U čemu je problem?
Ako burza već dugo nije rasla, a ekonomija jest i firme su ostvarivale dobit, to znači da su dionice jeftine.
Pa što ih onda ne kupujete umjesto da kukate?
Gdje se još u svijetu mogu kupiti nezadužene, vrhunske firme poput ATLN s PE omjerom koji nije puno veći od 10?
Ili Adris?
Ovdašnjoj ekipi burekdžija i dudeka će dionice postati “prava prilika” kad narastu 50 ili 100 posto sa sadašnjih razina.
A onda će se čudom čuditi niskim prinosima i gubicima, kao 2008.
i kad se pojavi malo optimizma paradržavni fondovi ga suzbiju. neki dan je kapitalni fond prodao dvije dionice badela? je li to normalno? koja je svrha tome? na himr cerp koji je te dionice prodavao poslije ih po istoj cijeni kupovao pa prosljedivao većinskom. kad to rus sa svojom lovom radi na igh ja to mogu razumjeti ali da se s javnim novcem vrše takve transakcije to mi već smrdi na ozbiljno pogodovanje određenim grupacijama. javno se priča da nedostaje investitora i onda se sve moguće radnje poduzimaju da ih se otjera i da novi ne dođu. loše vođene državne institucije su smetnja na svakom koraku. jedno je deklarativna politika a sasvim drugo praksa kojoj smo svjedoci. samo da su bili neutralni crobex bi sam od sebe bi bar +20% jer se većini ne isplati prodavati na ovim razinama. samo državno se prodaje sa gubitkom svjesno.
Najlakši način za razlikovati kockara i burekdžiju od razumnog ulagača je ovo: ovaj prvi govori najviše o tome koja je cijena dionice, tko kupuje, tko prodaje, zašto kupuje/prodaje, a drugi govori o tome koliko biznis koji stoji iza dionice zarađuje, koliki je povrat na kapital, na inkrementalni kapital, koliki je rezidualni profit i tome slično.
Kockari i burekdžije su ekipa koja, poput pravih ovaca, gleda samo što druge ovce rade, a ne što se dešava s pašnjakom.
Pa procijenite koliko ovaca ima na ovom forumu…
Najlakše je razlikovati kockara i razumnog ulagača po tome da li ulaže na ZSE ili vani.
Slažem se da su ulagači na ZSE ovce, uz napomenu da im je ponestalo vune.
I to je glavni problem ZSE-a.
Nema vune, nema janjaca, nema………………….
Kaže drug plenkovič “vjerodostojno”…kako da ne!
PODUZETNICA NAKON 22 GODINE ZATVORILA BIZNIS: ‘Nisu mi pronašli ništa, osim što je inspektorica sebi uzela čarape i nije platila’
Što se tiče prioriteta u 2019. Gažić je istaknula vraćanje povjerenja, pa i kroz izbacivanje izdavatelja.
tooooooooooooooooooooo – kakov se ja toga nisam sjetio
Vjerojatno je nekakav kvar na vezama jer ne mogu otvoriti niti neke druge www stranice koje pratim.
možete li se logirati na HITA-u ili je samo kod mene problem?
Što se tiče prioriteta u 2019. Gažić je istaknula vraćanje povjerenja, pa i kroz izbacivanje izdavatelja.
tooooooooooooooooooooo – kakov se ja toga nisam sjetio
Globalni problemi ju pritišću??????? O, ludaka! Uvik je neko drugi kriv. Nevjerojatno! Da globalni problemi! Da nas muče globalni problemi, mučilo bi nas kako SAČUVATI dobro stanje, a ne kako se izvući iz kaljuže. Al što drugo i očekivati? Kako vodstvo države tako i vodstvo burze.
U čemu je problem?
Ako burza već dugo nije rasla, a ekonomija jest i firme su ostvarivale dobit, to znači da su dionice jeftine.
Pa što ih onda ne kupujete umjesto da kukate?
Gdje se još u svijetu mogu kupiti nezadužene, vrhunske firme poput ATLN s PE omjerom koji nije puno veći od 10?
Ili Adris?
Ovdašnjoj ekipi burekdžija i dudeka će dionice postati "prava prilika" kad narastu 50 ili 100 posto sa sadašnjih razina.
A onda će se čudom čuditi niskim prinosima i gubicima, kao 2008.
jedinu groznicu koju možeš od večine domaće pameti očekivati je ona pred početak istanbulske nevjeste ili sporta(koji i ja volim ali…),tu se koncentracija u hrvata diže na max.
tako je bilo,tako je i tako će biti dok netko ne shvati da nema važnijeg predmeta u životu čovjeka od financijske pismenosti.
stranu pamet za sada štopaju rejtingaši a to je realno naša najveća šansa za pokretanje bulla.
podržavanje i vrh bulla bi i ostali faktori mogli odraditi.
kao ogledalo države i ekonomije burza bi morala i političarima biti cilj nekih razmjera s obzirom na predstojeće izbnore.
kao da svjedočimo započetom procesu čiji stu’panj pozitivnost je teško predvidjeti ali sve je bolje nego ništa.
samo da pokrenu kotač i to je puno a može se sa malo para,svježih para jer od kružnog trgovanja ima malo efekta.
a to je ono ćemu svjedočimo zadnje 2g recikliranje već izrecikliranog a sve pri 170 mlrd kn na štednji pri rekordno niskim kamatama.
ne vjeruje ta štednja da su mogli više da,mogu više i da će moći više,traži dokaze crno na bijelo,što je legitimno pravo ako je spremna muški snositi posljedice vl izbora kao što večina nas snosi.
tko je shortao CASH-R-A taj je u plusu 4% od dna iz prosinca na crobexu a u necrobexu se krije blago dostojno pirata s kariba,tako je bilo tako će biti…
živi bili…