Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@axelrod
Ti si nešto pobrkao, migra je hvalio kupnju Tehnike na 600 kn, a gdje je sada cijena??

Ignore: KressoM, delux

Na obveznicama promet ogroman, na dionicama nikakav.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=26495
Sve se obveznice trže po 100+ što znači da prinosi padaju.
Primjenjuju li se zakonitosti tržišta kapitala barem minimalno i na zse ili je rizik na dionicama 100% a na obveznicama blizu 0? Inače funkcioniraju kao spojene posude i kad se jedna prelije, kapital prelazi u drugu.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Prinosi na domaćim obveznicama padaju konstantno već godinama, ali
se kapital ne prelijeva u domaće dionice, čak štoviše smanjuje se.

U Hrvatskoj tržište nema nikakve logike i zato većina ljudi gubi.
Ovisno da li neki veći ulagač kupuje ili prodaje cijena raste ili pada,
bez obzira na fundamente.

značajan pad prometa + nepromjenjena TK = odličan temelj za rast TK sa povečanjem prometa.
dali će se dogoditi povečanje prometa za mene je deplasirano pitanje.
kada?
strpljivima uvijek na vrijeme.
tu smo da nas se iznenadi i da pokupimo bonuse ako si tako izaberemo.
nismo kladioničari pa da moramo svaki dan??
tko mora neka si napravi uslugu i ostavi se marketa.
osobno ne moram ni svake godine i preporučio bi to kao provjereno vrlo profitabilan stav.
iako moja praksa je pokazala da ne treba čekati godinu dana.
trgovanje u siječnju bi po meni bio dokaz da je market na ili pri dnu i da ima značajno više prostora za gore nego dole.
time will tell

samo naprijed kolega i samo pozitivno, niti jednu dionicu nisam niti kupio niti prodao na osnovu vašeg ili bilo čijeg pisanja na forumu, ali pročitam gotovo sve što napišete, malo je podugačko, ali da se, možda se nekada i poklopilo da sam k/p nešto o čemu ste pisali, ali odluku sam donio na osnovu svojih zaključaka i trenutnih financijskih mogućnosti, vidim da se dobar dio ekipe narogušio na vas, ali ako su očekivali da nakon objave propalog posla Viadukta s metalnom konstrukcijom iz Makedonije, cijena ostane na 400 ili još poraste, onda bi se prvenstveno trebali upitati po kojem to vlastitom modelu k/p dionice, veću je odgovornost imao PU kada je izjavio da očekuje 2mlrd. prihoda, ali to što on očekuje nije također razlog da se njegovim izjavama vjeruje, o Tehnici ne vrijedi ni pričati kako se sve odvijalo, osobno sam stajao i promatrao sva događanjaa, ali nisam bio spreman da uljetim na 30-40, jer nisam u tom trenutku mogao znati koliko će igra potrajati, a ovaj kupac što kupuje valjda to zna, kako će sve završiti, ali na 600 očekivati nakon Todelexa, da će Tehnika dobro proći, mogu samo oni koji vjeruju da ćemo mi do 2020 poslati letjelicu na Mars,
osobno sam nakon Todexa pretrpio priličan pad portfelja, nešto čak i u njegovim perjanicama, iako nisam imao ni kune uloženoga, dok je on bio Gazda, išao sam svjesno na rizik, jer sam mislio da je netko pošteniji ipak zasjeo na vrh, ali bilo je to iluzorno očekivati u ovakvoj državi, prevaru i pljačku nisam očekivao, ali gubitak 90% i godine oporavka i čekanja jesam, ali je lopovima i to očito previše za ostaviti malim dioničarima, tako da, sve u svemu, onaj tko ulaže na bilo kojem tržištu, poglavito na ZSE, mora otvoriti šestore oči i biti budan i preko vikenada ako treba, da ne bi bio zatečen na spavanju i spašavanju,
koliko vidim ovdje se mnogi oštre na vaše objave i nadaam se da neće samo još potegnuti tužbe protiv vas osobno za naknadu štete zbog svojih gubitaka, svatko gubi ili dobiva za sebe,
malo mi se odužio post, pa će možda neki pomisliti da sam na vašoj strani, ne nisam, pokušavam biti neutralan i objektivan, ako nekada povučem dobar potez zbog nečijeg posta ili objave, tim bolje, ako ne, nikome ništa, čitamo dalje

Obvezali su se ne ulagati u dionice. Hvala im.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

MOLIM POMOĆ!!! Prvi put radim prijavu poreza pa me zanima da li u kalkulaciju dobiti/gubitka ulazi promet na dan transakcije ili namire?

Javi se svom brokeru da ti napravi prijavu poreza i pošalje na mail. To ti košta nekih 50 kuna…
[/quote]

Hvala!! Ali u Agramu mi se neka teta isčuđavala da mi ne može napraviti prijavu. E sad nemam pojma zašto – prva da mjeseca sam trgovao preko RBA brokera!!!!

Problem ti je ako si trgovao preko više brokera, onda moraš sam
napraviti prijavu jer ti ni jedan broker ne zna sve informacije.
Imaš upute za pisanje prijave na stranicama od HITA-e i te mi se
čine najkompletnije, a i tete u poreznoj će ti ispraviti ako nešto
ne valja u prijavi

migra@
Evo gos. migra ponovno negdje uletio u pare. Vjerujem da će nakon Bagrokora, Tehnikalija, Viaduktarija, Jadnoplova postati i malo oprezniji. Ovo mu je posljednji popravni…

nakon lrh,kodt,mais,himr,atpl,hupz,zb,pvcm hmst,zadnja 3 napisana izdanja još držim a
rezime zašto u nekoj budućnosti …
na vdkt izlak na 0,gubitak na thnk i to nerealizirani jer po meni još nije vrijeme za rezime,nekad su neki rezimirali pa poslije višekratno punili rijeke SŽJ propuštanjem anualiziranih prinosa u kategoroiji 400-1000% čije traume se vide još i danas.
i na jdpl imam gubitak ali radi se u vrlo malom udjelu portfelja.
ne brinite vi za za moju riznicu,brinite za ono što bi mogli ponovo propustiti a nudi se onima koji si tako izaberu.
crnjačima,navještateljima smaka svita i ostalima iz te kategorije sam višekratno zahvaljivao na prinosima koji bez njih nebi bili mogući i izgledno neće biti mogući imam nekoliko dobrih kandidata za buduću kapitalizaciju ali o tom potom.
takvima želim puno uspjeha u NEinvestiranju,da se što dalje drže od dionica i da nam i u budućnosti omoguće veće prinose.

purCo@
nisu svi prisutni dovoljno odrasli da bi mogli prihvatiti činjenicu da svatko odlučuje sam o svojoj sudbini i da mu je kako si sam izabere pa linijom manjeg otpora traže u drugima…
traženje alternative vl evoluciji nije mudar izbor….
možda griješim ,nebi bilo….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Jel se to samo meni zeleni na gledalici ili i drugima?

Evo već tri godine čitam Vaše g.luposti.
A promet na burzi i cijena dionica svake godine sve manji.
Ako ne vjerujete pogledajte izvještaje ZSE. Sve je to dokumentirano.

Kada Vi to mislite da će ZSE rasti?

Sada kada je europa ušla u recesiju i smanjila svoj rast?

a tri godine sad mi je sve jasnije.
vi ste propustili rast(opravak burze) koji smo nekolicina nas navještali na raznimtemama a najviše na oporavak burze u ljeto 2016 kada je crobex rastao sa 1600 na 2250(poč 2017) do todomora i tko zna di bi tome bio kraj ali čini se da meni koji nisam nikad ulagao niti sugerirao razmatranje ulaganja u todex nema oprosta za todomor?
i vi ste smješni kao jedna ekipa,umjesto da u drugimas tražite krivce za vl odluke tražite u sebi ono što vas je dovelo do propuštanja.
život ide dalje,market ide dalje,vrijeme se ne može zaustaviti niti vratii.
mudriji bi izbor bio fokusirati se na ono što bi moglo sljediti u budućnosti i kako to što bolje iskoristiti.
nitko od nas nema čarobnu kuglu niti je vidovit niti zna ali svi mi možemo na temelju javno dostupnog pokušati izvući najizgledniji scenarij kako ga sami vidimo i u skladu s time povući poteze te “muški” snositi posljedice vlastitih odluka.
ja to mogu i spreman sam a Vi?
navijam za vas i ekipu da ćete moći.
uvjereni ste da sljedi crni scenarij vani i kod nas?
pa povucite u skladu s time poteze(short),pohvalite se ovdje pa ćemo rezimirati kao i uvijek do sada.
neki će pogoditi neki promašiti i idemo dalje svatko sa svojim vl odlukama.
zar je to tako teško,veliki problem?
nevjerojatno u kojoj mjeri vas pesimiste muče optimistični pogledi a kada je HR u pitanju vama ni iz đepa ni u đep?
ispada da se bojite više od nas koji smo u dionicama?
ako su vam prognoze točne ili u njih vjerujete ja bi se na vašem mjestu uvalio u naslonjač,guštao u vinu i smješkao se čekajući da moju prognoze dobe potvrdu?

nije tajna da su mnogi u CASH-R-A čekaju neka nova dna,to je njihovo pravo, ne mogu se žalti jer su za svoje dionice dobili koliko su i tražili zar ne?po vl izboru ?
ovakvo mizerno trgovanje je po meni neodrživo na duže jer nešto se mora dogoditi kada su anomalije,iluzije u pitanju.
vidim u nekoj mjeri više razloga za optimizam onih koji nisu u CASH-R-A
možda griješim,nebi bilo…
jedan od predvodnika marketa meni posebno interesantan za praćenje radi njegove povijesti trgovanja i danas na mizernom volumenu nastavlja započet trend od početka godine,možda slučajno,tu smo da rezimiramo a ne da nam se ispunjavaju želje.

p.s.
nakon duže vremena i fondovi u godinu kreću kako smo i neki od nas najavljivali u prosincu,kako bi trebali,kako bi bilo mudro za privlačenje kapitala.
kotač se pokrenuo,za sada jedva primjetno a uvijek neki primjete prije a neki kasnije što je dobro jer netko i kasnije treba podržavati okretanje zar ne?

p.p.s.
burza je mjesto gdje oni koje žele preuzeti veće rizike mogu ostvariti veće prinose…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Bez obzira na Uljanik i dospjela jamstva javni dug pao na najniže razine u zadnjih 10 godina!!

https://hrportfolio.hr/vijesti/ekonomija/hrvatski-vanjski-dug-pao-na-najnize-razine-od-2008-55150

New Report

Close