Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako trgovanje nastavi ovim tempom, mislim da ode sve u dražbu, konačno će se HANFA, ZG BURZA rasteretiti od velikog posla.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ovo je nešto kao da imamo jedan fond i on diktira šta će se i kako će se raditi… a u stvari imamo ih jako puno i očito su svi u internom dogovoru da se ništa ne čini.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Mora da pravi investitori jos nisu dobili info da je nagodba u Agrokoru izglasana.
Kada saznaju, letimo

Anonimno, 04.02.2019. u 10:05
ING
Ako trgovanje nastavi ovim tempom, mislim da ode sve u dražbu, konačno će se HANFA, ZG BURZA rasteretiti od velikog posla.

takav prijedlog su već davno imali s ovoga foruma, sve na dražbu u 13. ljudi otrguju tko što planira i nema troškova, gubljenja vremena, ali kud s uhljebima? e to te ja pitam, jer “raditi” se mora

ova zse više nije ni burza.. glavna zvijezda je stečajuša uljanik koji je u jedan dan skočio 100%….sprdačina

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Nastavak ravne crte.

Analitičari očekuju stagnaciju Crobexa

Ovdje jos jedino ima smisla stavljati oklade kad će biti prvi dan ispod 1 mil kn redovnog prometa.

Nema šta ovi brzinom munje preusmjeravaju guštere u kategoriju A, vidi se to po prometu 😉 hahha

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Po meni trebali su recimo po kriteriju starosti osiguranika bez njihove privole po defaultu rasporediti u odgovarajucu kategoriju a tek onda ako netko nije zadovoljan neka mijenja svoju kategoriju. Ja sam se isto odmah se prebacio u A ali nisu svi tako poduzetni.

Nema šta ovi brzinom munje preusmjeravaju guštere u kategoriju A, vidi se to po prometu 😉 hahha

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Da, previše je za očekivati od prosječnog stanovnika Lijepe naše da bude poduzetan, krajnji domet većine je tramakanje depozita iz banke u banku ili koeficijent Marsonie naspram Segeste.

U se i svoje kljuse. Svakom po zasluzi.

Po meni trebali su recimo po kriteriju starosti osiguranika bez njihove privole po defaultu rasporediti u odgovarajucu kategoriju a tek onda ako netko nije zadovoljan neka mijenja svoju kategoriju. Ja sam se isto odmah se prebacio u A ali nisu svi tako poduzetni.

[/quote]

Nije se, dakle, prosječnom građaninu lako snaći, mada mu je najlakše postupiti tako da gleda tko ima najbolji dugoročni prinos (od osnutka) i tako izabere određeni fond. No svaka preporuka je nezahvalna, jer, kao što vidimo, sreća na tržištu kapitala je promjenjiva. Potrebno je, međutim, podsjetiti da većina fondova ustvari ima oko 70 posto imovine uloženo u hrvatske državne obveznice, pa je ta imovina skoro jednako strukturirana u četiri fonda i nosi gotovo isti prinos, pa razliku između fondova čini ulaganje u dionice, domaće i strane, i otvorene investicijske fondove, što čini najveći dio ostalih 30 posto imovine.

Ukupan broj osiguranika u obveznim mirovinskim fondovima je 1,940.976, od čega je 97,98 posto u kategoriji B, dok je u kategoriji C 1,7 posto, a najmanje u kategoriji A, samo 0,32 posto.

0,32 poszto – ćao pameti

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

S obzirom na rezultate domaćeg tržišta kapitala i kontinuiran pad indeksa, ulaganje u državne obveznice u zadnje dvije godine je zapravo najracionalnija strategija koju netko može koristiti. Znam da su na to prisiljeni zakonom, ali izgleda da ih je to zaštitilo od spalionice zvane ZSE…

New Report

Close