Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bila je i 419 kn

u pravu ste, pobrkao sam 300 i 400, jer mi je ta zarada od 265 djelovala prevelika iz današnje perspektive,
isprike

419 kn je ATH, ali se realno mogla prodati po 399-400 kn.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Pa @ migra koji sad reklamira HT.
Kak je to dobra investicija znaju mirovinski fondovi koji su ga kupovali po 300-400 kuna a sad prodaju po 150 kn.
Kako se dobro vodi ova firma vidi se po tome kaj mu se vrijednost prepolovila a bili su monopoly i još su im infrastrukturu mrežu izgradili Hrvati.
Tako da ih je to koštalo 0 kuna.

Katastrofa od firme.
Uostalom čim ga migra reklamira očekujem ga nakon dividende na 100 kn.

Hrvatska bi trebala promijeniti ime u DRP ZONU!

kolega zez1 vi mora da se zezate ?

cijena u IPO =265
do danas isplačeno dividende 193 a uskoro 203 kn
tko je kupio u IPO dionica ga je koštala kada se odbiju divke 72 kn i na to mu se sada isplačuje 10 kn
oko 14% prinos.
cijena se je kratko kretala u području iznad IPO a puno više ispod tako da su svi mogli
spustiti avg cijenu stjecanja.
a šta napisati potencijalnom investitoru koji kaže ht=”katastrofa” osim
držite se vi dalje od ht:)
a ove insinuacije da bilo tko ovdje šta reklamira su smješne jer o tome i vrapci na granama već…
držite se vi što dalje od piratskog blaga pa ćemo rezimirati u budućnosti.:)
držite se vi CASH-R-A ako imate i zbrajajte oportune gubitke od početka ove godine pa da vidimo do kud ćete dogurati:)
možda će nekad kasnije biti i kakvih samonominacija:)
p.s.
napišite koje su bolje prilike bile ili će biti od ht da imamo temelj za buduću raspravu,rezime nekad…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kak je to dobra investicija znaju mirovinski fondovi koji su ga kupovali po 300-400 kuna a sad prodaju po 150 kn.
Kako se dobro vodi ova firma vidi se po tome kaj mu se vrijednost prepolovila a bili su monopoly i još su im infrastrukturu mrežu izgradili Hrvati.

Katastrofa od firme.

cijena u IPO =265
tko je kupio u IPO dionica ga je koštala kada se odbiju divke 72 kn i na to mu se sada isplačuje 10 kn
oko 14% prinos.
cijena se je kratko kretala u području iznad IPO a puno više ispod tako da su svi mogli
a šta napisati potencijalnom investitoru koji kaže ht="katastrofa" osim
a ove insinuacije da bilo tko ovdje šta reklamira su smješne jer o tome i vrapci na granama već…
držite se vi CASH-R-A ako imate i zbrajajte oportune gubitke od početka ove godine pa da vidimo do kud ćete dogurati:)
p.s.
napišite koje su bolje prilike bile ili će biti od ht da imamo temelj za buduću raspravu,rezime nekad…

[/quote]

Mislim da svaki iole matematički potkovan investitor koji je kupio HT na IPO može izračunati da je sada na gubitku bez obzira na dividende.
Što se tiče mirovinskih fondova itekako su kupovali u rasponu od 280-400 kuna.

Pa možete sami izračunati koliko su u dobitku.

HT je jedna od investicija gdje sam najviše izgubio.

Daljnji rast konkurencije, a sve veći odljev Hrvata iz Hrvatske, a napokon će morati uložiti i svoje novfce u infrstrukturu rezultirati će daljnjim padom cijene dionice.
Umjesto u njemačeke papire bolje da su se bavili preuzimanjem operatera u susjednim državama.

Znači kada se cijena vrati na 300 kuna i kada većina investitora bude napokon na nuli.tek onda možemo govoriti o ulaganju u ovu dionicu.

Prije toga neka Nijemci i peta kolona nađu druge bu.dale za ulaganje.

ps.

Smrtno sam ozbiljan.

Katastrofa od firme.

cijena u IPO =265
oko 14% prinos.
a šta napisati potencijalnom investitoru koji kaže ht="katastrofa" osim
p.s.

[/quote]
Plus još bi trebali u formulu ubacit i onu jednu dionicu (na svakih 10 dionica) koju ste dobili ako dionice niste odmah prodali. Onda vam je dividenda računica još bolja.

rani znakovi da je market se pokrenuo ili bijeli miševi?
mogla bi sezona FI biti okidač?
rezultati izgledno bolji od očekivanja,nebi bilo prvi put da nema utjecaja na valuacije ali ipak sam dojma da će ovaj put biti nešto drugačije?

Napisao sam malo prije na temi Dalekovod, ali mogu i ovdje:
Ne treba imati nikakvih iluzija oko učinka dobrih FI na dionicu. Čak i da bude ne znam kako dobro, to bi poguralo dionicu par sati gore, a onda bi se kroz idućih par dana ona vratila na početne pozicije. To nije poseban problem ove firme, nego generalni problem ZSE gdje uprava burze, vlada, hanfa ne rade ništa da potaknu ulaganje na burzi, da prisile firme da se izlistaju na zse, niti ih je briga za zaštitu ulagača na burzi, osim deklarativno.
FI zato imaju ograničen i kratkotrajan učinak, osim ako baš budu vrlo loša u kojem slučaju zakucaju dionicu niže za dulje vrijeme.
ZSE poučak: dobra FI djeluju kratkotrajno, dok loša FI imaju puno dulje djelovanje.
[/quote]

očekivao sam da bijeli miševi dobiju svoju potvrdu kroz povečani volumen trgovanja što se je u zadnja dva dana i potvrdilo(x2-x3),razlog su bolja od očekivanja FI.
ostaje da vidimo dali će se sa završetkom sezone izvješća volumen održati i u kojoj mjeri.
ako se održi ili održi u povečano u odnosu na predizvještajno razdoblje bio bi to dokaz da je na market počeo stizati svježi kapital a to nismo vidjeli mjereno na skali u godinama i bio bi to korak od 7 milja.
između stizat i stizati može biti velika razlika ali recimo da bi osobno za početak bio zadovoljan i sa minimalnim povečanjem jer kada večina počne percipirati da se je kotač pokrenuo svakim danom će cash-r-a biti manje strpljiv a njegovi oportuni gubitci veći.
zna cash-r-a da se protiv trenda ne boriš ako si mudar već da na trendu uzimaš što ti se nudi.
rezultati kompanija opravdavaju nove valuacije čak i u okviru naše skromne avg fin pismenosti.
naša najveća šansa realno je da kroz dizanje rejtinga u investicijski stigne strana pamet koja nije na vi sa fin pismenošću,jačinu plime će odrediti razina želje istih.
teško je predvidjeti ali meni osobno ako je pozitivan scenarij izgledan tek secundarno se zamaram sa
visinom prinosa,izabrao sam si da nisam kladioničar ili loto igrač,mene zadovoljavaju i skromni prinosi + ustao bi i za manje od 20% godišnjeg prinosa iz kreveta.
iako ovih 5% na ht na jedan dan za one koji su si tako izabrali anualizirano je miljama iznad?
možda griješim,nebi bilo…
p.s.
dan po dan,vrijeme leti a trebat će i za 11mj napraviti rezime 2019 pa…
vrijeme je sjetve a rezime žetve neće biti izbjegnut kao i uvijek
puno uspjeha svima koji si tako izaberu.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

“Plus još bi trebali u formulu ubacit i onu jednu dionicu (na svakih 10 dionica) koju ste dobili ako dionice niste odmah prodali. Onda vam je dividenda računica još bolja. ”

darac11@
to je bio brzinski pojednostavljeni,konzervativan izračun da me nebi neko tražio ispravak “druge decimale” mog izračuna,iako u brzini i količini napisanog uvijek su i moguće pogreške jer neke se stvari računaju i iz glave.
mogao je taj prikaz izračuna za dioničare biti povoljniji ne samo za tu jednu dionicu,već da se je i uračunavalo reinvestiranje dobiti kroz vrijeme.
pa bi tih”14%” bilo izgledno >25% ali zar je to presudno?
poanta je bila jasna CASH-R-a ima i ovdje razloga za SŽJ iako je ipo išao pri vrhu marketa.
tko se želi siliti neka se po vl izboru sili,meni je to u zadnjih 9g omogućilo povećanje prinosa.

p.s.
ako će nekog manje boljeti neka ostane i na 14%
🙂

http://www.seebiz.eu/standardpoors-u-ozujku-hrvatskoj-vraca-investicijski-rejting/ar-189831/

http://www.seebiz.eu/kamatne-stope-ostat-ce-niske-ove-i-iduce-godine/ar-189823/
vraća se investicijski rejting http://www.seebiz.eu/standardpoors-u-ozujku-hrvatskoj-vraca-investicijski-rejting/ar-189831/ pa bi se mogli vratiti i ulagatelji
do sada objavljeni FI su dobri i približava se turistička sezona za koju se računa 1 do 3% povećanje a hoteli će valjda odraditi ipak dobru sezonu.Proračun je za 2019 po Mariću obavljen kako treba.
HT je povećao dividendu a neki najavljuju akvizicije a prognoze za Tk nekih analitičara od imena vele da bi moglo doći do oštrog rasta crobexa https://www.facebook.com/notes/ivica-brklja%C4%8Da/ne-treba-iznenaditi-ako-crobex-u-2019-sna%C5%BEno-poraste/740725802967545/

crobex je rastao do afere agrokor/pada inves.rejtinga pa mislim da dolazi vrijeme da se dio izgubljenog treba vratiti na burzi.

Problem je bas ta afera Agrokor. Nece investitori tako brzo na ZSE iliti kladionicu kako rece sv. Ante

vraća se investicijski rejting http://www.seebiz.eu/standardpoors-u-ozujku-hrvatskoj-vraca-investicijski-rejting/ar-189831/

“Potkraj ožujka prva od tri vodeće svjetske rejtinške agencije, S&P, trebala bi objaviti reviziju hrvatskog kreditnog rejtinga, a domaći ekonomski krugovi vjeruju da će ta objava ujedno značiti i povratak rejtinga na investicijsku razinu.”

To je uglavnom, za sada, samo wishful thinking……nista drugo…..

Na 1o članaka da dolazi kriza, potop, kaos i nazadovanje dođe jedan tekst poput g. Brkljače.

Znakovito.

Povuć mrtvi kapital u nas je moguće, no to će trebsti odraditi histerično, kao i sveu nas.

Sjetite se zadnje afere bitcoina: zdržena ataka medijai gurua, plus iskrene priče skromnih novopečenih milijardera, plus puštanje urbani legendi “došo je predat otkaz na mjesto portira u Lamborghini kabrijoletu , a šefzijevo od čuda”.

E ta faza nam trebai u dijonicama.

Zato mislim da su se dijonice išle zatuć nisko

http://www.seebiz.eu/kamatne-stope-ostat-ce-niske-ove-i-iduce-godine/ar-189823/
vraća se investicijski rejting http://www.seebiz.eu/standardpoors-u-ozujku-hrvatskoj-vraca-investicijski-rejting/ar-189831/ pa bi se mogli vratiti i ulagatelji
do sada objavljeni FI su dobri i približava se turistička sezona za koju se računa 1 do 3% povećanje a hoteli će valjda odraditi ipak dobru sezonu.Proračun je za 2019 po Mariću obavljen kako treba.
HT je povećao dividendu a neki najavljuju akvizicije a prognoze za Tk nekih analitičara od imena vele da bi moglo doći do oštrog rasta crobexa https://www.facebook.com/notes/ivica-brklja%C4%8Da/ne-treba-iznenaditi-ako-crobex-u-2019-sna%C5%BEno-poraste/740725802967545/

crobex je rastao do afere agrokor/pada inves.rejtinga pa mislim da dolazi vrijeme da se dio izgubljenog treba vratiti na burzi.

New Report

Close