Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield

Definitivno ide dizanje u investicijski rejting.
Na rubu smo pada ispod 2% na 10y obveznice.
Ovo će sigurno imati nekog efekta na TK.
Samo je pitanje da li s manjim ili većim vremenskim odmakom.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Ne znam čemu kuknjava oko malih prometa.

nego koji je smisao burze nego trgovanje? i to čim više, tim bolje! burza kojoj prometi padaju znak je da gubi interes investitora koji odlaze na druge burze skupa s kešom!

Da, stvarno čudno.
Ili je to po onoj hrvatskoj da što je gore to je bolje?
Ili neka druga totalna ludost?
Više me ništa ne iznenađuje.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield

Definitivno ide dizanje u investicijski rejting.
Na rubu smo pada ispod 2% na 10y obveznice.
Ovo će sigurno imati nekog efekta na TK.
Samo je pitanje da li s manjim ili većim vremenskim odmakom.

Neće, na žalost. Problemi na našem TK su puno dublji i teži da bi ih moglo promijeniti puko dizanje rejtinga od neke agencije.
Svi smo svjesni da će rejting biti ubrzo podignut i kakva je reakcija burze (koja uvijek anticipira skore buduće događaje)? NIkakva…dapače, ukupan promet na ZSE je do sada smiješnih 80 tisuća kuna.

Ignore: KressoM, delux

mi zpravo imamo deflaciju na burzi – svi se suzdržavaju od nabavki očekujui daljni pad cijena

deflacija je otrov z asvako gopodarstvo, ništa manji otrov ni za bilo oju burzu

podizanje rejtinga je premalo, nama treba neko porezno rasterecenje tako da profitabilnost burze poraste. a moš misliti što oni tamo na markovom trgu misle na nas

mozda da se svi proglaimo za ličane i obecamo glasati za kradeze ako suspendiraju kp

evo ja cu biti joso mraovic rukovatelj

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Strava i uzas.

Da nema najavljenih dividendi na ovih par likvidnih dionica, bila bi ravna crta.
Ovako jos ta veća prebacivanja pruzaju iluziju nekakvog opipljivog prometa.

mi zpravo imamo deflaciju na burzi – svi se suzdržavaju od nabavki očekujui daljni pad cijena
deflacija je otrov z asvako gopodarstvo, ništa manji otrov ni za bilo oju burzu

tko da se usudi ovdje ulagati na duže od sat-dva kad nikad ne znaš u kojem FI čuči prikriven neki novi agrokor, dalekovod, tehnika, viadukt, uljanik itd..

Slažem se da je ovo je…. katastrofa od burze. Sramota na kaj je to spalo…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

istina je što ljudi pišu…misliš da je sve super, sve 5, da imaš dobre dionice koje imaju dobra FI….a onda odjednom izađe neka nova loša vijest u novinama, trgovanje dionicom se zaustavi, krene lavina po medijima pa kad se trgovanje opet otvori imaš odmah u startu bar -20%….ili se uopće ne otvori kao što je bilo zadnje s todeks dionicama pa si na -100%…
a vladi se živo fućka za TK i krahove portfelja malih ulagača….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Postoji li igdje u svijetu neka udruga dionicara burze ?
mislim opcenito a ne udruga dionicara pojedine firme.
Mozda je vrijeme osnovat udrugu dionicara zse, bez obzira dal netko u portfelju ima pounje ili adris,
Ne znam koliko bi to bilo clanova ( koliko nas je uopce na burzi ) plus obitelj, vjerujem da bi bilo relativno dosta clanova, mozda bi se preko udruge moglo nesto napravit kaj se tice poreza i drugih olaksica i opcenito za dobrobit nas ulagaca i drzave kao cjeline.
Mozda bi bili relativno jako glasacko tijelo, al da ovo nema smisla nema.
glupavo prodavat a glupavo i kupovat nesto, makar se kupuje dok nitko nece …
luda zemlja luda burza ….

istina je što ljudi pišu…misliš da je sve super, sve 5, da imaš dobre dionice koje imaju dobra FI….a onda odjednom izađe neka nova loša vijest u novinama, trgovanje dionicom se zaustavi, krene lavina po medijima pa kad se trgovanje opet otvori imaš odmah u startu bar -20%….ili se uopće ne otvori kao što je bilo zadnje s todeks dionicama pa si na -100%…
a vladi se živo fućka za TK i krahove portfelja malih ulagača….

s todex-om nije baš bilo odjednom. najmanje 2-3 godine je sve vrištalo iz medija, a neki (oni koji sad kukaju) su ipak riskirali i kupovali “jako jeftino” u nadi da će jako zaraditi.

Mirovinci su dokapitalizirali LEDO i ostali bez svega.
I onda prosipate pamet i pricate da je netko sam sebi kriv jer je izgubio sve.
Rezultati trgovanja na burzi vam itekako govore tko je kriv

New Report

Close