Burzu može pokrenuti samo mjera ukidanja poreza na kapitalnu dobit pri trgovanju dionicama. Ništa više.
Ali takav film pod ovim vodstvom države zasigurno nećemo nikada gledati.
A sve ove druge mjere o kojima pričaju je čisto mlaćenje prazne slame, da se o nečemu piše i da se stekne neki dojam da se kao nešto radi.
Zar nije porez na KD uveo SDP ,a ne HDZ?
Nejasno mi je Vase rezoniranje.
Inace se slazem da taj porez treba ukinuti kao i prirez na dividendu.
Ukoliko na pojedinoj dionici zelis izaci sa iznosom vecim od 100k kn bojim se da cijena ide jako dolje.
Zalosno u sta se ovo pretvorilo….
mugo se i pesimisti i optimisti praviti da su jačih živaca ali tika taka otkucava i presudit će.
neće na svima presuditi istovremeno,tko uloži trud ima veće šanse da će mu se isplatiti+vidim dim da se to već događa.
možda griješim,nebi bilo….
p.s.
vidim čak i dim da se “dim” pokušava zamagliti a ako je to točno tada je jedan scenarij bitno izgledniji.
i tu je moguće da griješim,nebi bilo….
ide i proljeće a vani sunce Hm…
Ma problem im je ukinuti taj porez jer će se kvazi socijalisti opet
dignuti da se pogoduje samo bogatima. Isto je bilo kada su smanjili
porez na visoke plaće, pa su se svi digli na zadnje noge, a zaboravili
su da se na niske plaće ne plaća nikakav porez. Što smo bliže izborima
manja je vjerojatnost da će se ukinuti porez na kapitalnu dobit, jer žele
kvazisocijalnim mjerama pridobiti što više birača, dok se ukidanjem
ovog poreza pogoduje možda 2000- 3000 ulagača koji su njima mala
skupina birača bez kojih se može preživjeti na izborima.
Burzu može pokrenuti samo mjera ukidanja poreza na kapitalnu dobit pri trgovanju dionicama. Ništa više.
Ali takav film pod ovim vodstvom države zasigurno nećemo nikada gledati.
A sve ove druge mjere o kojima pričaju je čisto mlaćenje prazne slame, da se o nečemu piše i da se stekne neki dojam da se kao nešto radi.
tobibilo najbolje ali teškoda e biti
može burza sasvim lijeporaditi i s tim porezom – prije todomora burza je bila radila pristojno i s porezom
ja bih volio da jednog dana prometa uope ne bude – o0 kn.
pa da onda napokon netko gore shvati da mamuzanje mrtvog konja ništa ne donosi
To je izgleda jedino rješenje. Trebali bismo svi povući sve naloge na tjedan-dva pa da vidimo onda reakciju nadležnih! Dakle, bojkot trgovanja!
Po prometima na burzi čini mi se da se bojkot već prakticira.
To je izgleda jedino rješenje. Trebali bismo svi povući sve naloge na tjedan-dva pa da vidimo onda reakciju nadležnih! Dakle, bojkot trgovanja!
[/quote]
Mislim da tržište struže po dnu i samo se čeka pucanj za start!!!
Prema još nižim razinama …. :-))
[/quote]
A ovo nije bojkot?
Koliko vidim prodaju samo oni koji moraju jer im hitno treba lova, jer
je ovo sve skupa otišlo ipak malo prenisko, čak i za hrvatske pojmove.
Sad prodavati ADRS 425, PODR 380, ADPL 175, ERNT 1000, ARENU 340, HT… na ovim razinama prije objave rezultata je stvarno samo za one očajne koji trebaju lovu.
Jasno to je samo moje mišljenje ne nagovarajući nekoga na kupnju ili prodaju, strpimo se
Glede onih manje likvidnih i rizičnijih poput OPTIME, JDPL, DLKV, IGH, VLEN…. samo mogu reći da su tu mogući dvoznamenkasti skokovi…zato i jesu u rizik skupini
Sad prodavati ADRS 425, PODR 380, ADPL 175, ERNT 1000, ARENU 340, HT… na ovim razinama prije objave rezultata je stvarno samo za one očajne koji trebaju lovu.
Jasno to je samo moje mišljenje ne nagovarajući nekoga na kupnju ili prodaju, strpimo se
pa sad…te dionice uopće nisu nisko niti su posebno povoljne na ovim cijenama….tako da ako opet stisne svjetska kriza, ne sumnjam da će i na ovima krenuti jaka rasprodaja….tko vjeruje samo u mogućnost rasta bez pada, taj je u velikoj zabludi…tako smo se i pred 10 godina pitali tko će prodavati te dionice kad su jelte super, a kad je krenulo po bidu….