Sad su svi navalili pričati o recesiji
https://www.24sata.hr/news/recesija-kuca-blokiranih-ce-biti-puno-vise-rast-ce-cijene-613565
a bilo bi super da se sada i odradi recesija vani.. mi neznam di više možemo padati,, ok, možda netko počne i poklanjati dionice…
samo će se desiti da ćemo mi možda kojim slučajem sad i početi rasti kroz par mjeseci… i kad se sve zahukta, onda će doći vani kriza.. pa će naši početi brže bolje prodavati da budemo u trendu, i da vrate pozicije još niže nego sada :)))
Ovo prelijevanje iz šupljeg u prazno fondovi mogu raditi desetljećima. Totalni besmisao ove naše burze.
Mislis nismo ni izasli…. bas gledao kako nas i istocni susjedi sisaju samo tako BELEX se drzi na super razinama od 2008. Za razliku od crobexa, koji je jad i bijeda i dalje, i uz onu korekciju od INE koja ga je dosta vratila nazad…
[/quote]
Ne vidim da se BELEX drzi nista bolje nego mi od 2008
[/quote]
A neznam onda nešto krvo gledam ili ti krivo gledaš… evo zadnjih 10 godina…
Krivo gledas jer spominjes od 2008, a na tom linku se ne uzima u obzir 2008 tek graf pocimlje od 2019 s tim da ne uzimas u obzir i devalvaciju dinara u tom periodu.
Vani sve vrlo, vrlo zeleno. Kod nas crvenilo i dalje. Onda kad vani bude crvenilo jače ZSE Uprava će reći kako smo pod pritiskom iz vana. Pod čijim smo pritiskom sada kad je vani zeleno, možda da neki novinar priupita? Prošlo je skoro dva mjeseca od njihove konferencije “Buđenje kapitala”, a stanje još i gore. Jedna stara krilatica: “Ostvareno”!
i on bi ki-bi da bi
Upozorenje vodećeg stručnjaka: Dobitnik Nobelove nagrade očekuje globalnu recesiju još ove godine
“Usput, moj dosadašnji uspjeh (ovakvog predviđanja) je loš – kao i od svih ostalih”, ogradio se ipak ekonomski Nobelovac, u vezi uspješnosti predviđanja da se počeo nazirati preokret višegodišnjeg gospodarskog rasta.
http://www.seebiz.eu/mirovinske-fondove-zanimaju-hep-zracne-luke-ali-i-hrvatska-posta/ar-189594/
Preuzimat ćemo sve veće udjele u poduzećima, a s druge strane nam je zabranjeno da naši zaposlenici i sve povezane osobe s društvima sudjeluju u radu nadzornih odbora. Mislimo da je to loše i da je to nešto se može u budućnosti promijeniti”, upozorava Vlaić.
Ocjenjuje da su potencijali ulaganja u Hrvatskoj jako veliki, a u tom kontekstu računaju i na državu i na daljnju privatizaciju hrvatskog gospodarstva, spomenuvši pritom HEP, zračne luke, autoceste, razne projekte na području obnovljivih izvora energije, kao i Hrvatsku poštu, za koju ocjenjuje da je profitabilna kompanija s jako dobrim menadžmentom, za koju bi “bilo dobro da se barem dijelom privatizira”.
Vlaić kaže da im Vlada zasad nije ponuda ulaganje niti u jedan infrastrukturni projekt, no očekuju da će se krenuti u tom smjeru.
Ovdje treba otići na zimski san lijepo ušuškan u CASH-R-A i čekati da država da zeleno svjetlo mirovincima da mogu ulagati par % više u dionice i / ili da se napravi neki novi narodni IPO, tipa HP ili HEP po promo cijenama pa zajahati na val. Sad se ne isplati ništa kupovati, jer što god da danas kupiš, ma koliko jeftino bilo, ćeš sutra moći kupiti još jeftinije…
Vani sve vrlo, vrlo zeleno. Kod nas crvenilo i dalje. Onda kad vani bude crvenilo jače ZSE Uprava će reći kako smo pod pritiskom iz vana. Pod čijim smo pritiskom sada kad je vani zeleno, možda da neki novinar priupita? Prošlo je skoro dva mjeseca od njihove konferencije "Buđenje kapitala", a stanje još i gore. Jedna stara krilatica: "Ostvareno"!
Sada smo pod pritiskom zelenila izvana, ali se tim pritiskom dobro nosimo :-))
Ovdje treba otići na zimski san lijepo ušuškan u CASH-R-A i čekati da država da zeleno svjetlo mirovincima da mogu ulagati par % više u dionice i / ili da se napravi neki novi narodni IPO, tipa HP ili HEP po promo cijenama pa zajahati na val. Sad se ne isplati ništa kupovati, jer što god da danas kupiš, ma koliko jeftino bilo, ćeš sutra moći kupiti još jeftinije…
Slažem se kolega 100% s vama!!
Cijelu prošlu godinu sam kupovao
i gledao kako se sve polako topi, pa
sada imam drugu taktiku: čekam i
gomilam keš koji će kad tad dobro doći
ako ponovno zajašemo na valovima
privatizacije!!
vidom raspisali ste se o krizi. ona nikad ne dolazi najavljena tako da svaki analitičar opće prakse ili neka novinarska šuša to može prepoznati. kad dođe kriza udara kao grom iz vedra neba.