Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još malo, pa će više ljudi regulirati tržište nego što će biti investitora…
Bilo bi zgodno kada bi objavili koliko su skupili poreza za 2017 i 2018. godinu,
pa da vidimo da li je vrijedilo zbog toga uništiti tržište kapitala…

kolega ja sam imao atgr dok vi niste tu bili ni prisutni (od nekih 200 pa do recimo 4-500 ne sjećam se) i zdrav razum ti govori da nešto ne može otići na maximum dok sve drugo tone bez obzira na bilo čije rezultate. a ako vas baš zanima nedavno je neko iz uprave iste pričao da dionica vrijedi basnoslovno pa ju onda prodao. moš misliti tko je bio kupac. znači ne postoji ni jedan racionalan razlog da atgr vrijedi ovoliko dok je npr ht prepolovljen.

who dares, wins

Kolega, Atgr se trži na P/E=11, što nije skupo, tržište ne tone nego stagnira pa čak se i blago oporavlja, barem nominalno po indeksima, HT je bio debelo prenapuhan, a sad vrijedi realno max 180 kn, Atgr smanjuje dug i stoga su mu i troškovi financiranja sve manji te je financijski stabilniji i profitabilniji.
Nadalje, što god tko mislio o Emilu meni je njegove intervjue gušt čitati jer odaju educiranog i svjesnog čovjeka koji je svjestan prednosti, rizika i izazova. A ne Tokija koji se napuhavao kao žaba i na kraju prsnuo.
Ako nešto vrijedi onda nađe kupca, odnosno samo ono što vrijedi i ima kupce. Atgr, Adrs, Adpl, Podr itd. Ostalo je mrtvo skroz.
Vi ste iskusan investitor i forumaš i ne vjerujem da to pišete jer ste neinformirani. Baš suprotno, znate da vrijedi pa pljujete da se netko istrese po bidu.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

molim vas nemoj te mi te cifre tipa p/e, roe, ebita i td. izbacivati jer se ja s tim ne služim, a više puta je dokazano da ništa ne znače. atgr u dogledno vrijeme prije vidim na 1500 ili će biti dok se povlašteni ne iskrcaju pa onda kuda koji mili moji. nemoj te ht uspoređivati sa ovoim jer je on vječan dok je sve drugo prolazno. nemam ht. baš zbog toga što sam pretpostavio da će veliki srušiti cijenu da opljačkaju male sa njihovim novcem.

who dares, wins

Kukuriku

Gdje će ATGR sutra je nepoznanica, tako da…

Ono što mene zanima je od kud računica da HT vrijedi max 180kn?

Kad bi se sad prodavali 51% paketi ATGR I HT ja bi prije ulupa 10 milja u HT jer bi se gledala ev/ebitda, a ne p/e koji nije mjerodavan jer onda je ADRS trenutno skup iako ima 10,5mlrd ukupne fin. imovine.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

molim vas nemoj te mi te cifre tipa p/e, roe, ebita i td. izbacivati jer se ja s tim ne služim, a više puta je dokazano da ništa ne znače. atgr u dogledno vrijeme prije vidim na 1500 ili će biti dok se povlašteni ne iskrcaju pa onda kuda koji mili moji. nemoj te ht uspoređivati sa ovoim jer je on vječan dok je sve drugo prolazno. nemam ht. baš zbog toga što sam pretpostavio da će veliki srušiti cijenu da opljačkaju male sa njihovim novcem.

izjava dana- dionice me zanimaju, brojke ne

i sve to nakon agrokora . krasno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]
normalno. svaka koja me zanima u dušu znam. oni koji to ne znaju prate brojke kao na agrokoru. ledo sam prodao sa zaradom od 20% samo radi belja a kad sam vidio one garancije bez obzira što više ništa nisam imao shvatio sam da ide katastrofa.

who dares, wins

[/quote]

Pa više ne možeš vjerovati izvještajima na ZSE.
Možda se i prije nije moglo vjerovati ali sada imamo to i službeno.

To kaj oni u izvještaj napišu bajke….

Vidiš po tome kaj nitko neće preuzet nijednu našu firmu.

[/quote]
normalno. svaka koja me zanima u dušu znam. oni koji to ne znaju prate brojke kao na agrokoru. ledo sam prodao sa zaradom od 20% samo radi belja a kad sam vidio one garancije bez obzira što više ništa nisam imao shvatio sam da ide katastrofa.
[/quote]

dakle ipak preuzete obveze u vidu garancija i brojke u vidu trekućeg poslovaja – dakle to ipak nečem služi

maločas sam bio stekao dojam kao da vi ne vjerujete u to

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pogledajte brojke Crosa

P/B 0,8 namjerno sam stavio book jer je on ovdje zapravo cash + nešto nekretnina

P/E 7

Dug nešto za kavu, nema ga

Koliko bi Cros vrijedio da se prodaje? Ja mislim 70% +

Atgr po meni trenutno da se prodaje 5-10% + plafon

HT …….. 50% +

ADRS ….. 50% +

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

ljudi da vam budem krajnje iskren u hrvatskoj kad pogledam temperaturu na termometru sumnjam pa ga malo kvrcnem, a kamo li nekakve ebite. 🙂

who dares, wins

Za Cros sam napisao nedavno da bi moglo ići po 12ak tisuća ili 15, ne sjećam se.
Ali zašto je Cros tu gdje jest je pitanje za vlasnike, a ne za mirovinske fondove. Adris je fond, de facto. I može s dionicom što hoće. I na 5 i na 15. Kako im paše.
A Atgr koji je sada cijenjen na P/E=11.4 može gore i 5%, a može i 30%. Je li P/E=15 skupo za konzervativnu industriju?
Znači, poanta je da se ne može umanjivati vrijednost nečega i reći da raste neopravdano jer ga eto netko gura, a zato jer je nešto drugo potcijenjeno jer ga netko ne gura. To je market. Relativni odnosi ne vrijede. Likvidnost igra ulogu, free float, naprosto život…
Atgr je jaka fondovska dionica, s gazdom koji je dobro pozicioniran u društvu i koji u konačnici zna što radi, a dobro radi.
Zašto Adris drži Cros na ovim razinama to pitajte njih. Po meni zato da kad budu kupovali dio od države da prođu jeftinije.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

New Report

Close