Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jdgt ima visok p/e 18,xx

ev ebitda 5,15

Cijenu mu drži dividenda jer sva dobit ide vlasnicima

Rizik- mala firmica koja u slučaju dolaska konkurencije ne može zadržati tržište.

Pa ipak nitko neda ispod 1000kn, a p/e 18

U isto vrijeme gigant HT p/e 12 ev/ebitda 3

Da HT isplati 10kn dividendu što nije problem, da li tada vrijedi 180kn.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Onda 200. Možda 220. Riječ “vrijedi” znači samo “našlo bi se netko da plati toliko”. Jer bi divka bila 4-5% cijene.
Ali ne isplaćuje. Nego lifra pare Švabama.
I zato je tu gdje jest. 150 kn. I opet je divka toliko koliko rekoh. 4-5%.
Nema “što bi bilo kad bi bilo”. Ima samo što jest u nekom trenu. Na tu foru smo kupovali Pevec po 200. Da je bila materijalizirana bilo koja druga potencijalna okolnost bilo bi nešto drugo. Onako je kako jest. A riječ “jest” je rezultanta onog svega što utječe.
I zato čekam ATGR na 1400, ADRS2 na 480, ADPL na 200 itd. Moja procjena. Možda griješim.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Nije bitno zašto Adrs drži Cros na ovim razinama nego zašto bi ja uložio 100k u Atgr, a ne u Cros ( u koji sam i uložio po 5900kn).
U HR se ne kupuje relna vrijednost jer kad je umanjite za diskont zemlje zapravo ne kupujete ništa.

Ja kupujem samo sa debelim diskontom, a Atgr to trenutno nema, to je činjenica, a ne mišljenje.

A kuda će cijena je gatanje jer može i na 1755 ali bez mene.

Pogledaj koliki je P/E Verizona i AT&T, pogledaj koliki su i na kojem marketu, a onda zaključi je li HT super na 180kn. Meni je HT trenutno taman, ni skup ni jeftin. Bio bi super na 120kn uz uvjet da sve ostalo ostane kako je.
Jest malo pojednostavljeno gledanje, ali strani marketi su ugrubo semafor koji pokazuje koliko nešto kod nas vrijedi. Zašto bi netko u ovoj našoj žabokrečini kupovao po P/E 15, osim ako je neka super firma.

Ht nije na 150 jer je div. prinos nizak. Po toj logici ATGR ne vrijedi ni 1000kn.

Kukuriku

Znači po tebi 4kn dividende HT vrijedi 60-70kn cijene. Aj ti to još jednom pogledaj.

Baš je HT ogledni primjer gdje bi mirovinci trebali ulagati, Ekonomija volumena, dividenda svake godine, firma fin. super stabilna, fundamenti ok, a dionica “dosadna”.
Ako bi dobit i cijena pali nije problem, opet kupuješ.
Mirovinci trebaju gledati konzervativno i HT je upravo za njih ali hebiga oni će u dlkv i ptkm.

Slazem se.
Ali izgleda da je logika neka uvrnuta.
S tim da kad bi Atgr bio clan starog Agrokora to bi bila perjanica i napucavalo bi se do 2000.

Meni je bitan padajuci dug jer jamci vecu profitabilnost. A ostalo ce doci.

Nije fleksibilnost šarati po dionicama, to je klasično trejdanje kad imaš mali portfelj. Na ovakvom tržištu to uglavnom izaziva prodaju sa minusom i troškom brokeraja jer nema likvidnosti, a stvori se usko grlo pa često bude i paničnih reakcija. Primjer takvog trgovanja u zadnje vrijeme su Vlnc, Opte, Ddjh, Vart, ne ulazeći u (ne)kvalitetu istih.
Fleksibilnost je ne zaljubiti se u dionicu makar se radilo o dobroj firmi. Primjer za ovo bi po meni trenutno bio ERNT.
Uglavnom mene zanima vrijednost koju dobijem za novac, a insajd, pijaca, ide to gore-dolje, ako, mora jednom itd je za male uloge, to nije investiranje.

@ante909
Zasto bi kupili atgr? Zato jer su se obavezali da daju min 25% dobiti u dividendu, zato jer dva najvaznija trzista (hrv i slo) imaju porast potrosnje, zato jer prodaju djelove non-core poslovanja, zato jer planiraju preuzimanje, zato jer su jedna od rijetkih dionica kojima cijena raste, zato jer su prva firma izlistana na vodecem (najtransparentnijem) trzistu, zato jer im je revizor jedna od najpoznatijih i najuglednijih firmi, zato jer uskoro raste kreditni rejting Hrvatske, zato jer ce sutra biti skuplje. Amen

U odnosu na Cros to mi je nedovoljno.

New Report

Close