Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje treba otići na zimski san lijepo ušuškan u CASH-R-A i čekati da država da zeleno svjetlo mirovincima da mogu ulagati par % više u dionice i / ili da se napravi neki novi narodni IPO, tipa HP ili HEP po promo cijenama pa zajahati na val. Sad se ne isplati ništa kupovati, jer što god da danas kupiš, ma koliko jeftino bilo, ćeš sutra moći kupiti još jeftinije…

Slažem se kolega 100% s vama!!
Cijelu prošlu godinu sam kupovao
i gledao kako se sve polako topi, pa
sada imam drugu taktiku: čekam i
gomilam keš koji će kad tad dobro doći
ako ponovno zajašemo na valovima
privatizacije!!
[/quote]
ostati u dividendnim dionicama/perjanicama ako su dobri ulazi i čekati da država da zeleno svjetlo mirovincima da mogu ulagati par % više u dionice i / ili da se napravi neki novi narodni IPO, tipa HP ili HEP koji bi bili signal za kupovinu ali to svi znamo i čekamo

Ovdje treba otići na zimski san lijepo ušuškan u CASH-R-A i čekati da država da zeleno svjetlo mirovincima da mogu ulagati par % više u dionice i / ili da se napravi neki novi narodni IPO, tipa HP ili HEP po promo cijenama pa zajahati na val. Sad se ne isplati ništa kupovati, jer što god da danas kupiš, ma koliko jeftino bilo, ćeš sutra moći kupiti još jeftinije…
nismo u kladionici da možemo već sutra rezimirati,mi investitori ćemo rezimirati za godinu dana.
ono što sad možemo je rezimirati što su donjele ovakve izjave prije godinu dana u godini koja je po opčoj percepciji bila loša.
donjele su značajne oportune gubitke na zb,hmst,pvcm,podr…
ne pratim baš sve pa neka nadopune drugi.
i bilo je tako ne samo u 2018 već u svim godinama od 2010 kako sam se uvjerio i na vl koži.
danas pišuči da se nema što kupiti preuzima se značajan rizik da se ponavljaju višegodišnje pogreške.
vrijedi to čak i u slučaju izostanka bulla nekog razmjera.
svima nama po vl izboru a rezime po investitorski.
živi bili…

p.s.
naravno da će i pesimisti jednom pogoditi i da će nekad doći godina…
do tada se po vl izboru moglo čuda pokupiti a tko zna di je tome kraj…
a rezimirat ćemo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

nismo u kladionici da možemo već sutra rezimirati,mi investitori ćemo rezimirati za godinu dana.
ono što sad možemo je rezimirati što su donjele ovakve izjave prije godinu dana u godini koja je po opčoj percepciji bila loša.
i bilo je tako ne samo u 2018 već u svim godinama od 2010 kako sam se uvjerio i na vl koži.
danas pišuči da se nema što kupiti preuzima se značajan rizik da se ponavljaju višegodišnje pogreške.
živi bili…

p.s.
a rezimirat ćemo…

[/quote]

7 % bi bili u plusu da nisu zadnje dvije godine kupovali dionice na ZSE.

I to je propuštena prilika.

na žalost-100% istinito!

živi bili…

p.s.
a rezimirat ćemo…

[/quote]

7 % bi bili u plusu da nisu zadnje dvije godine kupovali dionice na ZSE.

I to je propuštena prilika.
[/quote]
da nisu kupovali crobex neselektivno ali selektivni pristup + necrobex selektivno=?
svima nama po našenm izboru.
slažem se da je za večinu nije bilo zadovoljavajuće u zadnje 2g kao posljedica todomora ali imam filing da sada sljedi nadoknađivanje nekih razmjera + kvalitetni selektivni pristup uvijek pruža zadovoljavajuće rezultate.
često je kvalitetni selektivni pristup ništa drugo nego nepoimanje burze kao kladionice,gdje vrijeme,strpljivost odradi večinu posla za naš novčanik.
oni koji se limitiraju na kratak rok unaprijed si postavljaju velike prepreke zadovoljavajućem rezultatu.
držim fige da i nestrpljivi ugrabe svoj dio kolača u 2019.
tko se zadovoljava sa malim već je nešto ugrabio,pratimo nastavak raspleta pa ćemo rezimirati nekad.
malo nas je ostalo,možda nikad manje a možda to tako mora biti?
živi bili..

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Veceras u Otvorenom na HRT1 mirovinci, pa koga zanima..

Krenuli su u zestoku kampanju za IPO i privatizaciju neke drzavne firme, pa mozda nesto i bude od toga..

Ako ne sad, kad? U protivnom onaj tko je zadnji neka ugasi svjetlo i zalupi vrata….HTV2 ima zanimljiv program veceras

Slažem se kolega 100% s vama!!
Cijelu prošlu godinu sam kupovao
i gledao kako se sve polako topi, pa
sada imam drugu taktiku: čekam i
gomilam keš koji će kad tad dobro doći
ako ponovno zajašemo na valovima
privatizacije!!
[/quote]

Naravno da drukate za još jednu privatizaciju ala HEP po modelu Ine ili Plive, od drugog tu odavno nema kruha. Sjetim se Ježeve kućice, i onih šta bi prodali kuću za dobar ručak.

Veceras u Otvorenom na HRT1 mirovinci, pa koga zanima..

Krenuli su u zestoku kampanju za IPO i privatizaciju neke drzavne firme, pa mozda nesto i bude od toga..

kakva sprdnja od emisije, niti jedan relevantan gost , da predstavniku OMF i predstavnici Vlade postave malo teža pitanja, mislim da bi ovdje na forumu pronašli barem 50kvalitetnijih gostiju o toj temi i njihovim “fantastičnim” ulaganjima, dobro je samo što još nisu i ministra Horvata pozvali da on prozbori koju pametnu

Piše u literaturi, o burzovnom trgovanju, da je IPO mač sa dvije oštrice.
Jer se novac prelijeva iz postojećih papira u novog jednoroga.
Naš je problem veći od manjka IPO.
Fondovi drže ruke u džepu.
Nestalo je cca 240 milijuna kuna “malog ” novca u agrokoru.
Izgubljeno je povjerenje.
Vani je bull pri kraju.
Ne izgleda razumno pozicionirati se u blue chipove pri kraju tržišnog ciklusa. To iz prve ruke znaju svi koji su preživjeli 2008/2009.
U kratkim pozicijama malo je štofa, puno igrača.
Država se zadužuje, i to ne za razvoj.
Radno sposobno stanovništvo otišlo.
Sve skupa, svi nešto čekamo

Hrvatska je odavno trebala dobiti investicijski rejting: perspektiva mirovinskih sustava

Piše u literaturi, o burzovnom trgovanju, da je IPO mač sa dvije oštrice.
Jer se novac prelijeva iz postojećih papira u novog jednoroga.
Naš je problem veći od manjka IPO.
Fondovi drže ruke u džepu.
Nestalo je cca 240 milijuna kuna "malog " novca u agrokoru.
Izgubljeno je povjerenje.
Vani je bull pri kraju.
Ne izgleda razumno pozicionirati se u blue chipove pri kraju tržišnog ciklusa. To iz prve ruke znaju svi koji su preživjeli 2008/2009.
U kratkim pozicijama malo je štofa, puno igrača.
Država se zadužuje, i to ne za razvoj.
Radno sposobno stanovništvo otišlo.
Sve skupa, svi nešto čekamo sve to ne papiru zvuči

sve stoji u nekom dijelu a ja ću nadopuniti:
“Piše u literaturi, o burzovnom trgovanju, da je IPO mač sa dvije oštrice.
Jer se novac prelijeva iz postojećih papira u novog jednoroga.”
DA ali privlači i svježi kapital na burzu,u rasponu malo do puno,posljedice za burzu?

“Fondovi drže ruke u džepu.”
DA ali do kada pri prinosu u 2018 od 1%(jedan)?? na ht je samo divka 4%(možda više) živjela foteljica njihova svagdašnja i ne uvedi ih u napast… zar ne?do kada?
priv činjenici da ih politika pritišće da se odmaknu od obveznica

“Nestalo je cca 240 milijuna kuna "malog " novca u agrokoru.
Izgubljeno je povjerenje”
DA ,bilo je i većih gubitaka,dobitci i i vrijeme4 liječe sve rane.

“Vani je bull pri kraju.”
možda ,to su neki mislili i prije mjesec dva pa je od tada zabilježen rast 10 -20 %.
možda je samo vrh bulla pri kraju a možda tek sljedi
nebi li to trebao biti razlog više da se fondovi okrenu domaćem tržištu kapitala?

“Ne izgleda razumno pozicionirati se u blue chipove pri kraju tržišnog ciklusa. To iz prve ruke znaju svi koji su preživjeli 2008/2009.”
ne ulaze OMF i izlze po ciklusima,oni koji su izašli iz turizma su brzo SŽJ proljevali zar ne? i nije bilo samo turizam zar ne?

“U kratkim pozicijama malo je štofa, puno igrača. ”
DA za one koji žele ili moraju na kratko ali za to postoji kladionica,burza nije za takve dobro mjesto

“Država se zadužuje, i to ne za razvoj.”
dug se smanjuje,nije uloga države da ivestira već da stvara povoljni okvir za ulaganje

“Radno sposobno stanovništvo otišlo.”
manji dio se je i vratio a ako će plaće nastaviti rasti…

“Sve skupa, svi nešto čekamo sve to ne papiru zvuči”
DA neki u dionicama a neki u cash-r-a,svi po vlastitom izboru
bez rezimea još nije prošlo zar ne?

New Report

Close