Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma bilo je zadnjih dana nesto akcije na ovom jadnom Uljaniku, ali oscilacijama u cijeni do 30/40% gore dolje……ali to su bljeskovi koji traju par minuta – ne znas kad će se desiti, a da se zbog toga cijeli dan bulji u ekran stvarno nema smisla……

Da optimisti toliko kupuju, koliko pričaju, prometi bi bili veći od jutrošnjih 200 tisuća kuna.
Pesimisti su zatvorili svoje pozicije.

prometi bi bili veći i da pesimisti imaju nešto i za prodati (i srušiti cijene), osim crnačenja po forumu, zar ne?
[/quote]
imaju CASH-R-A i to čini se u značajnim kolčinama,tolikim da izaziva nelagodu:)
sve pri činjenici da je promet i mizerniji od mizernog i da pri tome cijene nemogu dole
u pravom trenutku može to biti vrlo zanimljivi rasplet,još nije bilo da se nije dočekalo zar ne?
nije pitanje dali će već kada će?
možda griješim,nebi bilo…

ima li netko pri ruci raspored sljedećih objava rejtingaša?
italija ima za dva stupnja bolji rejting od nas a prinos na obveznice značajno višlji.
dali je moguće da su investitori svijeta u kolektivnoj zabludi na skali u godinama ili su nam rejtingaši već trebali dignuti rejting???

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

pesimisti imaju cash a ne žele kupovati?
optimisti bi kupovali ali nemaju cash?
ima netko ideju za rješenje ovog čvora?
čini se da će rješenje opet morati doći izvana.
ništa bez vanjskih resursa,bez strane pameti.
imam filing da oni bi ali nesmiju jer smo još u smeću
možda i griješim,nebi bilo….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

…..uvedite više taj short selling……dok se jos ima što za shortati…….
bude.ali na dnu dna crobi 1000 pt ,potpuni restart od nule..bilo bi zanimljivo ;- )
ima se miliona dionica nastancanih za posudbu ,, dlkv.igh.rivp,djuro.opte …
nego kako nam stoje brokeraji ? plivaju ili tonu ?

Cargo cult.

https://www.zse.hr/default.aspx?id=89529

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Izgleda da stvarno ljudi koji ovdje trguju nemaju love… kad god neka dionica poraste slijedi pad na ostalim. Prestrašno. Ne kužim to, ako nemaš para ne trguj čovječe. Meni uvijek pola keš pola dijonice i nema frke za eventualna iznenađenja… Hvala Bogu još malo pa Amerika.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Koliko je jadna ova burza vidi se po tome što je nekima Pevec najbolja kupnja prošle godine.
Uprava radi sve da istjera male dioničare, a najbolje je što su dividendom koji su si dali vraćali kredite kojim su kupili Pevec.
I raspravlja se o njoj koja uopće nije na burzi.

Po tome možemo dalje razgovarati i o Agrokoru i Diokiju koji su isto povučeni s burze.
Uostalom vidjeli smo po Uljaniku kak se dela.
Umjesto da kupci na burzi kupuju dionice i daju neku premiju dioničarima za preuzimanje mi imamo ministra koji se u nekom mraku nalazi s kupcima, a odluku daje Upravi koja je već zadužila taj Uljanik za milijarde.
I još daje 400 miliona eura gratis.
Kaj je s dioničarima.
Da li će se i ova dionica povuči s tržišta jer ima vezu s HDZ vladom.

Kao s Inom, Diokijem i Agrokorom.

Evo mirovinci najavljuju da ce svu lovu od novih osiguranika trpati u dionice.
Samo ne znam cije….

Koliko je jadna ova burza vidi se po tome što je nekima Pevec najbolja kupnja prošle godine.
Uprava radi sve da istjera male dioničare, a najbolje je što su dividendom koji su si dali vraćali kredite kojim su kupili Pevec.

Po tome možemo dalje razgovarati i o Agrokoru i Diokiju koji su isto povučeni s burze.
Umjesto da kupci na burzi kupuju dionice i daju neku premiju dioničarima za preuzimanje mi imamo ministra koji se u nekom mraku nalazi s kupcima, a odluku daje Upravi koja je već zadužila taj Uljanik za milijarde.
Kaj je s dioničarima.

Hm. Ni apartmani i stanovi nisu na burzi pa ih svi kupuju. Bilo bi dobro da napišete da li imate Pvcm jer ovako može biti u pitanju jalčić.
Svi mi znamo kako se uprava ponašala i ponaša ali isto tako činjenica je da je na 200kn i niže Pevec bio BBajčina.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Opet trpate uljanik, dioki i agrokor u krivu kategoriju sa pevecom po n-ti put.
Ali ako vas to veseli samo nastavite.
Trpimo mi zadnje 2 godine i vise izjave da ce to zavrsit isto kao Agrokor.
U biti vasim izjavama pokazujete tesko neznanje .
Kao sta je kolega migra napisao sve se to isto radi i vani samo su metode puno sofisticiranije. A mi smo ipak geografski na brdovitom balkanu pa su i metode “brdovite”.
Mozda ste čak kolegicu Ivanu preplasili svojim komentarima pa je zbog toga kupila samo neku siću.

Kaj je s dioničarima.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/hanfa-obvezni-mirovinski-fondovi-diverzificiraju-ulaganja-foto-20190201

“Napominje da mirovinska reforma u mirovinskom sustavu, nakon početne faze kreiranja individualiziranih računa i financiranja sustava uglavnom putem kupovine državnih obveznica, se trenutno nalazi u fazi diverzifikacije, odnosno okreće se od ulaganja u državne obveznice, koje imaju sve manje prinose, prema drugim investicijama unutar Hrvatske.”

Opet trpate uljanik, dioki i agrokor u krivu kategoriju sa pevecom po n-ti put.
Ali ako vas to veseli samo nastavite.
Trpimo mi zadnje 2 godine i vise izjave da ce to zavrsit isto kao Agrokor.
U biti vasim izjavama pokazujete tesko neznanje .
Kao sta je kolega migra napisao sve se to isto radi i vani samo su metode puno sofisticiranije. A mi smo ipak geografski na brdovitom balkanu pa su i metode "brdovite".
Mozda ste čak kolegicu Ivanu preplasili svojim komentarima pa je zbog toga kupila samo neku siću.

Kaj je s dioničarima.

[/quote]

Koliko ja vidim Vi samo trpite nabacivanje od strane većinskih vlasnika s malim dioničarima.
Baš Vas vuču po podu.
Ako volite biti u takvoj dionici i to Vam donosi sreću samo izvolite.
Naravno da postoji sličnost između Agrokora i Peveca.
Nijedan ni drugi nisu željeli male dioničare i to su pokazivali. Na sve načine razvlastiti ih.
Ivica je to uspio Lexagrokorom a vidjeti ćemo što će napraviti ekipa iz Peveca.

Oni su čak povukli dionicu s ZSE što se čak Ivica nije usudio.

A to što ste dobili jednokratnu dividendu…
To zaboravite za ubuduće.
Trebala im je hitno lova.

A kako izvuči lovu iz firme postoji 1001 način u Hrvatskoj.

Vidi pod Ledo, Jamnicu, INU, Dioki….

A ako ne znaju neka se jave stručnjaku Migri.
On na iskustvu Viadukta i Tehnike zna kak se mogu zvleču novce.

Ak i dalje ne znaju nek se jave Liniću i njegovim nagodbama ili IGH i njegovim kćerima.

Mislim da je kolegica Ivana stetna što je uštedjela novce.
Ona ne ulaže u mutne poslove.
Ja nemam s time problem osim kad imam posla s takvima kao na Agrokoru i Pevecu.
Na te ne ulažem ni kune.
Radije kupim hrvatske obveznice.

Lp

New Report

Close