Da je ATLN na 100kn, stavio bi u nju preko 100000kn, možda i 200000kn ako bi bilo moguće.
Ne bi me puno zanimalo što zse ne valja i na njoj nema prometa.
Ima nešto kvalitetnih dionica samo cijene nisu toliko privlačne za kupnju. Ne kažem da je skupo, ali kad uračunamo rizike, razine P/E nisu nešto a i dividende su relativno tanke.
Interesantno je vidjeti koji su tickeri interesantni za raspravu na ovom forumu. Samo gledate stečajuše i onda u njih uložite parsto kuna ili možda par tisuća nadajuć se nekom odbijancu, pa ponovo i tako dalje…naravno da na dug rok to vodi u siguran gubitak kao i kladionice.
Znam da se nekada moglo dobro zaraditi na kojekakvom smeću. Jednostavno su ta vremena prošla. Nema više lokomotive koja bi povukla vlakić na nekim stečajušama. Ne ide to tako. Sve što ne valja će u stečaj i likvidaciju prije ili kasnije, ili će nekako životariti bez koristi za male dioničare unutra. Zaboravite više agrokorke, brodogradnje, stečajgradnje, jadnoplove…to je propalo, od toga nema ništa. Možda netko i na tome okrene nešto bureka ali nitko normalan u tako što ne trpa novce.
Idemo dalje, kuknjava je besmislena.
Jedino što bi nam stvarno bilo od koristi je ukidanje poreza na kapitalnu dobit i dividendu, barem privremeno.
Ovako ostalo mi je dosta dionica, na žalost, na slobodi imam znatan cash već mjesecima,ali u ovu burzu više ne ide ni lipa tog novca, nikada, mislim da ne trebam objašnjavati zašto.
Da je ATLN na 100kn, stavio bi u nju preko 100000kn, možda i 200000kn ako bi bilo moguće.
Ne bi me puno zanimalo što zse ne valja i na njoj nema prometa.
Ima nešto kvalitetnih dionica samo cijene nisu toliko privlačne za kupnju. Ne kažem da je skupo, ali kad uračunamo rizike, razine P/E nisu nešto a i dividende su relativno tanke.
Interesantno je vidjeti koji su tickeri interesantni za raspravu na ovom forumu. Samo gledate stečajuše i onda u njih uložite parsto kuna ili možda par tisuća nadajuć se nekom odbijancu, pa ponovo i tako dalje…naravno da na dug rok to vodi u siguran gubitak kao i kladionice.
ee kolega niste vi naivni. kad bi cijena bila 100kn dividenda bi onda za prošlu godinu bila 6%. koja banka ima toliko kamate? ostale stvari da ne pominjem. lovu na računu, monopol i još štošta. bila je cijena i 200 pa nisam prodao mada su me svrbili prsti. na 160 mi to i ne pada na pamet.
Ovako ostalo mi je dosta dionica, na žalost, na slobodi imam znatan cash već mjesecima,ali u ovu burzu više ne ide ni lipa tog novca, nikada, mislim da ne trebam objašnjavati zašto.
ovaj forum je krcat ljudima koji kao nele imati posla i kao nikad više i neće s burzom a svaki dan od ranog jutra komentirsaju sve sto se dogada na burzi
tako i liji kiselo grožđec bilo
ovaj forum je krcat ljudima koji kao nele imati posla i kao nikad više i neće s burzom a svaki dan od ranog jutra komentirsaju sve sto se dogada na burzi
Prometi su glasniji od riječi.
[/quote]
Imam neke pozicije kao i ti, nisam trgovao mjesecima i ne pratim forum, tj.pratim ga rijetko
Pa ATGR je na povijesnom maksimumu jer se Emil očito sprema za nove akvizicije pa mora šminkati stanje na burzi jer će očito je ići dokap ili neki konvertibilni instrument. A da se radi i o novome dugu, lakše ga je i povoljnije dobiti kad je situacija na burzi, "bajna". Slična stvar je i sa Podravkom.
i ne samo to već emil podjeli bonus svojim menadžerima i onda ova bolumenta iz finacijske industrije tuđim parama podrži otkup istih. to su ti vrhunski stručnjaci koji bi u normalnom sistemu trebali bar 3 odvjetnika da ih pokuša odbraniti.
[/quote]
Fondovi guraju Atgr, i neka guraju.
Firma je dobro vodjena, vrijedi i njen sam dionicar.
Poslovanje raste tako da je u svakoj cijeni uracunato ponesto buducnosti, s tim da je kod Atgr to doista malo. Pogledajte P/E i ostale parametre pa ce vam biti jasno o cemu pricam.
Na 1500 kn P/E bi bio 14 ili manji kad se uracuna ttm zadnji kvartal. Zar je to puno? Za rastuci dobro vodjeni biznis?
Pa ATGR je na povijesnom maksimumu jer se Emil očito sprema za nove akvizicije pa mora šminkati stanje na burzi jer će očito je ići dokap ili neki konvertibilni instrument. A da se radi i o novome dugu, lakše ga je i povoljnije dobiti kad je situacija na burzi, "bajna". Slična stvar je i sa Podravkom.
i ne samo to već emil podjeli bonus svojim menadžerima i onda ova bolumenta iz finacijske industrije tuđim parama podrži otkup istih. to su ti vrhunski stručnjaci koji bi u normalnom sistemu trebali bar 3 odvjetnika da ih pokuša odbraniti.
[/quote]
dosta se sjetiti naših fondova kad su u dokap Leda na 8500 kn ubacili naših 500 milijuna kuna mirovinskih uplata.danas je vrijednost toga = 0 !!!!
Kukuriku
Atgr nema toliko dobre brojke i to nije razlog rasta. Prihodi su stagnirajući, dobit je uslijed jeftinog refinanca povećana ali glavni razlog rasta je Emil koji je u rangu premijera i može utjecati na fondove.
Podravka je dobra firma ali ne kupuje fond zato nego da bi Marić prikazao politički ustoličenog Pucara kao vrhunskog managera iako je tip potpuno nebitan.
Dakle ne govorim o kvaliteti firmi nego o dvostrukim kriterijima da ne kažem nešto drugo. Kako fondovi procjenjuju da je Adris loše ulaganje i kako im div. prinos od 4+% nije dovoljan, a radi se o najpotentnijoj firmi u HR.
Što se tiče fundamenata pogledajte Cros i njegov p/e, padajući p/b eps 850kn i usporedite to sa bilo čim na zse. Cros je potpuno nezadužena firma sa 1mlrd € fin.ulaganja.
danas novi rekord – ispod 2 milje, možda čak i milju i pol
šta kaže ekipa. oklade otvorene
ante
Sve stoji, fondovi jedne guraju, a druge ne. Neki interesi jesu.
Ali ti koje guraju sasvim slučajno imaju brojeve.
Mene više zanima rastuća dobit nego rastući prihodi.
A smanjenje duga i refinanc me isto vesele više, baš zato.
Za Cros se slažem. A zašto ga ne pogura sam Adris? Pa vjerovatno zato jer mu nije u interesu. Barem ne još.
P.S.
Nakon Tokija pun mi je kufer rastućih prihoda i gubitaka.