Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ bug
Novi zakon im to ne dozvoljava, bez obzira na veličinu udjela u vlasništvu.
Ili prijedlog zakona, štogod. Pisalo je jutros na Poslovnom.

Samo bud..la bi kupio udio u kompaniji u kojoj ne smije upravljati svojim vlasništvom … sumarak zdravog razuma

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Lijepo je to zamišljeno… Znači država privatizira neku firmu, npr. Končar,
mirovinci kupe tu firmu i daju ogromnu količinu novca državi (ne svojih novaca,
već od budućih umirovljenika). Država ne da mirovincima da nadziru poslovanje
toga što su platili ogromnu količinu novca, već, pazi ovo, DRŽAVA imenuje predstavnika
u NO, koji će nadzirati rad društva i posredno štititi udjel koji su platili mirovinci.
Zanimljivo… I onda se čude kako padamo na ljestvici doing business…zašto je
zadnje 3 godine bilo na promile izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku itd…

i kojem pametnom umirovljeniku bi dobro došla, koja kunica iz članstva u NO, najbolje da penzići preuzmu stvar u svoje ruke, ako ništa ne bi znali, barem su pošteni

@Axelrod
A kao sada je nešto puno drugačije. Imaju predstavnike u NO podravke, pa im Marić postavlja direktora…

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

rani znakovi da je market se pokrenuo ili bijeli miševi?
mogla bi sezona FI biti okidač?
rezultati izgledno bolji od očekivanja,nebi bilo prvi put da nema utjecaja na valuacije ali ipak sam dojma da će ovaj put biti nešto drugačije?

Napisao sam malo prije na temi Dalekovod, ali mogu i ovdje:
Ne treba imati nikakvih iluzija oko učinka dobrih FI na dionicu. Čak i da bude ne znam kako dobro, to bi poguralo dionicu par sati gore, a onda bi se kroz idućih par dana ona vratila na početne pozicije. To nije poseban problem ove firme, nego generalni problem ZSE gdje uprava burze, vlada, hanfa ne rade ništa da potaknu ulaganje na burzi, da prisile firme da se izlistaju na zse, niti ih je briga za zaštitu ulagača na burzi, osim deklarativno.
FI zato imaju ograničen i kratkotrajan učinak, osim ako baš budu vrlo loša u kojem slučaju zakucaju dionicu niže za dulje vrijeme.
ZSE poučak: dobra FI djeluju kratkotrajno, dok loša FI imaju puno dulje djelovanje.
[/quote]

Evo pravi primjer toga malo prije na OPTE, izašlo je odlično FI, a rast je završio prije nego je i počeo. Bolesna burza…

Ignore: KressoM, delux

Rast je završio (privremeno) Zna se što je po srijedi na OPTE. Ne daju joj gore.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

rani znakovi da je market se pokrenuo ili bijeli miševi?
mogla bi sezona FI biti okidač?
rezultati izgledno bolji od očekivanja,nebi bilo prvi put da nema utjecaja na valuacije ali ipak sam dojma da će ovaj put biti nešto drugačije?

Napisao sam malo prije na temi Dalekovod, ali mogu i ovdje:
Ne treba imati nikakvih iluzija oko učinka dobrih FI na dionicu. Čak i da bude ne znam kako dobro, to bi poguralo dionicu par sati gore, a onda bi se kroz idućih par dana ona vratila na početne pozicije. To nije poseban problem ove firme, nego generalni problem ZSE gdje uprava burze, vlada, hanfa ne rade ništa da potaknu ulaganje na burzi, da prisile firme da se izlistaju na zse, niti ih je briga za zaštitu ulagača na burzi, osim deklarativno.
FI zato imaju ograničen i kratkotrajan učinak, osim ako baš budu vrlo loša u kojem slučaju zakucaju dionicu niže za dulje vrijeme.
ZSE poučak: dobra FI djeluju kratkotrajno, dok loša FI imaju puno dulje djelovanje.
[/quote]

Evo pravi primjer toga malo prije na OPTE, izašlo je odlično FI, a rast je završio prije nego je i počeo. Bolesna burza…
[/quote]
ta “bolest” je dugoročno neodrživa,tko nema problema i sa dugoročnim ima bitno veće šanse da će naplatiti od nestrpljivih,nije li bilo dovoljno dokaza u prošlosti?
odlično FI OPTE će već netko dovesti i cijenu OPTE na svoje mjesto,ako nećete vi,možda ću ja ili netko treći,10,50,1000-ti….
a to što još nije nitko viknuo i pokrenuo stampedo nekih razmjera meni nije razlog za brigu kada je izglednost značajna.
evo možemo po investitorski min za koji mjesec rezimirati dali je taj odličan FI imao ili ne utjecaja na cijenu.
a to što je večina investitora između marketa i kladionice stavila znak jednakosti pa su svi razočarani što nemogu isti dan prodati,pokupiti zaradu to je isto “bolesno” i glavni krivac prve bolesti.
ovdje večina bi htjela se pohvaliti da su prodali a da im drugi neprodajući dižu cijenu e pa gospodo invenstitori pardon kladioničari sami pilite granu na kojoj sjediti i nemojte u drugima tražiti krivce.
izlažete se i riziku da ćete dobiti što ste i tražili i da ćete biti naknadno razočarani.
pozivao sam neki dan da svi maknete sa aska ali ne prima se i dalje guranje i tiskanje,nije isključeno da tu ima fake-a,prilično uvjeren da sam primjetio na nekim dionicama,
ako i kada fake je isto samo ograničenih sposobnosti.
možda i griješim,nebi bilo…

p.s.
ovo je generalna a ne osobna opaska kolegi avax10

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

i kojem pametnom umirovljeniku bi dobro došla, koja kunica iz članstva u NO, najbolje da penzići preuzmu stvar u svoje ruke, ako ništa ne bi znali, barem su pošteni

sve samo to ne. oni su preuzimali stvari u svoje ruke svako četiri godine na izborima i vidi gdje smo. ja sam za to da im se jasno kaže da su njihove penzije potrošene i da više ne mogu živjeti na grbači mladih naraštaja. tko je uštedio uštedio je ,a tko nije socijalna pomoć i vozdra.

who dares, wins

Rast je završio (privremeno) Zna se što je po srijedi na OPTE. Ne daju joj gore.

nije to jedini slučaj ima toga malo više i što nam to govori?
koji je najizgledniji scenarij kada sae štopa na silu?
sila koja ima jedino uporište u slaboj likvidnosti?
u nepriljevu svježeg kapitala.
ok možemo biti pesimisti kao večina prisutnih stvarno ili deklarativno iz svojih ciljeva ali držim da se neizbježno najčešće ne može spriječit,odgoditi da,to već ide do jedne točke.
slaba likvidnost da ali uz poneki dan kao danas koji je iznimka i svakom novom iznimkom smo bliže gore spomenutoj točci.
zakoni prirode su nenadh…i,da se može nebi se zvali zakoni prirode,tko želi neka ide kontra,meni je sasvim dobro živjeti u skladu sa zakonima prirode.
p.s.
nas samo veliki vanjski poremečaji mogu spriječiti u dobroj ili još boljoj 2019.
kome nije do rizika može na oročenje,kladionicu,u čarapu,zakopat u dvorištu,zazidat u dimnjaku…
volim slobodu vl izbora i navijam za one koji mogu i žele snositi posljedice vl odluka i ne traže krivce u drugima.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ideeešššš koji furiozni start crobexa za jedan petak. morat će to smirivati do kraja dana. ipak nema smisla da ht tako dobro posluje. gdje je crnjak naš svagdašnji?

who dares, wins

Fondovi, jedine dionice koje znalci kupuju su atgr i ht 🙂

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

eee stari moj znaš koje su tu sve stručne analize rađene. koliko je samo umnog napora utrošeno da se otkrije topla voda.

who dares, wins

New Report

Close