Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Spremni uložiti 30 milijardi kuna, ali ne odustaju od svog nadzora

O ovom pričate.
Po meni sve je jasno i tu lezi ključ mrtvila a i čavao, zadnji za sanduk. Dakle fondovi će rasprodavati iz kaprica?

Nakon neuspjeha manevra s drugim stupom ovo je očito slijedeći manevar.

O ovom pričate.
Po meni sve je jasno i tu lezi ključ mrtvila a i čavao, zadnji za sanduk. Dakle fondovi će rasprodavati iz kaprica?

Sumnjam da bi fondove zastupao netko iz ” akademske zajednice” u užem smislu.

Uhljebnički korpus dovoljno je inventivan da popuni navedene funkcije produhovljenim hrvatsko pajtonovskim amalgamom

Piše na Poslovnom zsšto fondovi imaju ruke u džepovima….njihov novac je wellcome, al' ne dozvoljava im se u nadzor….
Do daljnjega dakle apstiniraju.

U kakav nadzor? Misli ps nadzorni odbor?? Pa neka kupe dovoljnu kolicinu pa ne vidim zasto nebi bili u nadzornom… ali sa par % je komedija da budu u nadzornom

@ bug
Novi zakon im to ne dozvoljava, bez obzira na veličinu udjela u vlasništvu.
Ili prijedlog zakona, štogod. Pisalo je jutros na Poslovnom.

BRAVO VERDI!!!!
dugo se nisam oglasio na forumu, ali ovo je in medias res!!!
sada vidimo i znamo koliko su jadni!
žalosno i tužno da se na takav način trude zaraditi plaču!!!!!!!!!!!

p.s. mojem brokeru svaka čast! uvijek sve OK!

znate kad je luka rijeka bila na 194? najmanje prije 8 godina, što će reći da se s tim bave od uvijek. besparica, a vrag je u sili i muhe jeo.

who dares, wins

my,

O ovom pričate.

Iz kaprica ništa ni ne kupuju, iz kaprica ruše po bidu, iz kaprica su bankomat stranim bankama, iz kaprica beru visoke mjesečne naknade, iz kaprica imaju iznad prosječne plaće za svoj nerad. Iz kaprica su nam razvalili tržište kapitala i rastjerali ulagače. Lako je s tuđim parama glumit Džajića, a odgovornost nikakva. Ili zaradio ili izgubio njima je to isto, ne osjete na svojim primanjima svoje promašaje, a usput između sebe dilaju i povlaštene informacije pa se svako malo negdje na nekom ulaganju privatno ogrebu. Banda lopovska!
Sve to treba u haps ili na burzu rada nek si traže drugi posao gdje moraju vlastiti novac ulagati. Fuj, fuj, pljuc, pljuc! 🙂

ova priča s nekakvom bunom mirovinaca ne drži vodu
neće rasprodavati jer iako, u nekim zakonskim okvirima, nemaju puno novca u dionicama HR, kome će prodavati? pa nema likvidnosti ni za lijek
da ruše tržište kapitala? pa 2008. nije davno bila i sjećamo se svi njihove uloge (ne)činjenja
na obveznicama HR su na gornjoj granici i s obzirom na očekivane prinose u njima, za očekivati je da krate poziciju
država naravno traži nove prilike za uhljebljivanje a ovo bi svakako bila jedna od ljepših: par sjednica NO godišnje, skupština jedna-dvije, lijepe dnevnice i(li) naknade za rad

najopasnije za sve sudionike trž. kapitala je što među njima nema komunikacije, svako drži svoju stranu, gledaju se kratkoročni i kratkovidni interesi nauštrb svih drugih
komunicirali su samo Zoki i njegov kum a znamo kak je to završilo!
tako da ne znam što reći…

prije desetak dana na temi pvcm sam napisao:

…iako čini se da je ovo postala jedna dionica puna akcije kojoj nije suđena akcija trgovanja.
a ako dioničarstvo doživljavamo kao dugoročno ulaganje a ne kao kladionicu to i nebi trebao biti problem samo na brdovitom balkanu kao da su investitori u kladionici a kladioničari na burzi,

http://www.poslovni.hr/forum/tema/ilegalne-online-kladionice-drzavi-ukradu-koliko-joj-mi-uplatimo-oko-milijardu-kuna-48751

nije li ovo dokaz?
ovo su samo ilegalne a legalne kladionice?
može li ovaj fin nepismeni narod pojmiti šta radi svojoj djeci i unucima u zadnjih 20-30 g???
na desetine mlrd kn bačenih u bunar?
da stvar bude gora svakim danom se više baca?
e moj narode,skupa će biti ta šklola.
a šta ćemo nema se prostora za ubaciti u obaveznu nastavu,srećom za vjeronauk ima prostora?
čudno kako iz crkvenih redova nema poziva narodu da se ostavi kladionice kao najveće pošasti u zadnjih 30 g?
možda ne žele trošiti dragocjene kredite,ostavljaju to za izbore?
važna si je u životu pravilno postaviti prioritete?
ili nije se dobro zamjeriti onima koji su močni,takvi znaju biti ubojito otrovni i pogubni za…
živjela politika ne guranja nosa gdje netreba,to je dokazano prokušana metoda bogaćenja kroz tisučljećja?
možda griješim,nebi bilo…
rekli bi naši stari vrana vrani oči ne kopa
a narod ko narod…
nekad mi ga je žao,misliš si nije tako trebalo biti a s druge strane isti taj narod ne želi se zamarati ničim osim istambulskom nevjestom ili nogometom pa makar i 4 HR liga ako trenutni nije drugo na raspolaganju.
svima nama po našen izboru.
nama su se ovdje nudile prilike da budemo gospodari svoje sudbine za razliku od onih koji to ne žele,nude se i danas,nudit će se i u budućnosti.
naravno sve u skladu sa vl izborom ali ipak su značajno veće šanse nas koji ne štedimo vremena za vl fin opismenjavanje.
navijam za sve vas da ga što kvalitetnije naplatite.
trebalo bi ovo vrijeme pred nama ponuditi neke bonuse,garancije nema,koliko vidim oni koji žele garanciju trebaju ići u kladionicu tamo je gubitak zagarantiran.
ide proljeće pa će biti više pozitive,to će izgledno osjetiti i kladionice a trebao bi i market ako si ga netko izabere kao alternativu?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

rani znakovi da je market se pokrenuo ili bijeli miševi?
mogla bi sezona FI biti okidač?
rezultati izgledno bolji od očekivanja,nebi bilo prvi put da nema utjecaja na valuacije ali ipak sam dojma da će ovaj put biti nešto drugačije?
ništa spektakularno već lagana potvrda da je nervoza na strani pesimizma i onih u CAH-R-A poziciji dignuta na novu razinu?
kao da to neki primjeri već potvrđuju,da ask postaje sve veći problem a da bid igra svakim danom manju ulugu?
i tu su mogući bijeli miševi,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

rani znakovi da je market se pokrenuo ili bijeli miševi?
mogla bi sezona FI biti okidač?
rezultati izgledno bolji od očekivanja,nebi bilo prvi put da nema utjecaja na valuacije ali ipak sam dojma da će ovaj put biti nešto drugačije?

Napisao sam malo prije na temi Dalekovod, ali mogu i ovdje:
Ne treba imati nikakvih iluzija oko učinka dobrih FI na dionicu. Čak i da bude ne znam kako dobro, to bi poguralo dionicu par sati gore, a onda bi se kroz idućih par dana ona vratila na početne pozicije. To nije poseban problem ove firme, nego generalni problem ZSE gdje uprava burze, vlada, hanfa ne rade ništa da potaknu ulaganje na burzi, da prisile firme da se izlistaju na zse, niti ih je briga za zaštitu ulagača na burzi, osim deklarativno.
FI zato imaju ograničen i kratkotrajan učinak, osim ako baš budu vrlo loša u kojem slučaju zakucaju dionicu niže za dulje vrijeme.
ZSE poučak: dobra FI djeluju kratkotrajno, dok loša FI imaju puno dulje djelovanje.

Ignore: KressoM, delux

da tako je najčešće bilo ALI ne i uvijek,dokaz kraj2016 i poč 2017 i rast crobexa >600 bodova a todomor nas je spriječio da znamo kako bi završilo.
strpljivi će dočekati novi bull nekih razmjera
time will tell
p.s.
nene neće iznenaditi jer tako sam si izabrao
neki su i ovim iznenađeni jer nebi smjelo,samo nismo ovdje nas se pita za želje već…

New Report

Close