Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield

Počeo ubrzani pad prinosa na Cro bonds.
Definitivno ulazimo u investicijski rejting.
Niže kamate, veći dio dohotka i građana i države raspoloživ za potrošnju i investicije.
Naravno, i bolja pozicija na karti svijeta.

suma sumarum za ZSE? …status quo….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

otvoriš investor, zatvoriš investor

mi smo ipak zemlja slučaj

http://www.seebiz.eu/hrvatsko-trziste-kapitala-postalo-je-teska-provincija/ar-190979/
Mi smo se, za razliku od teksaških seljačina koji još uvijek nose pištolje o pasu, uspjeli oduprijeti osobnom bogaćenju mimo države; uspjeli smo zamijeniti besmisleno trgovanje kapitalom laprdanjem na političkim sastancima i stvoriti kapitalizam bez kapitala i kapitalista. Borba protiv svake privatizacije definitivno je uspjela, afirmacija svih vidova kolektivizma je dovršena, kontrola je potpuna, kreativnost zakopana, dio ljudi je otjeran, i u vladavini mediokriteta sada mogu uživati, a tko drugi, nego oni sami. Šuška se po gradu da će vlasti uskoro zabraniti privatnicima i da sami određuju plaće radnicima. Osnovat će se Državni ured za određivanje raspona, minimuma, medijana, moda i prosjeka plaća, koji će konačno uzeti stvar u svoje ruke. Reda mora biti.

otvoriš investor, zatvoriš investor

To je investiranje!!!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Meni ovo nije jasno, kao ugledamo se na druge tranzicijske zemlje, i onda se kuka protiv minimalne plaće. kolika je sloveniji? 850 €
Ako nemaš za tu plaću, zatvori firmu, idi u Afriku i kupi roba.

izdravanja za direktora su 5 i pol bruto. Hej, pa koliko bi trebala bit – 300 kn? Da, to je san Hr kapitalista, prijavit sebe na minimalac i na crno ostatak u džep. I ovaj, napominjem opet BRUTO od 5500 za idrektora je smiješan.

Fiskalizacija računa – zašto ne? Toliko kuknjave, a niko da kaže da je jedini razlog plakanja nemogućnost utaje poreza.
Imate Makedoniju sa “fleksibilnim” tržištem pa izvolite. Odlični su im rezultati

A trziste ni makac kod nas
Pogledam na otvaranju svoj racun vani i pozicije rastu u prvih 5 minuta otvaranja vec od 1-3 %
I sad ti reci nesto pametno i ohrabrujuce za ovu nasu zse

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield

Počeo ubrzani pad prinosa na Cro bonds.
Definitivno ulazimo u investicijski rejting.
Niže kamate, veći dio dohotka i građana i države raspoloživ za potrošnju i investicije.
Naravno, i bolja pozicija na karti svijeta.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Meni ovo nije jasno, kao ugledamo se na druge tranzicijske zemlje, i onda se kuka protiv minimalne plaće. kolika je sloveniji? 850 €

izdravanja za direktora su 5 i pol bruto. Hej, pa koliko bi trebala bit – 300 kn? Da, to je san Hr kapitalista, prijavit sebe na minimalac i na crno ostatak u džep. I ovaj, napominjem opet BRUTO od 5500 za idrektora je smiješan.

Fiskalizacija računa – zašto ne? Toliko kuknjave, a niko da kaže da je jedini razlog plakanja nemogućnost utaje poreza.
Imate Makedoniju sa "fleksibilnim" tržištem pa izvolite. Odlični su im rezultati

Hajde ljepo daj otakaz, pa otvori j.d.o.o. i kreni

Javi kako je proslo, a pogotovo javi kako si zatvorio j.d.o.o. i koliko je koštalo odnosno trajalo.
Vidis samo likvidator je cca 7000 kn na jedno godinu dana, od toga drzavi pola.
Pa ako nemas za plaću izvadi iz kasice prasice da zavrsis likvidaciju, a ona moze potrajat.

Pa poduzetnici zive od dobiti, a ne od plaće, a ako je firma dovoljno jaka da ima i djelatnika sa tržišta rada tu je svaka plaća premalena.

Puno bolje bi bilo da nema doprinosa na i iz plaće, a onda bi uhljebi u koje mozda i sam spadas morali otvarat vlastite posliće, tad se javi s pametnijim komentarom.

Poduzetnik od davna

Imate Makedoniju sa "fleksibilnim" tržištem pa izvolite. Odlični su im rezultati

nije bas sve taako jednostavno – svaki put kad drzab toboze nesto, olaksa npr doprinose na placu, u rku 3 mjeseca natovari jos 100 propisa i birolkatija i na kraju poslovanje opet ispadne i teže i skuplje

minimalna placa treba ostati, nsim u robovlasništvu, ali država mora rastewretiti ljude koji hoce nesto raditi – nitko ziv ne eli uoziti u rh – pa nisu ti ljudi ghlupi, vide namete, vide propise i kazu sebi – neka hvala, ia u slovackoj bolje

ministar gospodarstva osnuje vijece 14 veličanstvenihzapromicanje gospdoarstva – od toga nijedan čalan nije poduzetnik – sve uhljebi

bravo minsitre – evo mogu li i ja poticati gpodarstvo – imam partijsku knjizicu i redovito vistrimgopodarstvo u obližnjem kaficu

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koja je svrha minimalne plaće osim za:
1) podilaženje glasačima koji po nikakvoj racionalnoj logici ne bi uopće trebali imati pravo glasa jer nemaju dovoljno znanje niti inteligenciju za razumijevanje svijeta u kojem žive;
2) ubrzavanje procesa automatizacije jer povećava minimalni granični trošak pri kojem se isplati ljude zamijeniti automatizacijom.
Mi smo u EU, granice su otvorene svakome tko može i želi raditi, pa ako već nemaš sreće u RH, potraži je vanka, tržište je ogromno i svatko tko želi, može naći posao i raditi, za puno više od 3500 Kn.
Što više dižete minimalnu plaću pod političkim pritiskom, smanjujete broj radnih mjesta na koja se ljudi mogu zaposliti – a ne vrijedi svačiji rad jednako, neki će onda morati zaraditi svoj kruh “nemoralnim” sredstvima, neki će jednostavno umrijeti.
Pustite tržište da djeluje, a svoje potrebe da radite “dobro” ispunjavajte osobnim doprinosom, a ne državnom prisilom koja UVIJEK napravi daleko više zla nego dobra.

Btw, kolega gdje radite? Sigurno ste vlasnik svoje firme ili obrta 😂

Meni se nekako čini da ste na zajedničkim drzavnim jaslama pa razumjevanju onoga sta ste napisali.

Koja je svrha minimalne plaće osim za:
1) podilaženje glasačima koji po nikakvoj racionalnoj logici ne bi uopće trebali imati pravo glasa jer nemaju dovoljno znanje niti inteligenciju za razumijevanje svijeta u kojem žive;
2) ubrzavanje procesa automatizacije jer povećava minimalni granični trošak pri kojem se isplati ljude zamijeniti automatizacijom.
Mi smo u EU, granice su otvorene svakome tko može i želi raditi, pa ako već nemaš sreće u RH, potraži je vanka, tržište je ogromno i svatko tko želi, može naći posao i raditi, za puno više od 3500 Kn.
Što više dižete minimalnu plaću pod političkim pritiskom, smanjujete broj radnih mjesta na koja se ljudi mogu zaposliti – a ne vrijedi svačiji rad jednako, neki će onda morati zaraditi svoj kruh "nemoralnim" sredstvima, neki će jednostavno umrijeti.
Pustite tržište da djeluje, a svoje potrebe da radite "dobro" ispunjavajte osobnim doprinosom, a ne državnom prisilom koja UVIJEK napravi daleko više zla nego dobra.

ako doneses zakon da placa ne mora biti do 1pol mjeseca nego moze do kraj godine – sto misli hoce li lace biti do pol mjeseca kao dosad ili ce poceti kaniti

ako doneses zakon da place ne moraju biti u novcu, nego mogu biti i u vreca,a krumpira – stomislis hoce li sve biti kao i dosada ili ce neki poceti uvaljivati krumpir

kapitalizam je pohlepa pretočena u efikasnost – NIKAD NE PODCIJENI LJUDSKU POHLEPU – PRODALI SU ISUSA ZA 30 ŠKUDA – DI NECE MENE ILI TEBE

jesam odgovorio na pitanje zasto minimalac

minimalac je nebitan, svai poslodavac bi ga isplatio ali da imamo normalnu drzavu – a nemamo nego drzava unistava psolodavce do te mjere da im i minimalac postaje teret

brankoroglic sa pedeset doina iskustva kao poduzetnik kaze – drzava nam je nenormalno skupa

vilim ribic sa nula dana iskustva kao poduzetnik kaze – ma ne, mis mo u eu prosjeku

KOME VJEROVATI- PITANJE JE SAD

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Što se tiče Poljske, Češke, Slovačke, one mogu prvenstveno zahvaliti geografskoj poziciji. Tko je bliže vatri, taj se više i ugrije – kapital od centra ide ka periferijama.

Nije slučajno da u zapadnoj Europi nema siromašnih zemalja poput Moldavije – jer nije stvar u tome da su svi na zapdu pametni, a ljudi sve više na istok glupi. Švicarska nikad neće biti, u ovom ekonomskom modelu, negdje oko Makedonije ili Bugarske, a kamoli srednje Afrike. Okruženje je izrazito važno. Ne bi sad išao u totalni off ali – ismijavanje socijalizma i pokazivanjem prsta na Kubu ne treba gledati kroz matematičke parametre isključivo, već treba gledati države u blizini. Npr. napredni kapitalistički Honduras ima BDP (koji ne znači sve) tri puta manji od Kube, Haiti pokraj Kube – deset puta manji BDP. itd.

Trebao sam staviti nick Crveni

New Report

Close