Ovo bi mogao biti preokret koji čekamo, jer nema ničega dok mirovinci ne krenu!!!
http://www.seebiz.eu/hanfa-vrijeme-je-da-mirovinski-fondovi-pocnu-jace-ulagati-u-dionice/ar-188949/
brutalno dosadno trgovanje…umijeće je držati oči otvorenima uz ekran
[/quote]
Sta vi blejite u gledalicu? Brokeri, pa vam je to posao?
Ja samo postavim teletrader alarme da mi javi ako mi je prosao nalog (kao upravo na optimi, jbga poklopio me na kraju, sad dali je to dobro ili lose budemo vidjeli :)… ). ili ako su neke vece promjene, da bacim oko..
Ovo bi mogao biti preokret koji čekamo, jer nema ničega dok mirovinci ne krenu!!!
http://www.seebiz.eu/hanfa-vrijeme-je-da-mirovinski-fondovi-pocnu-jace-ulagati-u-dionice/ar-188949/
A koliki su prometi na ZSE da samo mali % stave sve bi odletilo samo tako,,, ali prije ce ubacit u vanjska trzista koja su u peaku vec odavno.. iako rastu, hbga..
meni vani ETFovi ove godine u ovaj 1 mjesec…. u prosjeku cca +5%,, sve cekam da ce mi zse napravit bolji povrat nakon toliko godina grebanja po blatu, nego oni vani, al hbga, krivo mislim izgleda.. al strpljen spasen
brutalno dosadno trgovanje…umijeće je držati oči otvorenima uz ekran
[/quote]
Sta vi blejite u gledalicu? Brokeri, pa vam je to posao?
Ja samo postavim teletrader alarme da mi javi ako mi je prosao nalog (kao upravo na optimi, jbga poklopio me na kraju, sad dali je to dobro ili lose budemo vidjeli :)… ). ili ako su neke vece promjene, da bacim oko..
[/quote]
može te vi nastaviti taj alarm gdje god hoćete ali niste vidjeli juče prvu i danas zadnju transakciju na optimi pa da malo osjetite sentiment. to vam je možda dobro za mt4 ali na zse ne znači ništa. ako date 100 kn možda vam kažem.
Tako je Vlen npr. -ulaganje čisto kao suza!
Da ne bude zabune nije ni kod pvcm idiličnija situacija
A ipak sam možda u zabludi.
Mislim da je kolegica Ivana stetna što je uštedjela novce.
Ona ne ulaže u mutne poslove.
Ja nemam s time problem osim kad imam posla s takvima kao na Agrokoru i Pevecu.
Na te ne ulažem ni kune.
Radije kupim hrvatske obveznice.
Lp
Konačno jedna mjera koja bi mogla pomaknuti tržište. Na duže razdoblje čak i značajno ako opet ne dođe do promjene. Naime, kod nas je uobičajeno da se zakoni mijenjaju čak i prije pojave prvih učinaka.
https://m.vecernji.hr/vijesti/nece-biti-primjerenih-mirovina-ako-gra-ani-ne-pocnu-ciniti-sljedece-korake-1298347
Od ove godine svi novozaposleni deset će godina biti usmjereni u kategoriju A, veći dio radnog vijeka rezerviran je za najmasovniju kategoriju B, a tek pet godina prije uvjeta za mirovinu osiguranici će se seliti u najsigurniju kategoriju C, koja glavninu novca usmjerava u državne obveznice.
U obveznim mirovinskim fondovima na 31.12.2017. bilo je 1,84 milijuna članova, od čega 98% ili 1.81 članova u najbrojnijoj kategoriji B, 1,5% ili 27. 694 člana u kategoriji C, i 0,32% odnosno 5.874 člana u dinamičnom obveznom mirovinskom fondu kategorije A.
Imovina obveznih mirovinskih fondova dosegla 91,9 milijardi kuna – 26% BDP-a
A samo u 2018. novih je bilo 92000. Znači da bi svi sada trebali ići u kategoriju A što će biti ogroman rast ove kategorije već u prvom mjesecu a za godinu enorman.
http://hr.n1info.com/Biznis/a366896/Hanfa-Broj-clanova-u-obveznim-mirovinskim-fondovima-u-2018.-uvecan-za-92.000.html
U obveznim mirovinskim fondovima na 31.12.2017. bilo je 1,84 milijuna članova, od čega 98% ili 1.81 članova u najbrojnijoj kategoriji B, 1,5% ili 27. 694 člana u kategoriji C, i 0,32% odnosno 5.874 člana u dinamičnom obveznom mirovinskom fondu kategorije A.
ja sam iu a od smog početka čim je anstao
ovo mi je dositnovi – niti 1 posto osuiguranika nije u a fondovima. katastrofa, katastrofa
dosita, ova mjera bi mogla potaknuti tržište – a fondovi će početi primati enormne priljeve sad
ja sam iu a od smog početka čim je anstao
ovo mi je dositnovi – niti 1 posto osuiguranika nije u a fondovima. katastrofa, katastrofa
dosita, ova mjera bi mogla potaknuti tržište – a fondovi će početi primati enormne priljeve sad
I sam sam od samog početka u velikoj manjini A kategornika. Šteta što ovakav pristup nisu imali od samog početka. Puno bi više, najmanje desetak milijardi, bilo alociranih u domaće dionice a indeksi bi bili značajno viši. S druge strane Agrokor bi se svejedno dogodio pa bi i gubici bili isto tako veći. Ali ovi postoci najbolje govore o financijskoj pismenosti Hrvata i o tome koliko im je važno tržište kapitala jer su preko fondova izravno svi povezani s tk a da o tome nemaju svijest. I onda nekom drugom prepuštaju da odlučuje umjesto njih, i to preko 95%. A s druge strane kad se neka svjetonazorska bitka vodi onda se uključe svi i svi imaju svoj stav. Eto točno takva nam je onda i politika i posljedično tk.