Crobex -1,79%!?!?
Koji se vrag događa??!
crveni se od sramote zbog sastavnica
neke kolege dobro su prognozirale-čim se "odrade" FI burza se vraća u letargiju uz padanje cijena.
i bi tako!
Baš suprotno! Crobex pada zato što fondovi izlaze iz skupog fondovskog smeća koje je većinom u sastavu Crobexa i ulaze u podcijenjena izdanja. Otud toliki promet uz pad cijene, s tim da pada samo skupo fondovsko smeće koje tako ruši Crobex.
[/quote]
skupo fondovsko smeče a l adris atgr ernt naspram pocijenjenih perjaanica ddjh dlkv ingr
navali narode, ima jo smeca
Crobex -1,79%!?!?
Koji se vrag događa??!
Migra je prodao sve dionice dok je još 0,5% u plusu u odnosu na kraj prošle godine.
Lp,
Ps. Ove godine je proljeće ranije stiglo.
Vidi prigrozu.
Migra je prodao sve dionice dok je još 0,5% u plusu u odnosu na kraj prošle godine.
Lp,
Vidi prigrozu.
[/quote]
az omf b se izmaknuo sa aarnt – aa bio je potrosio na miljune braneci 340 kn
kako oni imaju i atgr i ht i adrs i istale fondovske dionice, meni se cini da su se oni zmaknuli ili počeli prodavati
a njima 2 ili 3 miljuna nije nista.a 2 ili 3 miljuna zakopa ovu nasu baruštinu jos malo u zemlju kao da, nismo dvoljno duboko
samo moje razmislajnje – ako tko ima drugu ideju, dapace. ali očito ej posrijedi neki fond jer sve fondovske dionice su zaronile
danas jak pad crobexa i velik promet (za zse)….ne sluti na dobro
crobex -1,58%
u zadnjih 365 imali smo 5 x pad veći od 1%,posljednji put prije 60 dana.
prosinac je u jednom trenutku bio u debelom minusu pa završio?
siječanj je krenuo loše pa je završio?
veljača je krenula loše pa završila?
ožujak je krenuo loše a završit će?
u zadnje vrijeme rast je bio konstantan pa nije iznenađenje korak nazad,dva koraka nazad nije baš bilo očekivano.
a što reći osim da sam zadovoljan da me je danas dohvatilo na bidu ht-a.
meni nije potrebno nacrtati razliku između 6 i 1 čokoladice.
p.s.
tko želi neka kupuje ,tko želi neka prodaje rezime po investitorski sljedi nekad…
Lp,
Vidi prigrozu.
[/quote]
opet zezancija ili ti stvarno brineš moje pluseve?:))
dobro se držiš s obzirom da participiraš u knjiženju oportunih 4,7 mlrd u prva 2 mjeseca?
samo tako nastavi i ne kloni duhom.:)
imaš pravo proljeće je zakon a market će se snaći i bez našeg buljenja u ekran.
kvare se oči a ima puno boljih stvari za gledanje.):)
sutra postavim još koji nalog po bidevima kada je sezonsko sniženje,tko zna kada opet?
kažu stari ljudi da je najbolji poklon onaj koji ne očekuješ?
🙂
PIRpoz
p.s.
proljeće je i vrijeme sjetve a mene kopka kako će tko žeti?
🙂
..tko je bio malo strpljiv od prosinca do danas ima razloga za suprotno od SŽJ a kako ja gledam sve što je trebalo je ne se jako siliti.
što znamo danas a nismo znali u prosincu na 1700?
FI su već na 3Q bila trasirana pa…
sentiment se je promjenio ne jučer nego u prosincu pa i na 1700 ako baš netko želi.
znam,znam nebi smjelo ali postoje brojevi koji to mogu dokazati.
čim uhvatim malo vremena stiže graf koji će to potkrijepiti.…
našao malo vremena pa kažem da se još malo nacrta kada je već bilo obečano?:)
DA,tko se nije silio imao je CnB promjenu trenda + bila je i nas nekolicina koji smo u opčoj apatiji i prevladavajućem defetizmu u prosincu upozoravali da su znakovi tu,da povijest nas uči…, da je Večina najčešće griješi,da treba izbjegavati sudbinu večine…
sa veljačom(od 01.01.) silenje je ispostavilo faktura u iznosu 4,7 mlrd kn oportunih gubitaka mjereno sa Mcap zezimirima i ostalim iz te kategorije.
a dalje?
rezime za mjesec dana a ako me moje kopkanje i bijeli miševi ne varaju čeka nas dinamičan mjesec u kojem je sve moguće u skladu sa vlastitim izborom?
znakovito je da je i ožujak krenuo jednako kao i zdanja 3 mjesca,padom,pesimizmom,”zastrašivanjem”možda čak?:)
prilika za dokup je bila a sad koliko mudro?
time will tell
PIRpoz
a posebno upečatljivo je da i nije bio takav “grijeh” siliti se u prosincu pa čak i u siječnju je bilo bitno manje kažnjeno ali veljača je tvrdokornima zabiberila jer su ignorirali potvrđene signale u siječnju iz prosinca.
ovo ne prejudicira buduća kretanja iako su jedna u nekoj mjeri izglednija.
ima jedan dan D koji će imati presudan utjecaj.
tko je vidovit neka napiše:)
p.s.
najgori scenarij nas ostavlja i dalje u čekaonici najboljeg scenarija,a najbolji bi dolio još nemalo bibera onima koji nastave biti tvrdokorni po vl izboru.
sloboda izbora je zakon
PIRpoz
https://www.investing.com/rates-bonds/croatia-10-year-bond-yield
Ovo je nagovještaj dizanja kreditnog rejtinga od strane S&P krajem mjeseca.
Tržišta prepoznaju prije nego se desi. Možda griješe, ali dosad nisu. Uvijek nam je bio ili dignut rejting ili poboljšani izgledi. Sad je na redu rejting.