a šta reći na već godinama ispisano ovdje i na “oporavak burze”
prekrdašili su ga davnih dana i nebi ja to prepustio njihovoj dobroj volji,dobronamjerno bi rejtingaše upozorio na činjenice i da se pripreme na žestoki odgovor ako ni sada ne dignu rejting pa nek si misle kako će opravdat sva svoja S…a koja su učinili u novijoj povijesti.
zar mislite da italija ima 2 stupnja bolji rejting jer plače pred njima?
italija koja može imati samo lošiji rejting od nas pa tko je tu lud?
očito mi,naši političari koji nisu u stanju napraviti što treba.
a što treba?
treba pitati”prijatelje” amerikance dali se tako tretiraju prijatelji?
pa ne tražimo mi dan nam se digne rejting na ljepe oči već nego da nam se ne ruši?
nema do jože koji je znao i sa amerima i sa rusima,svi su mu jeli iz ruke.
a vrlo interesantno da ovih dana ameri hodoćaste po istočnoj europi i jedu iz ruke srbima,mađarima…
svima onima koji ih ne hebu 5%.
zar nije večina naših političara iz vremena kumrovačke(jožine) akademije pa koje su to tamo predmete imali?
ovi srpski su čini se nešto naučili za razliku od naših?
ameri nikog ne vole jer to žele oni koriste i uzimaju sve što mogu .ne treba im se uvaljivati već ih držati na laganoj distanci i neka i oni daju nešto.
ovo sa rejtingom je za njih smijurija za odradit a to što ne žele ni nakon 2g opravdanih argumenata govori više o našem “prijateljstvu” nego bi mi ovdje mogli ispisati za mjesec dana.
dobri smo im za afganistan i slične misije i da im dižemo ruku kako njima paše.
dobri smo im da da kupimo njihove avione ali samo originale na kojima će zaraditi.
da sam zločest napisao bi “pored takvih prijatelja……
retroaktivno se nemože ništa učiniti,gospodo HR političari koji ste na vlasti nemojte da vas opet sve jako iznenadi jer će se još 1/4 HR iseliti a time pilite i svoju granu na kojoj sjedite.
ovo je bolesno
i onda se čudimo da za lijekove nema a za nove mirovine 20 god od rata ima
porezi nas ubijaju, mladi iseljavaju, burza na umoru a dokoni čuvari revolucije jure vještice
http://www.seebiz.eu/koliko-vrijedi-hrvatska-posta/ar-189843/
Novim zakonskim propisima povećao se potencijal ulaganja pa mirovinci u infrastrukturu mogu uložiti i do 30 milijardi kuna. Zasad pak imaju nešto više od devet milijardi kuna uloženo u domaće dionice, što dokazuje neiskorišten potencijal najvećeg institucionalnog ulagača kojeg imamo u zemlji. Država bi mogla puno bolje iskoristiti taj ogroman novac za novi privatizacijski ciklus tvrtki koje se nisu od strateškog interesa.
Mene samo zanima zasto svih ovih godina oni nisu skupljali dionice kad su na dnu, ubijene… jbga neka i neka bankrotira, ali nece sve, na nekima ce gadno i zaraditi… ali to je tako kad nema odgovornsti za upravljanje i prinose… placa im ista dali im portfelj rastao ili padao…
Mene samo zanima zasto svih ovih godina oni nisu skupljali dionice kad su na dnu, ubijene… jbga neka i neka bankrotira, ali nece sve, na nekima ce gadno i zaraditi… ali to je tako kad nema odgovornsti za upravljanje i prinose… placa im ista dali im portfelj rastao ili padao…
jer su alibi igrači kojima je najvažnije foteljicu našu svagdašnju daj nam danas i ne uvedi nas u napast…
napast bi bila preuzeti odgovornost za vl odluke i muški snositi posljedice
zašto me to ne čudi?
možda jer ta mantra dominira na svim razinama u uhljebistan apsurdistanu?
mođa jer i ovdje ima takvih primjera kojima su drugi krivi za ono što jesu ili nisu?
mirovinci su se kao pravi kladioničari kladili na smeće i posrećilo im se a bilo je napeto.
i danas je isto samo što se ide prema tome da će se to uskoro promjeniiti.
kao zakletim konzervativcima nekretnine na jadranu po 0,3 Bv not rev nisu im bile interesantne ali i nemalo drugih zdravih kompanija pri značajno podcijenjenim valuacijama.
ono što bi pomoglo procesu evolucije bi bila mogućnost preseljenja te štednje na konkurenciju.postojeću ili novu.
možda ćemo dočekati neke nove fondove u koje bi sa guštom preselio svoju individualnu štednju da kaznim tu kako je vidim nesposobnost i alibi politiku sa samo jednim ciljem” foteljice moja svagdašnjo…
dok je istanbulska nevjesta u fokusu teško je za očekivati od ovog naroda….
adris danas jambra po novinama kak je zabrinut za svoju turističku sezonu i nekak neuvjerljivo se najavljuje otvoranje mega investicije hotela grand u rovinju i to u 4 mjesecu
glavni problem ove burze je psihološki tj. ulagači vladi i vlasti općenito ne vjeruju i u takvim uvjetima nitko novi ne želi ulagati svoj teško zarađeni novac . druga priča su oni koji su ovdje već deset godina ili duže, njima je burza kao droga pa su i dalje ovdje,ali oni nemaju investicijski kapacitet da bi nešto promijenili već iz dana u dan sele svoj novac iz dionice u dionicu, pri čemu nekad zarade za burek, a nekad izgube
danas na zse ni jedne zelene do sad
a ne može svaki dan zeleno, bilo je dva , tri dana, od toga jedan dan preko 1% , sada je na redu korekcija do Sv. Patrika
adris danas jambra po novinama kak je zabrinut za svoju turističku sezonu i nekak neuvjerljivo se najavljuje otvoranje mega investicije hotela grand u rovinju i to u 4 mjesecu
vjerojatno im je buking u znatnom padu. napucali su cijene u nebo u maistrinim objektima zadnje 2-3 godine pa se sada čude zašto buking pada. egipat, tunis, maroko i ostale jeftinije destinacije otet će nam velik broj gostiju, kao mi njima prije par godina kad je dolje bilo ratno stanje
http://www.seebiz.eu/snazan-rast-azijskih-indeksa-zbog-optimizma-oko-trgovinskih-pregovora/ar-189862/
I kod nas rastu – zazubice!
glavni problem ove burze je psihološki tj. ulagači vladi i vlasti općenito ne vjeruju i u takvim uvjetima nitko novi ne želi ulagati svoj teško zarađeni novac . druga priča su oni koji su ovdje već deset godina ili duže, njima je burza kao droga pa su i dalje ovdje,ali oni nemaju investicijski kapacitet da bi nešto promijenili već iz dana u dan sele svoj novac iz dionice u dionicu, pri čemu nekad zarade za burek, a nekad izgube