Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zorangutan usporedba Vam je doista smiješna. Valuacije tada i danas su prilično neusporedive. Ne govorim da ne može cijena pasti ali scenarij koji se odigrao prije 10 godina je jednako moguć kao i onaj koji mu je prethodio. Dakle vrlo malo vjerojatan….

Ovo cjelodnevno besmisleno NE-trgovanje jednostavno treba prekinuti, jer nitko od njega nema koristi. Neka radno vrijeme bude 2 sata dnevno, pa tko zeli moze razmijeniti svoje dionice za novce i obratno.

Burzu može pokrenuti samo mjera ukidanja poreza na kapitalnu dobit pri trgovanju dionicama. Ništa više.
Ali takav film pod ovim vodstvom države zasigurno nećemo nikada gledati.
A sve ove druge mjere o kojima pričaju je čisto mlaćenje prazne slame, da se o nečemu piše i da se stekne neki dojam da se kao nešto radi.

Zar nije porez na KD uveo SDP ,a ne HDZ?
Nejasno mi je Vase rezoniranje.
Inace se slazem da taj porez treba ukinuti kao i prirez na dividendu.
[/quote]
Boli me tuki tko je uveo porez. Stranke me nikada nisu zanimale, sve je to ista mafija. Trenutno porez može ukinuti onaj tko vlada a ne onaj tko ga je uveo. Svi znaju što je potrebno za oživljavanje TK, ali isto tako svi ti znalci rade sasvim kontra potrebnih mjera. Ne daj Bože da bi dirnuli u porez, kao da sami sebi noge sijeku, to je tabu tema.

…..a i ova Evropska direktiva o cjenovnim pomacima na svim dionicama je stvarno došla kao kec na desetku……
….sad kad i probas nesto ušićariti pišljivim tradeom, moras automatski prodavati jeftinije i kupovati skuplje, posto nema više liparenja…..

……a što je najgore od svega, u ovakvom totalnom mrtvilu povremeno se dešavaju najinteresantnije rasprodaje na -15/-20%, ali tko će po cijele dane buljiti u goli ekran da bi jednom (mozda) dočekao dobru priliku…..:/

imamo li kakvih podataka o tim skrbničkim računima, koji su morali prodavati, sada je već drugi mjesec, a netko još uvijek prodaje

sat vremena 3 transakcije… https://www.vecernji.hr/vijesti/zdravko-maric-trziste-kapitala-financije-1234328

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Ma problem im je ukinuti taj porez jer će se kvazi socijalisti opet
dignuti da se pogoduje samo bogatima. Isto je bilo kada su smanjili
porez na visoke plaće, pa su se svi digli na zadnje noge, a zaboravili
su da se na niske plaće ne plaća nikakav porez. Što smo bliže izborima
manja je vjerojatnost da će se ukinuti porez na kapitalnu dobit, jer žele
kvazisocijalnim mjerama pridobiti što više birača, dok se ukidanjem
ovog poreza pogoduje možda 2000- 3000 ulagača koji su njima mala
skupina birača bez kojih se može preživjeti na izborima.

A svejdno nisu nista ni zaradili od toga ooreza, ili mrvice..

Ma zaradila je država sigurno za koju novu limuzinu sa grijanim sjedalima i plaće novih vozača.
A to sta se trziste kapitala ogledalo ekonomije raspada i puca po šavovima to je samo mala nebitna nuspojava.

Ma problem im je ukinuti taj porez jer će se kvazi socijalisti opet
dignuti da se pogoduje samo bogatima. Isto je bilo kada su smanjili
porez na visoke plaće, pa su se svi digli na zadnje noge, a zaboravili
su da se na niske plaće ne plaća nikakav porez. Što smo bliže izborima
manja je vjerojatnost da će se ukinuti porez na kapitalnu dobit, jer žele
kvazisocijalnim mjerama pridobiti što više birača, dok se ukidanjem
ovog poreza pogoduje možda 2000- 3000 ulagača koji su njima mala
skupina birača bez kojih se može preživjeti na izborima.

A svejdno nisu nista ni zaradili od toga ooreza, ili mrvice..
[/quote]

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

sat vremena 3 transakcije… https://www.vecernji.hr/vijesti/zdravko-maric-trziste-kapitala-financije-1234328

Nitko ne kupuje, ali nitko ni ne rasipa, tj. rasprodaje.
Drugim riječima stanje zimskog sna ili hibernacije zzzzzzzzz

imamo li kakvih podataka o tim skrbničkim računima, koji su morali prodavati, sada je već drugi mjesec, a netko još uvijek prodaje

kriva je teza da su morali prodavati. mogli su jednostavno prenijeti na ime i to je to.

who dares, wins

axelrod@
hibernacija na merketu može biti i najbolje što ti se može dogoditi.
evo jednog primejra potpune hibenernacije sa prinosom na 12 mj od 150%
pvcm
plašljivi i nestrpljivi su pometeni u par dana i nakon toga sljedila je 12 mj renesanse i tko zna di je tome kraj.
što bi nam falilo da cijeli market snađe ova sudbina?
ako nema prodavača jedan je smjer bitno izgledniji jer ipak i najminimalnija likvidnost koja bi se pojavila na marketu mora dizati bid ako želi kupiti ili skidati sa dignutog aska
povucite svoje naloga sa aska barem na koji dan.
zar smo toliki kladioničari da je to neizvedivo?
dajte si barem šansu da vidite što će se dogoditi.
ako vam se neće isplatiti na avg razini slobodno raspalite po meni.
mislim ne morate,ne trebate radi mene pa ne zanimaju mene ove razine pri potencijalu koji vidim pred sobom,napravite to radi sebe vi koji ste skeptični ,da utažite vl znatiželju
izglednije da ćete prodati skuplje nego ste planirali osim ako nije cilj prodati po što manje?
sentiment se mijenja i počinje prevladavati percepcija da sljede bolji dani u budućnosti,nije vidljivo i toliko matematički izraženo iako od dna 1700 nismo malo napredovali zar ne?
70 bodova je premalo za preispitati vl očekivanja?
može li biti slučajno,statistička pogreška?
time will tell
p.s.
u prošlom bullu nekima rast sa 1600 na 1670 nije značio ništa pa su propustili do 2250 a da nije bilo plemenitaša iveka???
čini se da imamo priliku za popravni nekih razmjera?
možda griješim,nebi bilo…

p.p.s.
nećemo dugo čekati da mediji primjete da se dugogodišnji trend počeo mjenjati
to je znalo u prošlosti biti snažan ubrzivač ne ulazeći u opravdanost ili neopravdanost ili nečije želje da ide gore ili dole.
i tu je moguće da griješi,nebi bilo…
ali mudrije je ploviti na valovima marketa nego se protiv njih boriti,nad njima plakati ili proljevati SŽJ…
e tu sam siguran da ne griješim
:))

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close