dizanje rejtinga u investicijski može napraviti značajan skok pa i u načinu razmišljanja štediša
kad bi trebalo biti slijedeće očitovanje rejting agencija za RH?
[/quote]
“Prema kalendaru objavljivanja, S&P će objaviti reviziju rejtinga 22. ožujka 2019, a Fitch 7. lipnja 2019, dok Moody’s ne objavljuje kalendar već ažurira rejtinge ad hoc posebno.”
dizanje rejtinga u investicijski može napraviti značajan skok pa i u načinu razmišljanja štediša
kad bi trebalo biti slijedeće očitovanje rejting agencija za RH?
[/quote]
S&P ožujak 2019
Sitno brojim. Još 2 dana, vadi ta izvješća više. Predviđam da će za godinu dana 70% dijoničkih društava na ovoj ‘burzi’ kasniti s predajama izvješća.
po izvješćima koja su polako počela izlaziti, ostaje od sektora izgleda turizam i prehrambena ind.
i outliers tipa ADPL
prehrambena je oduvijek bila lokomotiva, a turisti su uspjeli konsolidirati imovinu i oploditi rentnu poziciju
banke: out zbog CHF, navodno su već otpisale i imovinu i pripremile kalkulacije za rezervacije, ja baš jučer predao svoju tužbu za preplaćene kamate (ljudi nisu svjesni da i oni koji su uzimali EUR-ske kredite imaju pravo na povrat preplaćene kamate, ali spavaju k’o guske u magli)
građevinari: padaju k’o muhe, jedan po jedan (nema veze, Strabag čeka…)
‘teška’ industrija: Đuro, Petrokemija… nastavi niz, sve u knock-downu
brodari: eto i Tankerska next nije više što je bila
Agrokorki više nemamo bar što se tiče burze
fino, bitno da uvodimo ZSE Prime za ovih par što je ostalo
PTKM +19.54
DDJH + 7.33
…..mislim da je sve jasno……
…..dok je propadne zadnji veliki deep value investitor, burza će pokazivati ovakve “znakove zivota”…..
PTKM +19.54
DDJH + 7.33
…..mislim da je sve jasno……
…..dok je propadne zadnji veliki deep value investitor, burza će pokazivati ovakve "znakove zivota"…..
nije ni čudo da normalni ulagači ovu burzu zaobilaze u širokom luku…normalan ulagač ovdje može jedino izgubiti pare i živce
kao što se iz priloga može vidjeti volumen usitnjava ispresložilo se što je moglo za sada,za više treba ili više prodavača ili kupaca koji su spremni platiti više.
i jedni i drugi su nezadovljni a jedan mora popustiti,netko će sigurno popustiti kao i uvijek.
za otprilike 3 tjedna ćemo dobiti jedan važan odgovor pa ako ne prije toga biti će tada pojačanog volumena.
iako osobno nisan na marketu radi volumena jer za mene market nije kladionica nego sam ovdje radi zarade koju generiraju rast cijena dionica,za mene idealno primjer PVCM volumen nula ali prinos 150% na godinu dana.
koliko vidim rast je iako minimalan ali je konstanta pa bi se moglo i reći “zdravi” rast?
“slow and steady wins the race”
generalno potrošnja i dalje jača kao najvažniji pogon za rast bdp-a,na krilima toga zarade kompanija rastu i svarat će povoljno okruženje za nove valuacije,ako a čini se da hoće usa i kina dogovore cijeli svijet će dobiti novog “benzina” na vatru za neko vrijeme ako ne i duže.
e to neko vrijeme bi eventualno bilo mudro potencijalno u nekom dijelu iskoristiti za pokušaj nečeg po vlastitom izboru.
možda griješim,nebi bilo…
PP
Ovo je burza teških apsurda i ludila, Tehnika objavi užasno FI sa 300 milijuna kuna gubitaka, a cijena joj je danas +30% (skoro 100 kn) !?!? RIVP objavi da će dati 1 kn dividende pri cijeni od 33/34 kn i padne oko 1% !??
Ludilo na kvadrat! Nije ni čudo da ovdje ima sve manje ulagača, a sve više kockara koji igraju “veća-manja”pa dok ide -ide!
Vi kolega tolike godine na burzi a još niste naučili uobičajana ponašanja svih burzi na svijetu a to je da ako na nelikvidnoj dionici sa malim free floatom imate jačeg igrača vi tu činjenicu morate uzeti u obzir jer imate kako sad vidimo oportunitetni gubitak.
Ista star vam je na DDJH i na ATPL. Šta mislite da ako ATPL objavi gubitak da bi se cijena dionice značajnije korigirala? Ne bi. Pala bi opet na 310 kn. I to vam je to. Bez srdžbe.
celi ovaj zse je postao najobičniji pičvarluk za firme i fondove …igraju se ..seru ..drže cijene i rade kaj hoće
nema ovde opće više trgovine .. odoh odavde …sve ću rasprodat ..pun mi ih je ….
Treba prodati sve osim izdanja koja imaju kupca. Ja imam par na oku i to će biti to. Drugo me ne zanima.
Ovo je burza teških apsurda i ludila, Tehnika objavi užasno FI sa 300 milijuna kuna gubitaka, a cijena joj je danas +30% (skoro 100 kn) !?!? RIVP objavi da će dati 1 kn dividende pri cijeni od 33/34 kn i padne oko 1% !??
Ludilo na kvadrat! Nije ni čudo da ovdje ima sve manje ulagača, a sve više kockara koji igraju "veća-manja"pa dok ide -ide!
netočno i tendenciozno sa puno previše emocija pa posljedično i …
thnk je na 95 a to je oko 35% manje nego na početku godine i u odnosu na donedavno kao posljedica lošijeg od očekivanja FI
a to što bi vi kupovali po “10” ili niže kako bi prodavali po današnjih 95 ?
na marketu se ne ispunjavaju želje samo se nudi….
nudilo se kupiti po 200 i prodati po 900 na godinu dana
po 125 pa prodati na 250 u mjesec dana
pa opet tako nekako
pa sa 30 na 150 u par mjeseci.
plakanje neće pomoći za propuštenim
a što se tiče rivp pa mora biti neki razlog zašto investitori prodaju ili da ne mislite da je urota vanzemaljaca ili….
da vi kupujete nebi padala,toliko a ako vama nije dobra za kupovinu drugi su krivi da ne kupuju?
evo kupovat ću je ja,bio sam blizu na dnu,možda više sreće za mene drugi put?
NHF
Pp