da dodam na rivp je na djelu sell on news
a na thnk je bila prilika buy on news i ponudilo se oko 25% na jedan dan a za dalje ćemo rezimirat.
i od kud vam ideja da bi trebali biti oduševljeni sa divkom 3% na rivp dok se na ht nudi>6?
dali je bolje 3 čokoladice ili 6 čokoladica?
uzimam 6 pa kud puklo…
a i prinos od početka godine je bitno bolji pa…
p.s.
vjerujem da će i za rivp doći svjetliji dani ali treba biti strpljiv,prvi korak je tu vjerujete da vrijedi pa…
samo po investitorski i svi imamo puno veće šanse biti zadovoljni a ako će biti po kladioničarski e onda…
zar trebaju doći štediše i strani fondovi da nas uče strpljivosti?
a neki ulaze ,neki sa milionioma koliko vidim,ostaje da vidimo dali će oni tako lako otpuštati kako današnji (investitori) kladioničari otpuštaju?
kladim se na to da dionice prelaze u čvršće ruke a možda i griješim,nebi bilo…
da dodam na rivp je na djelu sell on news
a na thnk je bila prilika buy on news
ovo je čisti dokaz ulagačke neukosti i nerazumijevanja pojmova
dakle migri je objava vijesti o dividendi od 1 kn kod RIVP, pri čemu dionica nije reagirala nego je ostala u rasponu u kojem se trguje već 15 dana (33-34 kn), sell on news tj! ?
s druge strane, objava gubitka tehnike od 300 milijuna kuna mu je buy on news jer je par diletanata s malo love diglo cijenu +30%? i to dionicu koja ima BV od niti 4 kn, a napucana je na skoro 100 kn?!? ovo nema veze s burzom, ovo nema veze s ulaganjem, a najmanje ima veze s pogrešnom uporabom termina kako to migra čini!
p.s. molim da se post ne briše, zanima me mišljenje ostalih forumaša o ovome (migrino naravno – ne)
Čini se da su mirovinci dobili zeleno svjetlo za kupnju onoga što vrijedi..!!
BW Pred objavu rejting agencija_mislim da bi stanje na bidu moglo postati nervozno
ovo je čisti dokaz ulagačke neukosti i nerazumijevanja pojmova
dakle migri je objava vijesti o dividendi od 1 kn kod RIVP, pri čemu dionica nije reagirala nego je ostala u rasponu u kojem se trguje već 15 dana (33-34 kn), sell on news tj! ?
s druge strane, objava gubitka tehnike od 300 milijuna kuna mu je buy on news jer je par diletanata s malo love diglo cijenu +30%? i to dionicu koja ima BV od niti 4 kn, a napucana je na skoro 100 kn?!? ovo nema veze s burzom, ovo nema veze s ulaganjem, a najmanje ima veze s pogrešnom uporabom termina kako to migra čini!
p.s. molim da se post ne briše, zanima me mišljenje ostalih forumaša o ovome (migrino naravno – ne)
[/quote]
možda te ne zanima jer izvrčeš što sam napisao?
zašto nisi quotao cijeli komentar nego…
prilično sam uvjeren da nije slučajno pa s obzirom na kvalifikacije,hvala i ideš na ignore,da daš sebi na mrvicu vjerodostojnosti i ti bi trebao recipročno.
uostalom kad već imaš stav o meni,trebao si to već učiniti?
ili se i ti bojiš da nešto ne propustiš?
:)))
ING@
DA,bijeli miševi su tu ostaje da vidimo…
samo nezgodan je trenutak sad pred psihološku barijeru pa ako oni sada to lakoćom prebace?
potencijalno bi se moglo oteti kontroli??
znam da nebi smjelo radi cach-r-a i štediša a opet bit će kako će bit i bez da nas se pita za želje.
osobno sam spreman da muški podnesem posljedice a bit će i onih koji neće
možda griješim,nebi bilo…
PIRpoz
BW Pred objavu rejting agencija_mislim da bi stanje na bidu moglo postati nervozno
Mirovinci kupuju jedno te iste dionice zadnjih 5-10 godina i ništa se tu na žalost nije promijenilo, tj. osim što je zbog toga crobex malo porastao, sve drugo je i dalje isto.
MIlsim da će u ovom valu najviše profitirati konzervativni ulagači tipa drevil…
smiješno je pričati o nekakvom oporavku zse kad fondovi kupuju samo svoje dionice tipa adrs-p, ht, podr, adpl, zaba, ernt i samo zbog toga je crobi u nekakvom plusu. kad se isplate dividende, te dionice će opet pasti za iznos dividende i vratiti crobex gdje je bio
rejting je čista politika ,lobiranje i snaga nacije….
italija bi trebala imati lošiji rejting od nas po investitorskoj zajednici svijeta(gledajući primos na obveznice) a ima dva stupnja bolji od nas???
mađari nebi smjeli imati veći rejting od nas ali njih je nedavno posjetio američki državni tajnik da ih moli da se približavaju rusima zar ne?
u hr nije došao jer su naši političari sve dali a nisu u stanju tražiti da nas neopravdano ne degradiraju.
nema do jože,svi su mu jeli iz ruke,zo trebaš biti mozak.
hodočaste ameri i po srbiji i njih moljakaju da se odmaknu od rusa.
člankak plastično i finacijski vrlo malo pismenima dokazuje ono što se na ovom forumu tupi godinama ali…
nek nam više dignu taj rejting i da dođe više strana pamet koja će razlikovati 6 od 1 čokoladice,sladoleda….
Pp
tovarish
Možeš li navesti jedan fond koji kupuje Adrs-p-a
Inače dionice koje si nabrojao čine dobar portfelj i ne očekuješ valjda da bi fondovi trebali kupovati još ptkm, uljnk, igh, thnk, ddjh itd
Mirovinci kupuju jedno te iste dionice zadnjih 5-10 godina i ništa se tu na žalost nije promijenilo, tj. osim što je zbog toga crobex malo porastao, sve drugo je i dalje isto.
[/quote]
naravno da neće”prljati ruke” pa da ih se….
ima bitno elegantniji način,očekujem njegovo intenziviranje a to je kupnja udjela u drugim fondovima koji znaju,žele “prljati ruke”,čije su fotelje bitno manje važne,vrijedne….
posljedice za market bi trebale biti bitno raznovrsnije….
moždaa griješim,nebi bilo…
p.s.
a možda već tome svjedočimo ali se silimo?
time will tell