kad kotač jednom stane teško ga je pokrenuti
kad jedan nepametan baci kamen u bunar 100 pametnih ga ne izvadi
i još puno toga bi rekli prigodnog naši stari
a kako će netko tko svojim neprinosima i pri tome radi najveću antipropagandu ulaganju na tržištu kapitala privući novi kapital na ulaganje?
na štednji leži 170 mlrdvlasnici kojih su sretni da nisu u ovakvim fondovima.
osobna fin pismenost je prenisko da bi sami nešto pokušai..
bilo je i drugih puteva u nekom i dijelu je počela realizacija ali je gazda minirao most preko rijeke.
ono gdje još vidim šansu to je dolazak i otvaranje novih fondova koji će znati kako privući i zavrrtiti barem mali dio od tih 170 mlrd.
dizanje rejtinga u investicijski a što smo zaslužili ako se usporede prinosi na obveznice italije,mađarske.. trerbalo bi privući strani kapital koji bi pokrenuo vrtnju kotača.
vrtnja po zakonima prirode privlači novi kapital jer dio večine ne želi biti po strani dok drugi pored njih zarađuju.
večina stranih fondova ima zabranu ulaganja u neinvesticijska tržišta i to je naš veliki limit koji nas drži usidrenima.
politika je napokon shvatila da je uništila ttržište kapitala ne štiteći u dovoljnoj mjeri male ulagača.
sama činjenica da je do spoznaje došlo je veliki korak u odnosu na staro razmišljanje.
ako i kada krene praktična primjena počet će i vračanje povjerenja i kapitala.
država koja nema tržište kapitala nije država i ne može završiti dobro u budućnosti.
kao da je došlo iz G… u G..
uvijek je prekasno ali i bolje ikad nego nikad.
nova izdanja su uvijek bila dobar mamac za novi kapital,toga nema ,dapače market se smanjuje.
pretvorba privatizacija= pljačka i ratno profiterstvo, stavili su tržište kapitala na stup srama za one koji će baš radi te činjenice snositi najteže posljedice kao zakleti protivnici kapitalizma.
izlaz?
na dugoročno financijsko opismenjavanje od 1. razreda osnovne kao najvažniji predmet u životu svakog pojedinca jer su svi drugi predmeti i znanja bezvrijedni ako taj pojedinac nezna upravljati svojom imovino i piše mu se crna sudbina.
na krakoročno se može puno toga učiniti a neke su mjere već donesene kao olakšice za poslodavce koji radnicima uplaćuju u fondove a najvažnija i ne preskupa mjera bi bila jedan poziv mirovinskim fondovima sa naredbom da upumpaju neku siću i da pokrenu F….ing kotač koji se nemože i neće sam pokrenuti.
država=politika su učinili nemalo jako velikih propusta kojima su bacili tržište kapitala na koljenja i time ugrozili temelje ove države e pa gospodo političar sad ili nikad .
ili računajte da ćete ući u povijest ovog naroda od st7. kao najveći grobari.
neznam kako će naše firme preživjeti sljedeću krizu ako će im život ovisi isključivo o stranimn bankama i bez tržišta kapitala.
s druge strane imamo korporativnu politiku koja je na nižem stupnju od financijske pismenosti.
čestu su upravama mali dioničari najveći neprijatellji i koriste metode na rubu ili preko ruba zakona uz blagoslov opet iste one politike gore spomenute koja kroz regulatorna tijela drži čvrsto oči zatvorene.
i onda se naši političari čude da smo na ljestvici konkurentnosti pri dnu.
a kad bi naš narod shvačao važnost te ljestvice pa tjerao političare na poboljšanja umjesto što danonoćno guta turske sapunice i gleda utakmicete radi samo pauze za rasprave o ustašama i partizanima mogao bi i reći da će mi jednog dana biti žao ovog naroda a ovako….
svima nama po našem izboru.
dolazi trenutak istine za tržište kapitala,političare,državu,narod
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/opet-nam-posrce-proizvodnja-strucnjaci-ne-ocekuju-nista-dobro-ni-ove-godine-foto-20190130
studija neidrživosti turizma
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/turisticka-2018-bila-je-dobra-ali-bez-jedne-stvari-koja-se-nece-svidjeti-poslodavcima-bit-ce-je-tesko-ponoviti-foto-20190121 [tportal.hr]
ako nas ne posluži vrijeme ne će nas spasiti ni podizanje rejtinga pa bi se krajem godine mogla pojaviri recesija iza ugla
Kakva recesija? Pa mi nismo ni izasli iz recesije zadnjih 10 godina… malo turizam vuce… ostalo je u banani na kvadrat 🤨
U obveznim mirovinskim fondovima na 31.12.2017. bilo je 1,84 milijuna članova, od čega 98% ili 1.81 članova u najbrojnijoj kategoriji B, 1,5% ili 27. 694 člana u kategoriji C, i 0,32% odnosno 5.874 člana u dinamičnom obveznom mirovinskom fondu kategorije A.
ja sam iu a od smog početka čim je anstao
ovo mi je dositnovi – niti 1 posto osuiguranika nije u a fondovima. katastrofa, katastrofa
dosita, ova mjera bi mogla potaknuti tržište – a fondovi će početi primati enormne priljeve sad
A napokon nesto pametno… definitivno ove koje ulaze treba baciti u najrizicnije prvih par godina, jer je logicno kad si mlad da si vise u dionickim pozicijama… pa da se prebacis u druge nakon par godina…. ali pod uvjetom da upravitelji dobivaji placu iz prinosa, ne x% od vrijednosti fonda, nego od toga koliko si zaradio, ako si u minusu,,, onda imas minimalac… ja bi im cak i Negativni bonus uvalio, da se prenosi par godina…pa onda glumi frajera
U obveznim mirovinskim fondovima na 31.12.2017. bilo je 1,84 milijuna članova, od čega 98% ili 1.81 članova u najbrojnijoj kategoriji B, 1,5% ili 27. 694 člana u kategoriji C, i 0,32% odnosno 5.874 člana u dinamičnom obveznom mirovinskom fondu kategorije A.
ja sam iu a od smog početka čim je anstao
ovo mi je dositnovi – niti 1 posto osuiguranika nije u a fondovima. katastrofa, katastrofa
dosita, ova mjera bi mogla potaknuti tržište – a fondovi će početi primati enormne priljeve sad
A napokon nesto pametno… definitivno ove koje ulaze treba baciti u najrizicnije prvih par godina, jer je logicno kad si mlad da si vise u dionickim pozicijama… pa da se prebacis u druge nakon par godina…. ali pod uvjetom da upravitelji dobivaji placu iz prinosa, ne x% od vrijednosti fonda, nego od toga koliko si zaradio, ako si u minusu,,, onda imas minimalac… ja bi im cak i Negativni bonus uvalio, da se prenosi par godina…pa onda glumi frajera
[/quote]
pristojna plaća plus bonus na prinos i to da bonus recimo na 5 postio priniosa bude bolji od redovne giodišnje plaće – pa da vidiš trzisne utakmice
tu su miljarde u pitanju – ako dosita počnu kupovati dionice, bit će taraphn, zamislite samo trziste sa recimo 25 do 30 milja dnevnog promea – e to bi bio posapo
Imam dosta dionica i bilo bi super da im mirovinci dignu cijenu i da ih ovalim po duplo vecim cijenama.
Ipak, zgrazam se na pomisao da novce koji su namjenjeni za moju mirovinu trose na dizanje burze.
I da me netko ne shvati krivo….ja jesam za takav nacin ulaganja mirovinaca.
Ali ne u ovoj drzavi(vidi LEDO…)
Imam dosta dionica i bilo bi super da im mirovinci dignu cijenu i da ih ovalim po duplo vecim cijenama.
Ipak, zgrazam se na pomisao da novce koji su namjenjeni za moju mirovinu trose na dizanje burze.
I da me netko ne shvati krivo….ja jesam za takav nacin ulaganja mirovinaca.
Ali ne u ovoj drzavi(vidi LEDO…)
pa ima i ovbdej vrlo pristojnih dionica – a tek ako neki softverasi izadu, jedan se vec najavio
dio na domaće tržište, dio na regionalno, dio na svjetsko tržište i to, mi moglo dobro raditi
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/opet-nam-posrce-proizvodnja-strucnjaci-ne-ocekuju-nista-dobro-ni-ove-godine-foto-20190130
studija neidrživosti turizma
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/turisticka-2018-bila-je-dobra-ali-bez-jedne-stvari-koja-se-nece-svidjeti-poslodavcima-bit-ce-je-tesko-ponoviti-foto-20190121 [tportal.hr]
ako nas ne posluži vrijeme ne će nas spasiti ni podizanje rejtinga pa bi se krajem godine mogla pojaviri recesija iza ugla
sačuvaj me bože HR stručnjaka,analitičara glavnih analitičara i inih koji crnjače već 8 godina zaredom i još nisu pogodili.
da imaju imalo srama ogdovornosti časti prema svojim diplomama javno bi ih pojeli nakon tolikih promašaja.
sve što ću napisati vidim dva jaki razloga da su izgledno opet promašili.
ima veze sa brodogradnjom i njezinom vrlo niskom bazom koja ne može više rušiti prosjek.
drugo je uloženih 7 mlrd kn u turizam i posljedično veći prihodi i zarada.
eto “stručnjaci” izvaditi ćemo za godinu dana.
ako već niste do sada nadam se da ćete jednom i skupiti malo časti i dati rezime svojih prognoza.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mirovinci-posudjuju-novac-drzavi-i-tako-ugrozavaju-buduce-mirovine/2060825.aspx
“Od samog početka se ništa nije promijenilo pa i najnoviji podaci pokazuju da je 87 posto imovine mirovinskih fondova uloženo u Hrvatskoj, a čak 71 posto toga iznosi izloženost prema državnim vrijednosnim papirima.”
“Protočni bojleri” služe samo kao bankomat državi! Kada im treba keša samo nazovu upravitelje “bankomata” i bez upotrebe pina dođu do love. Pa tako bi i osmoškolac mogao upravljati mirovinskim fondovima, i on bi časkom naučio kako lovu proslijediti sa računa na račun.
o mirovincima se počelo pisati i po ovim medijima opće prakse. nije više samo naš forum i bloger.
Vaš link …