nosilo dodatni prinos >50%.
a šta ćeš kad liga prvaka i istanbulska nevjesta imaju neusporedivo veći prioritet na brdovitom balkanu gdje još sila nije natjerala neke vrste u potragu za banama.
trebamo biti zahvalni da živimo u društvu tako bogatih ljudi i onih koji namjerno propuštaju banane.
nema do domaće pameti od koje nisam nikad ni očekivao baš nešto,nebojeno sam puta to ponovio.
kao i da je oduvijek naša šansa bila strana pamet kojoj netreba crtati razliku između 50 banana i 0,5 banane.
a šta ćeš kada je to skoro isto,to je samo razlika u ovoj nuli koja je ispred a ne iza broja 5
:)))
ajde kada to ne možeš nacrtati gora spomenutima ali kada to ne možeš nacrtati upr

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

zorangutan

tu nema dileme, prvo srediti sustav i vratiti povjerenje jer jedino to jamči održanje burze i trajno privlačenje i zadržavanje građana na burzi tj. stvaranje novih generacija ulagača…sve ostalo donosi brzi profit nama koji smo već ovdje, ali dugoročno bi to opet dovelo do šišanja naivnih građana i njihovog bijega s burze tj. opet bismo bili na ovome na čemu smo sada….dakle, prvo srediti sustav i vratiti povjerenje, a ostalo će doći samo po sebi
[/quote]

Ne slažem se s tim, odnosno da budem potpuno iskren, ne želim da prvo idemo tim putem. Svakako sam za sređivanje sustava i vraćanje povjerenja, ali taj put ne želim da bude prioritet. Jer će potrajati desetljećima.
Ja hoću prvo rast, sada, a onda neka se stvari rješavaju u hodu. Desetljećima ako treba. Jbms.

zorangutan

[/quote]

Ne slažem se s tim, odnosno da budem potpuno iskren, ne želim da prvo idemo tim putem. Svakako sam za sređivanje sustava i vraćanje povjerenja, ali taj put ne želim da bude prioritet. Jer će potrajati desetljećima.
Ja hoću prvo rast, sada, a onda neka se stvari rješavaju u hodu. Desetljećima ako treba. Jbms.
[/quote]

za reset ovog sustava treba par godina, a ne desetljeća, s time da bi se to na burzi osjetilo puno prije…stvar je samo volje, koje kod naših vlada nema….i ova vlada je za kapitalizam samo deklarativno, ali u biti joj se živo fućka za burzu i dionice, osim ako je to populistički pred izbore, a ulagače na burzi gleda sumnjičavo kao špekulante koji na burzi ni ne trebaju zaraditi nego samo plaćati države poreze

Kad se očekuje objava rejtinga?

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

ha čini se da ipak danas cash-r-a priznaje poraz?
+0,8 na crobexu za simbolično utovarene 3 milje?
mislim ja nebi iz principa toliko dizao za tu siću?
:))

ok,znam,znam…
idem na proljeće,treba napuniti baterije,mogao bi ovo biti dugačak vikend:)
PIRpoz

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ha čini se da ipak danas cash-r-a priznaje poraz?
+0,8 na crobexu za simbolično utovarene 3 milje?
mislim ja nebi iz principa toliko dizao za tu siću?
:))

ok,znam,znam…
idem na proljeće,treba napuniti baterije,mogao bi ovo biti dugačak vikend:)
PIRpoz

za TK je najbitnije da se lova okreće, likvidnost mora porasti, ali vidimo da ovdje ima puno kritičara onih, koji drže novac na štednji, a onda napišu da su 80% portfelja u cashu, kako onda od onih u štednji očekivati da se uključe, možda je stvarno tajna u proljeću, sačekajmo još malo da “zatopli”, neki ne vjeruju kalendaru

New Report

Close