Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Univerzalno pravo glasa je najveća glupost koju je ljudski um ikad smislio, dajete pravo jednoj grupi ljudi da odlučuje da se oporezuje drugu grupu ljudi, a lovu da uzme prva grupa, sve pod prisilom države. Još gore, daje pravo jednog grupi ljudi da odlučuje slati u rat drugu grupu ljudi koja je možda potpuno protiv rata. Suludo. Švicarska nije dala pravo glasa ženama jer je pravo glasa tamo bilo vezano uz vojnu obvezu, a žene nisu bili vojni obveznici – pravo vezano uz odgovornost. Isto je bilo u svim demokracijama do 1920-ih. Da se mene pita tako bi i ostalo, s dodatkom da bi pravo glasa trebalo oduzeti svima koji nisu neto doprinositelji u državni proračun te onima koji su iz ovog ili onog razloga izbjegli vojnu obvezu. Pravo glasa mora biti privilegij direktno vezan uz odgovornost koju osoba preuzme na sebe. Ovako imamo teror neogovornih nad odgovornima koji direktno vodi u konačan kolaps demokracije kao sistema.
PS: kapitalizam će ovo preživjeti jer je racionalan i u skladu s ljudskom prirodom – demokracija neće jer nije. Umjesto demokracije ćemo u najboljem slučaju dobiti republiku, odnosno pravo glasa samo građanima koji preuzmu određenu odgovornost na svoja leđa – a svatko može postati građanin ako je spreman na odgovornost…

Bijeli
ja bih rekao da ste Vi posvađani sami sa sobom, a ne s nama ovdje
tko uopće kritizira kapitalizam od nas koji smo pisali protiv uhljebništva?!

pa naravno da kod nas nije zaživio pravi već onaj rodijački, po babi i stričevima, kumovima i ostaloj svojti
evo upravo orešković obavještava da treba još love 3. maju? dokle buraz?
pa Vi niste ni svjesni razmjera pljačke, tolike milijarde upucati u brodogradnju a ne pitati se: ček’ malo a rezultati? gdje su?
imate li djecu? jel im date svaki mjesec 3.000 kn džeparca i hebe vam se, ne pitate što su tim novcem kupili? ili Vas ipak kopka što su kupili? to je mnogo novaca, ne daj bože da cugu kupuju ili narkotike

karikiram ali razumijete bit?
ni jedan članak nije dovoljno sveobuhvatan da sakupi sva s.anja koja su se desila, svu silnu lovu koja se preko Končara i raznih ino računa vraća u RH ili je jednostavno isparila
zato moja briga za min. plaću ili bilo kakva ograničenja jer ne laje pas radi sela, radi sebe vladajući donose pravilnike i cenzuse
ili mislite da će radnike Varteksa spasiti povećanje min plaće, a moglo se dogoditi upravu suprotno: da zbog povećanja minimalca moraju rezati broj radnika u trenutku kada im svaki radnik, gle čuda, treba!
dakle suprotstavljeni ciljevi, do toga smo došli ‘željom’ zakonodavca da ‘zaštiti radnika od kapitala’

probudite se, čovječe! nametima se kapital uzima iz gospodarstva i dijeli kako se dijeli
jako malo ga dobiju oni kojima je najpotrebniji

Potreban oprez: Hanfu najviše brine jedna stvar

Nije valjda da će nas sad Englezi(brexit) vozikati u Dajcu,pa kud baš sve nedaće ovog svita se svale na jako dugo zgrbljena leđa zagr.burze i črobexa.

Pomozi Popaj,pomozi!

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

@Bijeli

kazes da radis u realnom sektoru

Ma kako imas vremena piskarat po forumu za vrijeme radnog vremena, ti danas nisi zaradioi za minimalac

interesantna rasprava…

međutim, ne mogu reći da je itko od sudionika u krivu ili obrnuto i to zato jer su u ovome našemu kaotičnome sustavu stvari totalno izokrenute , najvažnije je spoznati tko je ko, tko je kapitalista, tko je socijalista, tko su radnici i koje su odgovornosti

najbolje je to šonje napisao prije neki dan
Mi smo se, za razliku od teksaških seljačina koji još uvijek nose pištolje o pasu, uspjeli oduprijeti osobnom bogaćenju mimo države; uspjeli smo zamijeniti besmisleno trgovanje kapitalom laprdanjem na političkim sastancima i stvoriti kapitalizam bez kapitala i kapitalista. Borba protiv svake privatizacije definitivno je uspjela, afirmacija svih vidova kolektivizma je dovršena, kontrola je potpuna, kreativnost zakopana, dio ljudi je otjeran, i u vladavini mediokriteta sada mogu uživati, a tko drugi, nego oni sami. Šuška se po gradu da će vlasti uskoro zabraniti privatnicima i da sami određuju plaće radnicima. Osnovat će se Državni ured za određivanje raspona, minimuma, medijana, moda i prosjeka plaća, koji će konačno uzeti stvar u svoje ruke. Reda mora biti.
[/url]

eto, uktatko, u hr je država kapitalist, socijalist, gazda, kontrolira doslovce tko će živjeti a tko ne a mi svi ostali, pa i kakti “poduzetnici”, smo samo radnici, podanici dvoslojne bogate države u kojoj se građani dijele na ovisnike i obveznike …

iz toga aspekta u kojemu država kontrolira doslovce sve, regulacija min. dohodka je tek discipliniranje populacije te suspendiranje ionako niskih ekonomskih te ljudskih prava i sloboda

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

interesantna rasprava…

međutim, ne mogu reći da je itko od sudionika u krivu ili obrnuto i to zato jer su u ovome našemu kaotičnome sustavu stvari totalno izokrenute , najvažnije je spoznati tko je ko, tko je kapitalista, tko je socijalista, tko su radnici i koje su odgovornosti

najbolje je to šonje napisao prije neki dan
Mi smo se, za razliku od teksaških seljačina koji još uvijek nose pištolje o pasu, uspjeli oduprijeti osobnom bogaćenju mimo države; uspjeli smo zamijeniti besmisleno trgovanje kapitalom laprdanjem na političkim sastancima i stvoriti kapitalizam bez kapitala i kapitalista. Borba protiv svake privatizacije definitivno je uspjela, afirmacija svih vidova kolektivizma je dovršena, kontrola je potpuna, kreativnost zakopana, dio ljudi je otjeran, i u vladavini mediokriteta sada mogu uživati, a tko drugi, nego oni sami. Šuška se po gradu da će vlasti uskoro zabraniti privatnicima i da sami određuju plaće radnicima. Osnovat će se Državni ured za određivanje raspona, minimuma, medijana, moda i prosjeka plaća, koji će konačno uzeti stvar u svoje ruke. Reda mora biti.
[/url]

eto, uktatko, u hr je država kapitalist, socijalist, gazda, kontrolira doslovce tko će živjeti a tko ne a mi svi ostali, pa i kakti "poduzetnici", smo samo radnici, podanici dvoslojne bogate države u kojoj se građani dijele na ovisnike i obveznike …

iz toga aspekta u kojemu država kontrolira doslovce sve, regulacija min. dohodka je tek discipliniranje populacije te suspendiranje ionako niskih ekonomskih te ljudskih prava i sloboda

i sta – drzava ukine minimalac, ti srezes placu na 2000 khn. krassan poduzetnik

tko se buni protiv minimalcaa moze imati samo jedan razlog – da da manju placu jer za dati vecu zaon nije preprea

minimalac nije problem – problem je more nameta i poreza srezi samo pdv na struju i vec si pravdao minimalac. ali ne – pdv ostaje a mi cemo uvesti vijece za gospdarstvo u ojem sjedi 0 gospdarstvenika i 14 uhljebas

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

kol. investimir, nisi me skužio, ja se u ovome slučaju uopće ne izjašnjavam niti svrstavam nego samo ukazujem na to da se drž. režim ponaša i djeluje kao gospodar, kontrolira baš sve i iz toga aspekta je uopće nebitno kako ti ili ja sami sebe doživljavamo, bitno je kako nas “sustav” doživljava a to ti je radnik tj. podanik i to bez obzira da li trošiš 5kn ili 5000kn dnevno jer su ti oni “dali” ta sredstva a i oduzeti će ti ih kada to zažele…zato sam i napisao “discipliniranje” jer je to upravo to…pa da politika želi bogato i močno poduzetništvo u tome vijeću bi sjedili poduzetnici ali kako je u hr je največi poduzetnik upravo država i svakako to želi i ostati, zato će u tome vijeću sjediti nitko drugi nego drž uhljebi

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Inače – nisam privatnik, to je točno, ali radim u privatnom, što bi se reklo tzv realnom sektoru, koliklo god to bila duboko pogreša sintagma. Isto, kao lov na vještice tj .uhljeba i slično, ali nemam sad vremena ulaziti u to

E vidis tu je problem tvog gledista, ……. otvori firmu i plati radnika bar duplo od prosjeka ili koliko smatras da treba + cca jos toliko davanja drzavi + bolovanje i GO kada ces isto toliko sveukupno platiti.. lako ces izracunati koliko cca godisnje moras izdvojiti za radnika… ne koliko ce on dobiti netto, nego koliko ces ti godisnje dati za ono sta ce ti on raditi, XXX dana …….. za ostvariti i naplatiti prihode u HR ti to nije problem, budes sam vidio kad otvoris firmu 😉

Btw, mislim da vecina vlasnika firmi nebi imala nista protiv da im radnici imaju prihode vece od ekipe u EU, i da oni sami imaju isto prihode ili dobit kao te tamo firme 🙂

Krediti još povoljniji, kamate na štednju ostaju tik do nule

Tko još iole normalan drži keš u banci pored ovako nikakvih kamata.
Bankarski sektor je u ekstazi, samo transferiraju deponirani novac u kredite a to ih košta skoro pa nula kuna. Kao kada bi vama netko dao dugogodišnju beskamatnu pozajmicu a vi onda taj novac davali nekome uz kamatu 5 – 7 %. Raj za bankare.

A cuj na banci barem nebi izgubio, ovdje na ZSE i najbolji tipa valamar ti donesu minus :)) tako dok se ne pocne preljevati i rasti tesko da ce ekipa i ici ovdje,,,
iako mi se cini kad rjese uljanik da bi mogla i promjena investicijske ocjene… i da se malo osvjezi, buduci da je sve ubijeno posteno …. ako nesto novo ne iznikne, a ima toga, recimo zeljeznice … iako su one drzavne ali gutaju milijarde isto

Gledam malo ovo trziste……THNK, ULJN….sto se radi……stvarno teska boleština……praktički neizlječivo……

@kvart99
Da, najveći šrot s najgorim FI, raste najviše. Doduše, prometi su mali, ali je svejedno abnormalno što se radi.

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close