Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas je lijepi porast indeksa i bio bi red da pred dizanje rejtinga u
investicijski u petak pređemo magičnu brojku od 1800 bodova.

Kratki komentar na dnevno trgovanje ako smijem: čini se da se dio novca
iz OPTE vraća u ostale dionice, ali dugoročno mislim da dionica OPTE ima
potencijala

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Neki vjerojatno nisu primijetili da je preokret trenda nastao još prije mjesec dva, kad je ADRS bio na 417, ERNT 1000, KOEI 550, adpl 171, … i.e. sad će se na svim tim izdanjima povećavati volumen trgovanja i rast Indexa.
Najviše će rasti dionice koje su naviše pale, ali selektivno.
Napominjem da je to moje osobno viđenje bez kojekakvih čarobnih vještina 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

@budfox i ING
imate prevelika očekivanja od ove zse bare. svoje procjene temeljite na ova 2 dana ludovanja na OPTE ali to je sad završeno dok se ne nađe neka nova igračka

znači do petka se zauzimaju pozicije a nakon dizanja rejtinga ponovno stagnacija.
i onda će se ekipa pitati “pa kako nema reakcije”

znači do petka se zauzimaju pozicije a nakon dizanja rejtinga ponovno stagnacija.
i onda će se ekipa pitati "pa kako nema reakcije"

nema pomaka?
Da,nerješeno ako gledamo da je u prva 2 mjeseca išla nekome participacija u 4,7 mlrd kn dobitaka a nekima škola za oportunih 4,7 mlrd.
kada se podvuče crta čista nula :))
to su bila prva dva a do kraja još 10 pa ako bi htjeli insinuirati sa potencijalno pozitivnim scenarijem to bi bilo još samo 5×4,7mlrdkn.
naravno ima i drugih scenarija a tu smo da rezimiramo kako će biti.

Da, ako sve naraste kao da je rejting dignut tada kratkoročno nastavak rasta nije izgledan ali ključna riječ krotkoročno što nebi smio biti ultimativni motiv ulaganja na burzi,mislim može ali je preuzimanje dodatnih rizika.

Da,bilo bi sada dobro da se može kupovati po crobex <1700 a svima nam se nudilo pa smo po vl izboru kako jesmo zar ne?
a i danas možemo kako si izaberemo pa opet nebi trebao biti problem "muški"...
ostaje da vidimo tko će moći a tko neće,tko će u drugima tražiti krivce a tko u sebi,tko će....

ako ne u prosincu iako je i tada bilo nemalo dokaza u siječnju su se dokazi umnožili a
tako je to sa dokazima na dokaze,možda uskoro novi...
najbolji dio je da i ti potencijalni / izgledni novi dokazi neće svima biti dovoljni što znači da možemo očekivati njihovu podršku u još kasnijoj fazi kada će isto netko trebati održavati likvidnost.

nas mogu samo veliki vanjski poremečaji izbaciti iz nadoknađivanja zaostatka u nekom razmjeru.tko želi po vl izboru neka preskoči ovu priliku za preuzimanje risk reward ratioa
PIRpoz

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield

mađari na 3,2 za jed stupanj bolji rejting od HR
talijani na 2,5 za dva stupnja bolji rejting od Hr
a mi na 1,85 ?
alo rejtingaši tko je tu lud?
tako odlučuje investitorska zajednica plavog planeta.
i tako ili slično tome na skali u godinama???
važno je imati amere za “prijatelje” i sve je moguće
:))
kome trebaju neprijetelji pored takvih prijatelja?
p.s.
tko zna hoće li se netko sjetiti nazvati us ambasadu i podsjetiti ih da smo prijatelji i da nam po ocjeni investitorske zajednice svijeta rade nemjerljivu štetu ili će i ovaj put opet kumrovečka elita i njhovi nasljednici zaboraviti,neće se usuditi jer imaju svoje razloge?

p.p.s.
Da pušem u jogurt jer je ovo odavno prevršilo svaku mjeru pa se pitam ako mlitavci će se opet praviti u stilu “ma nema veze mi volimo da nam netko namjerno neopravdano degradira rejting” ili ako je od “prijatelja” pa nećemo se mi ljutiti i tako to u tom stilu kako ide na brdovitom balkanu.
a to što će još 100K u par mjeseci pobjeći sa kartom u jednom smjeru nema veze jer ima jedna stranka čiji glasači ne odlaze pa će se lakše na sljedećim izborima osvojiti foteljice svagdašnje zar ne?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Jesam li ja slijep pored zdravih očiju ili u čemu je stvar s PBZ-om odnosno zašto cijena stagnira usprkos najavi primamljive dividende, pri čemu je i tržišna cijena ispod BVPS-a, ne razumijem…

jučer potegnuli adrs i rivp ali danas 5-6 milijunaša,bez bloka?
sve popračeno i sa rastom broja transakcija?
pripreme za ovopetkovni afterparty?
PIRpoz

i danas se nastavlja u istom tonu na krilima HT-a.
u današnji izračun nije ušlo 12 milja bloka na ht-u što dodatno značajno pojačava dojam.
i danas kao i u prethodnih dana 5xx trans,avg za 2018=375.
ima dima da petak ima veze s time.
time will tell
PIRpoz
p.s.
na ht-u je samo 2x u zadnjih 3g bio veći promet od današnjeg?
slučajno ili još jedan bijeli mišek?
mirovinci apstiniraju duže vrijeme tako da…

danas crobex +0,6% pri samo 5,1 milkn ali ask nije impresioniran,žmiču se dionice a kupci kažu da nedaju više ili za sada nedaju više?
sutra je novi dan,dan prije petka pa…
PIRpoz

http://www.seebiz.eu/sp-bi-vec-u-petak-mogao-podici-hrvatski-kreditni-rejting/ar-191555/

Ajmo stranci kupujte, kad već naši neće :-)))

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

http://www.seebiz.eu/sp-bi-vec-u-petak-mogao-podici-hrvatski-kreditni-rejting/ar-191555/

je, sve su ludi 😁

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Je li se meni nešto zblokiralo ili nema transakcije na ZSE već preko sat vremena!?

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

ah zato je kolona od šentilja do zagreba …

New Report

Close