Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ono što mene osobno veseli je rast od >0,5% na 2 milje prometa jer pračenjem u zadnje vrijeme ali i potvrdom očekivanja dokazuje se da prodavača nema,da su evoluirali i shvatili da mogu,da će moći prodati za više.
u siječnju sam pozivao javno na ovoj temi da se svi maknemo s aska na neko vrijeme i da ćemo izgledno dobiti potvrdu mogućnosti prodaje za više.
nisu svi prihvatili poziv ali su dobili što su si željeli pa je to valjda ok njima kao što je i nama?
slika marketa se promjenila,to će sada i najtvrdokorniji pesimisti morati priznati,možda će još malo uspjeti odgađati ali…
volumena nema iako su se valuacije podigle što podgrijava očekivanja da prostora i ma i dalje.
p.s.
ovo bi bio kao neki srednji scenarij a ima i onaj jedan koji je svakim danom mrvicu izgledniji pa…
živi bili…
piratski pozdrav
proljeće i sunce zove 🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Dizanje kreditnog rejtinga bi moglo relativno ubrzo, s malim vremenskim odmakom, rezultirati određenom količinom strane likvidnosti. Nije to stvar želja ili pozdrava, naprosto likvidnosti na svijetu ima koliko hoćeš, mnoga tržišta su pregrijana čak i nakon zadnje korekcije (opet su narasla) i čim netko uđe u investicijski rejting pojavi se kao kućica u Excel-u u koju se može gurnuti 0.02% portfelja nekog velikog mirovinskog fonda. I tako njih nekoliko i eto ti nekoliko desetaka ili stotina milijuna kuna nove likvidnosti. Prosto ko pasulj. Nitko nas niti ne voli niti mrzi, naprosto je pitanje u koju kategoriju pripadaš, formalno gledano. Fondovi vani su konzervativni, regulirani, odgovaraju svojim ulagačima i ne smije se manager izložiti da uloži u dionice junk zemlje pa da ispuši. Ode glava. Ako pak uloži u investicijski rejting onda je formalno pokriven. A vlastita .uzica je uvijek najvažnija, i tu i tamo.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Crobi raste, a međedi na aparatima!

Hrvatski BDP na 62 posto prosjeka EU, gora od nas jedino Bugarska

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/hrvatski-bdp-na-62-posto-prosjeka-eu-gora-od-nas-jedino-bugarska/8427272/

Ignore: KressoM, delux

Osim par fondovskih perjanica, FI su vrlo loša (npr. danas, VIRO, DDJH…)

Da je bio plus prašilo bi se… ovako tavorenje na 10-12 kn do sljedećeg izvještaja… ja 3 mjeseca nemam… tj. imam ali ima boljih država za investiranje od ove propale kuće.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

dobra stvar ovih izvješća za 2018 je što se sve više odvaja kukoljod žita, čak sam i sam neke odlučio propustiti kroz rešeto s malo sitnijim okama

to sigurno… zato i kažem, u ovom valu će najbolje povući fondovske dionice… sporo ali sigurno. naravno mene to ne zanima.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

dobra stvar ovih izvješća za 2018 je što se sve više odvaja kukoljod žita, čak sam i sam neke odlučio propustiti kroz rešeto s malo sitnijim okama

Kad se to čišćenje dovrši, na ZSE nećeš više imati u što ulagati, ostat će 7-10 fondovskih dionica s minimalnim pomacima cijene koje će fondovi kontrolirati gore-dolje kako im odgovara.

Osim par fondovskih perjanica, FI su vrlo loša (npr. danas, VIRO, DDJH…)

loša su za loše tvrtke, a jako dobra su a dobre tvrtke

ako čitaš izvješća i matraš te papiriće relevantnim

ako ne, onda te i ne ,treba biti briga je li loša ili dobra tvrtka ili zvjesce ilioboje

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Kad se to čišćenje dovrši, na ZSE nećeš više imati u što ulagati, ostat će 7-10 fondovskih dionica s minimalnim pomacima cijene koje će fondovi kontrolirati gore-dolje kako im odgovara.
[/quote]

nemoj plakati – imas teniku – tu mozes trgovati koliko hoces. ne trebasni zbrajti znati, samo lupiš

za nas ostale – ima tu dobrih i dionica i izvješća

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pošteno izvješće i ZSE.
Tko još vjeruje u Bajke?

S druge strane možete se nadati da ako ste u krugu 90% loših izvješća da su ona lažirana.

Na ZSE najbolje ne gledati izvješća već samo promet na pojedinoj dionici.

New Report

Close