Poslao sam vam poruku ne bih reklamirao nikoga javno.
@ Juka
Preko koga trguješ vanka?
Evo Crobi ipak u plusu, HT je izvukao stvar sa 5000 komada po 160kn u završnici…
axelrod@
to bi već mogli biti “foteljaši”?
da ih je ipak dovelo u napast?
ako je to bi bio korak od 7 milja?
pozdravit ćemo jer svaku evoluciju treba pozdraviti?
još ako nam i dizanjem rejtinga stignu oni koji su evoluciju već odradili?
bijeli miševi,spisak ljepih želja,realan scenarij…?
pa da je samo djelomično realan zar i to nije razlog za ustat iz kreveta?
a tko će staviti ruku u vatru da neće biti >20% kao mjerilo opravdanog razloga za ustat iz kreveta?
na probrano piratsko blago nebi trebao biti problem?
ajde rezimirat ćemo po investitorski a možda i po piratski 🙂
povišeni volumen i treći dan zaredom?
daleko je to od stare slave ali nije li ovo prvi korak?
mali za market a veliki za investitore?
ne počinje li i najduži put prvim korakom?
ima i sve više močnih transakcija?
puno je to upitnika za market sa tako malo investitora?
ili možda samo za sada tako malo investitora?
Kolega migra, kako na ht pojacan promet ovih nekoliko dana tako je i na adrs krenulo od danas i nadolazecih dana a biti ce i na ostalim sastavnicama crobexa prije moguceg dizanja rejtinga u investicijski jer strani fondovi ce poneki postotak ubaciti i na zse.
Mene samo zanima zasto svih ovih godina oni nisu skupljali dionice kad su na dnu, ubijene… jbga neka i neka bankrotira, ali nece sve, na nekima ce gadno i zaraditi… ali to je tako kad nema odgovornsti za upravljanje i prinose… placa im ista dali im portfelj rastao ili padao…
jer su alibi igrači kojima je najvažnije foteljicu našu svagdašnju daj nam danas i ne uvedi nas u napast…
napast bi bila preuzeti odgovornost za vl odluke i muški snositi posljedice
zašto me to ne čudi?
možda jer ta mantra dominira na svim razinama u uhljebistan apsurdistanu?
mođa jer i ovdje ima takvih primjera kojima su drugi krivi za ono što jesu ili nisu?
mirovinci su se kao pravi kladioničari kladili na smeće i posrećilo im se a bilo je napeto.
i danas je isto samo što se ide prema tome da će se to uskoro promjeniiti.
kao zakletim konzervativcima nekretnine na jadranu po 0,3 Bv not rev nisu im bile interesantne ali i nemalo drugih zdravih kompanija pri značajno podcijenjenim valuacijama.
ono što bi pomoglo procesu evolucije bi bila mogućnost preseljenja te štednje na konkurenciju.postojeću ili novu.
možda ćemo dočekati neke nove fondove u koje bi sa guštom preselio svoju individualnu štednju da kaznim tu kako je vidim nesposobnost i alibi politiku sa samo jednim ciljem" foteljice moja svagdašnjo…
dok je istanbulska nevjesta u fokusu teško je za očekivati od ovog naroda….
[/quote]
Da glupo je to da kao imas izbor regosa za koji mirovinski ces se odluciti… i koju klasu A,B,C… a u globalu se sve svodi na istu bananu, ekipa koja uglavnom sve ima u obveznicama ovog apsurdistana…. tu i tamo neku dionicu, po nikakvom smislenom kljucu, da znas gdje ti je imovina za mirovinu…
Neka mi tu obvezu izdvajanja 5%, za osobnu mirovinu ostave da sam izaberem. Pa ce to biti sigurno neki svjetski ETF.. recimo neki zdravstveni… ljudi ce se prije svega odreci nego ljekova i zdravlja…. pa ako sve na svjetskoj razini propadne, nek propadne i ta osobna mirovina, jbga, onda nece ni trebati.
Kolega migra, kako na ht pojacan promet ovih nekoliko dana tako je i na adrs krenulo od danas i nadolazecih dana a biti ce i na ostalim sastavnicama crobexa prije moguceg dizanja rejtinga u investicijski jer strani fondovi ce poneki postotak ubaciti i na zse.
amerikanec@
počele su prolaziti veće transakcije i moguće je da već svjedočimo onom ćega nismo svjesni.
strani fondovi imaju različita pravila i mjerila za investiranje ali uvijek ima i onih koji su sremni preuzeti veći rizik kako bi onima koji će poslije njih nastupiti prodali i predali štafetu.
posebice sada kada nam je dizanje rejtinga blizu,višekratno sam pozivao da se prouči prošle obrasce koji su se dogodili kako bi se kroz kategoriju “fata je fata a dvaput je dvaput” povečao avg prinos u 2019.
neki od nas jesmo a neki će kada dobe dokaze na dokaze,uvijek su neki spremniji na veći rizik kako bi citius altius fortius.
možemo i dodati više puta ponovljeno, bolje da neće svi sada jer ako će biti kako očekujemo tada će netko i kasnije trebati “održavati likvidnost”
po pisanju ovdje gdje već duž vrijeme postoji kult CASH-R-A likvidnosti nebi trebalo nedostajati,naravno sa pravim dokazima na dokaze?
osim ako nisu u pitanju pretežito virtualni casholjupci što nebi bilo dobro,poželjno….
šalimo se malo naravno,ima na štednji 170 mlrd kn casha NEvirtualnog a koliko će dugo i u kojoj mjeri pružati otpor pohlepi?
to je pitanje od milkn a živi bili….
Ima se, može se, a svi kukaju nema se.
http://hr.seebiz.eu/ukupni-depoziti-u-bankama-dosegnuli-gotovo-289-mlrd-kuna/ar-189921/
ANALIZA – Ukupni depoziti kod poslovnih banaka, koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite, krajem prosinca 2018. su uz mjesečni rast za 0,5% (1,5 mlrd. kuna) iznosili 288,7 mlrd. kuna. U usporedbi s krajem 2017. uz rast od 15,5 mlrd. kuna godišnja stopa rasta zadržana je na 5,7%.
smiješna burza, smiješnih prometa
hoće li i kada (ikada?) ovdje doći do pravog preokreta na bolje ili će se ovo taljiganje nastaviti godinama sve dok im na kraju HEP ne isključi struju?
jer su alibi igrači kojima je najvažnije foteljicu našu svagdašnju daj nam danas i ne uvedi nas u napast…
zašto me to ne čudi?
mođa jer i ovdje ima takvih primjera kojima su drugi krivi za ono što jesu ili nisu?
mirovinci su se kao pravi kladioničari kladili na smeće i posrećilo im se a bilo je napeto.
kao zakletim konzervativcima nekretnine na jadranu po 0,3 Bv not rev nisu im bile interesantne ali i nemalo drugih zdravih kompanija pri značajno podcijenjenim valuacijama.
ono što bi pomoglo procesu evolucije bi bila mogućnost preseljenja te štednje na konkurenciju.postojeću ili novu.
možda ćemo dočekati neke nove fondove u koje bi sa guštom preselio svoju individualnu štednju da kaznim tu kako je vidim nesposobnost i alibi politiku sa samo jednim ciljem" foteljice moja svagdašnjo…
[/quote]
Da glupo je to da kao imas izbor regosa za koji mirovinski ces se odluciti… i koju klasu A,B,C… a u globalu se sve svodi na istu bananu, ekipa koja uglavnom sve ima u obveznicama ovog apsurdistana…. tu i tamo neku dionicu, po nikakvom smislenom kljucu, da znas gdje ti je imovina za mirovinu…
Neka mi tu obvezu izdvajanja 5%, za osobnu mirovinu ostave da sam izaberem. Pa ce to biti sigurno neki svjetski ETF.. recimo neki zdravstveni… ljudi ce se prije svega odreci nego ljekova i zdravlja…. pa ako sve na svjetskoj razini propadne, nek propadne i ta osobna mirovina, jbga, onda nece ni trebati.
[/quote]
evo se nešto takvo i priprema, samo da nas ti stranci ne operušaju još bolje od naših
http://www.seebiz.eu/mirovinski-fondovi-uskoro-dobivaju-konkurenciju-iz-inozemstva/ar-189806/
To je odlično. Isto tako još malo pa će i tržišta kapitala u EU biti objedinjena.
zašto me to ne čudi?
[/quote]
[/quote]
evo se nešto takvo i priprema, samo da nas ti stranci ne operušaju još bolje od naših
http://www.seebiz.eu/mirovinski-fondovi-uskoro-dobivaju-konkurenciju-iz-inozemstva/ar-189806/
[/quote]
upravo tako odlične vijesti,šteta da kasne koju godinu ali….
ništa bez zdrave konkurencije,konkurencije koje se neće biti zadovoljna prinosom od 1% gdje primjerice samo divka na ht nosi >6% a donedavno i >8% i najvećem dijelu njih nije bilo jasno zašto kupovati.
to je strašno ali još strašnije da ćemo većeras moguće dobiti potvrdu da im ni u petak nakon FI nije bilo jasno e to bi već bilo prestrašno i po mjerilima apsurdistan uhljebistan repubike
“sve će biti u redu…”(psihomodopop)
ide večeras odmah poslije dnevnika na nova tv nova epizoda istanbulske nevjeste + na sp tv neka treća liga nečega…
Konkurenciju dobivaju dobrovoljni mirovinski fondovi, ne i obvezni, tako da je ta info irelevantna.
Slažem se kolega, čekao se oporavak, ali izgleda da ništa od toga.
Trebalo bi uvesti licitaciju od trgovanja od 11 – 12h, ukinuti upravu
burze i uvesti 2 brokera koji će usmeno primati narudžbe. Ovaj software
je bezveze kada nitko ne ulaže i nema transkcija…