Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BVPS 3,37 4/18 1.777,93 1.684,63

sa 1770 kn on 3 kn

vo ni ivica ne bi supio odraditi. ovo je u rangu ložača iz kutine

naravno – to vrijedi nagraditi cijenom od 100 kn

agrokor polako nestaje sa pozornice ali zato ekipa uredno kuri pare i uživa u tome

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

SŽJ zašto netko je a ja nisam iako sam si tako sam izabrao…
kad će ovdje odrastanje uzeti maha?
muškarčine koje plaču kontradiktorno ili…?
imamo novi trend i to trend koji je pojačao u veljači u odnosu na siječanj i opet isto….
jo,joj,joj…još će neki ovdje navuči neki maler,vraga…:)
evo tko je bio malo strpljiv od prosinca do danas ima razloga za suprotno od SŽJ a kako ja gledam sve što je trebalo je ne se jako siliti.
što znamo danas a nismo znali u prosincu na 1700?
FI su već na 3Q bila trasirana pa…
sentiment se je promjenio ne jučer nego u prosincu pa i na 1700 ako baš netko želi.
znam,znam nebi smjelo ali postoje brojevi koji to mogu dokazati.
čim uhvatim malo vremena stiže graf koji će to potkrijepiti.
a vidjelo se i da mahnito izlaženje ne može mahnito rušiti cijene,niti približno i bio je to jasan signal da se grebe po dnu.
dionice su prešle u čvršće ruke i sad da vidimo gdje će zadrhtati,što si žele….
a isto vrijedi i za kupce u siječnju,veljači…
PIRpoz

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

evo dokaza da plačimačci kmeče bez ikakve potrebe,i da su vremena za neke druge stvari a
tko je u prosincu bio mudar iz tada dostupnog je mogao pretpostaviti najizgledniji scenarij koji se sprema.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=89942

U veljači je promet dionicama unutar knjige ponuda bio je -6% slabiji nego u siječnju, dok je značajan blok-promet dionicama utjecao na porast ukupnog prometa od +28,8%.
Tržišna kapitalizacija dionica bila je +3% viša nego mjesec ranije, a indeksi su većinom rasli: CROBEX i CROBEX10 oko +2%, dok je novi indeks Zagrebačke burze CROBEXprime, čija je objava započela sredinom veljače, rastao +1,3%.

Mcap (crobex all) je uvečan u veljači za 3,83 mlrd kn odnosno 3,57% u prva dva mjeseca.
ako se po jutru dan poznaje to bi moglo potencijalno biti anualiziranih 21% na kraju godine ako se trend nastavi?
garancije nema ali nema garancije i da neće trend pojačati?
nakon siječnja Večina je bila uvjerena da neće pojačati u veljači a CnB je tu,usudio bi se čak izreči značajno pojačanje.
znam,znam,nebi smjelo ali želje se na marketu ne ispunjavaju zar ne?
za sada cash-r-a i štediše knjiže oportunih 4,73 mlrd kn u 2018 a tu smo da rezimiramo kako će dalje biti?
ima bijelih miševa i kopkanja tako da nijedan scenarij neće biti senzacija.
sljedeći bijeli miš koji “nebi smio” po Večini me posebno kopka.
u veljači je crobex rastao 2,11% ali mi svjedočimo rastu crobex all-a od 2,86%?
ako nisu bijeli miševi čini se da imamo CnB da je u veljači necrobex oprao crobex?
ovo me toliko kopka da sam odlučio da ide još jedna exelica za posebni izračun izdvojeno necrobexa jer kao da crobex kroz crobex all sakriva razmjere rasta necrobexa?
meni to nije iznenađenje,fata je ipak fata ili?uostalom taj se je obrazac i prije 2g potvrdio a odgovor leži u bitno realnijem vrednovanju crobexa.
ne insinuiram,niti pozivam na razmatranje,samo primječujem.
biće još dana za statistike koje “nebi smjele” a…

rast blok prometa od >200% u odnosu na siječanj ali i 70% u odnosu na avg u 2018 pobuđuju kopkanja da se veliki igrači vračaju na market?
naravno sve se to može i promjeniti iako nisam na strani onih koji se na to klade.
možda griješim,nebi bilo…

p.s.
bijeli miš na kojeg bi posebno trebalo obratiti pažnju je da je Mcap +2,86% u veljači ostvaren sa 6% manjim prometom od siječnja ali i 30% manjim od avg u 2018 koja je bila…?
Hmm,Hmm ako/kada likvidnost stigne na market??
ima je mooore,mirovinci su puni ko brod 30mlrd kn,štednja 170 mlrd kn,a tek strani fondovi koji čekaju rejting???
pogledajte šta radi od marketa i ovaj vrlo skromni priliv nove likvidnosti????
sve što ću napisati je da ću ponoviti bilo bi mudro potencijalno razmotriti da “pazite što si želite”
nekima su se želje ispunile a već pune potočiće SŽJ a…
time will tell

p.p.s.
ovo je važan mjesec jer ako dobijemo što smo još u 2018 zaslužili to će izgledno imati pozitivne posljedice nekih razmjera na market.
“prijatelji” ameri su na redu,imaju više nego dovoljno ZA ako žele pa..
PIRpoz

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

da se nebi stekao krivi dojam da je moj stav market je mjesto bez rizika samo treba…
treba prije svega biti sposoban snositi posljedice vlastitog izbora,tko nije bolje za njega i sve nas da niti ne dolazi.
ima tu rizika ali za mene prije svega povoljnih risk reward ratioa,koji može biti još povoljniji ako se kvalitetno odradi domaća zadaća što opet nije garancija jer garancije nema u ničenu u životu pa ni ovdje.
u zadnjih nekoliko mjeseci sam pojačanog bull raspoloženja jer sam bio uvjeren da smo kao market značajno podcjenjeni i da sljede vijesti koje će to u nekoj mjeri ispraviti.
da je todomor trakavici došao kraj i da je vrijeme da krenemo dalje,da nadoknadimo barem dio propuštenog.
držim da u tome nas mogu spriječiti samo veliki vanjski poremečaji na koje ne možemo utjecati.
imali smo dosta peha pa su šanse malo veće da ćemo ga izbjeći.
DA,kao i u životu i sreća je jedan od elemenata iako ne presudna jer i u zadnje 2g je bilo odličnih prilika i sa realno vrlo malim rizikom.
za 2019 sam očekivao i prognozirao da će lakše biti naći “blago” nego u zadnje 2g,za sada čini se da je svojevrsna potvrda tu a za dalje…
živi bili…
PIRpoz

da se nebi stekao krivi dojam da je moj stav market je mjesto bez rizika samo treba…
treba prije svega biti sposoban snositi posljedice vlastitog izbora,tko nije bolje za njega i sve nas da niti ne dolazi.
ima tu rizika ali za mene prije svega povoljnih risk reward ratioa,koji može biti još povoljniji ako se kvalitetno odradi domaća zadaća što opet nije garancija jer garancije nema u ničenu u životu pa ni ovdje.
u zadnjih nekoliko mjeseci sam pojačanog bull raspoloženja jer sam bio uvjeren da smo kao market značajno podcjenjeni i da sljede vijesti koje će to u nekoj mjeri ispraviti.
da je todomor trakavici došao kraj i da je vrijeme da krenemo dalje,da nadoknadimo barem dio propuštenog.
držim da u tome nas mogu spriječiti samo veliki vanjski poremečaji na koje ne možemo utjecati.
imali smo dosta peha pa su šanse malo veće da ćemo ga izbjeći.
DA,kao i u životu i sreća je jedan od elemenata iako ne presudna jer i u zadnje 2g je bilo odličnih prilika i sa realno vrlo malim rizikom.
za 2019 sam očekivao i prognozirao da će lakše biti naći “blago” nego u zadnje 2g,za sada čini se da je svojevrsna potvrda tu a za dalje…
živi bili…
PIRpoz

Ako oduzmemo kojekakve stečaj gradnje, jadnoplove, kombinat, neke socijalističke mastodonte čije je vrijeme prošlo potpuno je jasno što vrijedi na zse:
Banke, osiguravatelji, telekom, erikson, Kodt i adplastik, adrs, podravka, atlantik i veliki turisti (rivp, arnt, Aci, plag, tuho, ilra)
A ne vidim da je nešto od gore navedenog posebno podcijenjeno.
Jedino što je trenutno stvarno podcijenjeno su mala turistička gazdinstva tipa Snh alfabeti, solaris, Tučepi, zlatni rat i slično zbog većinskih vlasnika i njihova ponašanja prema malima te nedostatku dividendi. Ovo su jedini papiri koji imaju prostora za rast da se to promijeni. A neće.

Realno ima prostora da crobex ovakav dođe do nekih 2000 bodova, za sve iznad toga bi bilo potpuno umjetno i nerealno kao period od 2006-2007.
Ako se nekim čudom neki štediše odluče doći na zse pretpostavljam da bi ulazili u zabu, pbz ili Ht. Jako malo vjerojatno u bilo što drugo

Isto tako mislim da je popularnost hr turizma bila na vrhuncu prije godinu dana i da je hr turizam ušao u bear market nažalost.
Imali smo dugogodišnji rast, fazu pretjerivanja 2017-18, te sada polako ispuhavanje.

Hrx84,
“Ako se nekim čudom neki štediše odluče doći na zse pretpostavljam da bi ulazili u zabu, pbz ili Ht.”
Tocno to, inicijalne kupnje bi bile sastavnice Crobex10. Ali onda bi netko napucao DDJH, DLKV i sl. i aktivirala bi se ljudska pohlepa. Kroz godinu dana vecina novih bi imala smece u portfelju koje bi i najvise raslo do sljedeceg sloma…

Rastimo zajedno...

Kod mene taman gori krnjeval-kuća s bazenom.
Počeo bear market za kuće s bazenima.

Hrx84,
"Ako se nekim čudom neki štediše odluče doći na zse pretpostavljam da bi ulazili u zabu, pbz ili Ht."
Tocno to, inicijalne kupnje bi bile sastavnice Crobex10. Ali onda bi netko napucao DDJH, DLKV i sl. i aktivirala bi se ljudska pohlepa. Kroz godinu dana vecina novih bi imala smece u portfelju koje bi i najvise raslo do sljedeceg sloma…

štediše će u fondove a ne u pojedine dionice a u što će fondovi?
tamo gdje vide vide bolju priliku za sebe.
gdje vide bolju priliku za sebe?
živi bili ali u veljači je necrobex brže od crobexa zar je to čudno pri bitno realnijoj valuaciji crobexa?
pratit ćemo i dalje.
p.s.
prihvatljivost i percepcija rizika je ovisna o sentimentu na marketu a u kojem smjeru ide sentiment?
u kojem bi mogao ići?
time will tell

Hrx84,
"Ako se nekim čudom neki štediše odluče doći na zse pretpostavljam da bi ulazili u zabu, pbz ili Ht."

štediše će u fondove a ne u pojedine dionice a u što će fondovi?
tamo gdje vide vide bolju priliku za sebe.
gdje vide bolju priliku za sebe?
živi bili ali u veljači je necrobex brže od crobexa zar je to čudno pri bitno realnijoj valuaciji crobexa?
pratit ćemo i dalje.
p.s.
prihvatljivost i percepcija rizika je ovisna o sentimentu na marketu a u kojem smjeru ide sentiment?
u kojem bi mogao ići?
time will tell

[/quote]

Postoje dionice koje nisu u Crobexu, ali djeluju onako, fondovski, imaju stabilno poslovanje i tu je moguce da fondovi ulazu. Stvari tipa… Da sad ne spominjem, a svi znate koje su, mislim da je to za zaborav. Stecajuse su stecaj i nakon fijaska s todeksom tamo vise nece mnogo kuna ici, a vjerovatniji je potpuni egzodus jer ce prvo potegnuti fondovke pa ce lova po svoj prilici tamo, tj. van i iz tih dionica.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

New Report

Close