Ante
Covjek vam je sve rekao.
I Atgr zato nije usporediv s ovim dionicama koje ste naveli. Vec je bas investiranje u vrijednost, u poslovanje. Tekuce. Ne nuzno u neki jaki book.
Dug je sve manji. Profitabilnost raste.
@ante909
Zato jer na cros ne mozete dici ni margin I, ni margin II, a bome ni III.
po meni je to dobro – moramo udariti u dno.
– pazite se kod toga dna da ne opalite glavom jer onda ste gotovi.
– nešto slićno se je dogodilo gospodi na Agrokoru.
– I love this game.
Pozdrav !
evo tog članka pa sami prosudite koliko je to sve transparentno, divno i krasno. za ovo bi u americi od sec-a dobio doživotnu zabranu prilaska ulici u kojoj se burza nalazi, a ne samo burzi.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/zoran-stankovic-prodao-trecinu-dionica-trziste-nije-reagiralo-cijena-je-ostala-ista/8190722/
Igor i Kukuriku
Ništa vi meni niste objasnili ali je vidljiva doza zaljubljenosti u Atgr. Prvi u kotaciji, to ko prije službeno tržište, što s tim. Transparentnost, vidi Stanković.
Oni će preuzimati, pa što? Možta preuzmu loše, a što mislite može li Cros ili ako hoćete Adrs preuzeti ?
Dividenda 25%, ništa strašno, zapravo malo.
Porast potrošnje ne vrijedi samo za Atgr nego i za druge.
Kreditni rejting također nije nikakav razlog jer vrijedi za sve ili nikoga.
To što im cijena raste isto nije razlog za kupnju, rastao je i Rivp. Za mene je vijest kad cijena pada, a firma sve bolja, primjer Cros.
Revizor mi također nije razlog da nešto kupim, barem ne presudni, ni blizu.
Margin u HR je dobar način da budete ošišani, ni tu ne vidim prednost Atgr u odnosu na Cros. Margin je neutralna stvar, može pomoć, može ošišat.
Kukuriku
Kažeš ulaganje u Atgr je baš ulaganje u vrijednost. Ulaganje u Cros i Adris je također ulaganje u vrijednost, samo u veću vrijednost u odnosu na cijenu.
Cijena u odnosu na vrijednost je ključna, a šminkanje realne cijene mi nije zanimljiva.
Cros će isplatiti brutalnu dividendu ili će book (super kvalitetni) brutalno rasti. Duga nema.
Cros je povećao tehničke pričuve koje su ionako ogromne što znači da je samo dodatno prikrio dio čiste vrijednosti.
Ante
Nisam zaljubljen u nista. Osim mozda u Pevec, ali to ima dublje razloge.:-)
I objasnili smo sve. Da se ne ponavljamo.
Meni je to bilo dosta za uci jer se vidjelo da stvar vozi. I to je dosta. Kad postignem target otresam i vozim dalje. Ne zanima me nista drugo.
Neka dionica odradjuje, a neka ne. Pa zar to nije krunski dokaz da je osim fundamenata, koji nedvojbeno pokazuju da je Cros povoljnija kupnja, vrlo vazno i nesto drugo?
evo tog članka pa sami prosudite koliko je to sve transparentno, divno i krasno. za ovo bi u americi od sec-a dobio doživotnu zabranu prilaska ulici u kojoj se burza nalazi, a ne samo burzi.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/zoran-stankovic-prodao-trecinu-dionica-trziste-nije-reagiralo-cijena-je-ostala-ista/8190722/
Tocno.
I to je krunski dokaz da je osim fundamenata bitno i nesto drugo. Ako zelite zaraditi na ZSE.
Atgr ima P/E koji ima i rast ce jos. Jer ce rasti dobit i jer ce rasti market. A ona je na Vodecem i ima bas sve razloge da raste.
Cim vidim ovakve komentare osjecam jal da se nije na vrijeme uslo. Smola, stari. Smola.
Inace, Cros mi je zanimljiv za uci na ovim razinama, pa i na visim, ali me muci slab bid. Nije likvidno i to ima svoje minuse.
Adris je taj koji odredjuje cijenu te dionice. Da hoce da bude 12 bila bi 12.
Onda stvarno nije u redu prigovarati zato jer netko drugi svoga konja tera, a netko svoga konja ne. Takve su odluke donesene drugdje. Mi samo tu meljemo.
Kukuriku
Kažeš kad postigneš target, kako znaš da ćeš ga uopće postići? To što neka dionica “radi”, a neka ne, ništa ne znači.
Dok ova radi ne možeš akumulirati onu koja će možda rast odraditi u 2 dana, a trenutno ne “radi”.
Na moju sreću ne radi jer ja nebi akumulirao da je “radila”
I Vlnc je radio i pisali se hvalospjevi o manageru pa pušing.
Čekanje targeta može ali ne mora biti dobitna kombinacija.
Kao i općemito kod investiranja dionica koja stagnira, a koja rapidno poboljšava brojke može nadoknaditi i prebaciti sve prijašnje kalkulacije, primjer PVCM.
I jos nesto:
Fond Erste je od 03.01. do prije koji dan kupio oko 300 kom Atgr, a protrgovano je oko 3000.
Znaci sve ostalo su kupili oni ispod top 10.
Ja bih prije rekao da se ovdje kupuju ocekivanja u buducnosti. Dobri brojevi sad, a jos bolji kasnije. Netko mozda nesto zna, ne mogu u to ulaziti. Ostaje da vidimo rasplet.
P.S.
Nema nacina da te uvjerim da je Atgr ne samo dobro ulaganje sad, nego da je uopce BIO dobro ulaganje. Pa i kad je bio 800, a relativno brzo narastao na 1200.
Gledas stvari drukcijim naocalama i to je tvoje pravo. Medjutim cinjenice su cinjenice.
Pa sada će ovi ispod 10 kupovati sve više kako i ako dionica bude rasla, zato i jesu ispod 10, o tome ja i pišem, neće nitko Cros na 5900, PA ali na 6k hoće, već viđena abeceda investiranja.
To da je nešto bilo na 800 opet ništa ne znači, kako je netko tada mogao znati da će sada biti 1200?
To je naknadna pamet. Kad bi ja znao takve podatke bio bi milijarder.
Emil se za svoju dionicu i firmu tuce i radi. Ne samo poslovno nego i lobisticki, ide na Vodece, radi PR itd. Kad Adris odradi to za svoju, Cros i Mais onda ce i one cvjetati.
Dobar gazda plus institicionalna podrska koju je osigurao vrijede premiju na cijeni. To je zeljezni zakon. Dionice bez toga tavore.
I inace, meni je Atgr skoro marginalna pozicija. Adrisa imam duplo vise. Ucis dok si ziv.