Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A dobro onda ako sa 20k mozes dobro diverzificirati portfelj, hbga, ja ne mogu.. osim u svaku poziciju ulozit 2-3k pa ces si poprilicno nabiti ulazne,izlazne naknade,, eventualno punkuti vani u neki ETF pa se nadati da ce bit OK samo taj jedan i da si pogodio

Nije ni cudo da nam je ovako u ovom apsurdistanu i trzistu kapitala.. heh.. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/poduzetnik-opisao-kako-je-propala-investicija-od-3-5-milijuna-dolara-to-ni-monty-python-ne-bi-smislio-o-hrvatskoj-se-vani-pricaju-vicevi—546736.html

Pa ATGR je na povijesnom maksimumu jer se Emil očito sprema za nove akvizicije pa mora šminkati stanje na burzi jer će očito je ići dokap ili neki konvertibilni instrument. A da se radi i o novome dugu, lakše ga je i povoljnije dobiti kad je situacija na burzi, “bajna”. Slična stvar je i sa Podravkom.

onaj tko dođe s 20 000k na ZSE, može biti jedino siguran da će svoj novac vrlo brzo zamijeniti za znanje, a to je neprocjenjivo

onaj tko dođe s 20 000k na ZSE, može biti jedino siguran da će svoj novac vrlo brzo zamijeniti za znanje, a to je neprocjenjivo

Bravo!

Nigdje nisam spomenuo diverzifikaciju na 20k. Po meni moze se krenit i sa jednom pozicijom eventualno 2 pa nadograđivat vremenom ovisno kojom brzinom se stedi novac.
E sad sa kojom pozicijom to je onaj “rudarski” dio kako je rekao jedan kolega

A dobro onda ako sa 20k mozes dobro diverzificirati portfelj, hbga, ja ne mogu.. osim u svaku poziciju ulozit 2-3k pa ces si poprilicno nabiti ulazne,izlazne naknade,, eventualno punkuti vani u neki ETF pa se nadati da ce bit OK samo taj jedan i da si pogodio

Nije ni cudo da nam je ovako u ovom apsurdistanu i trzistu kapitala.. heh.. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/poduzetnik-opisao-kako-je-propala-investicija-od-3-5-milijuna-dolara-to-ni-monty-python-ne-bi-smislio-o-hrvatskoj-se-vani-pricaju-vicevi—546736.html

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Pa ATGR je na povijesnom maksimumu jer se Emil očito sprema za nove akvizicije pa mora šminkati stanje na burzi jer će očito je ići dokap ili neki konvertibilni instrument. A da se radi i o novome dugu, lakše ga je i povoljnije dobiti kad je situacija na burzi, "bajna". Slična stvar je i sa Podravkom.

i ne samo to već emil podjeli bonus svojim menadžerima i onda ova bolumenta iz finacijske industrije tuđim parama podrži otkup istih. to su ti vrhunski stručnjaci koji bi u normalnom sistemu trebali bar 3 odvjetnika da ih pokuša odbraniti.

who dares, wins

da nisam spomenuo atln požarni kod tastature bi zaspao pa danas nebi ni bilo fingirane transakcije. ajme majko……

who dares, wins

Mislim da vam je kriva pretpostavka za 20k kn, mislim da je za mladog pocetnika to sasvim ok cifra da se krene u investiranje ne zaboravite vrijeme je na strani mladih ulagaca. Sta trebalo bi prikupiti pola milje do milju za krenit u ulaganje?
Uostalom onaj koji nesto dobije na poklon u ovom slucaju 20K nece taj nikad napravit nesto slicno na burzi kao onaj koji je svaku kunu prisparao i odvajao.

mlade snage dolaze…ili odlaze?
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/financijska-nepismenost-mladih-hrvata-vise-od-polovice-njih-ne-zna-sto-je-inflacija/8304386/

a i pitanje im jako, šta bi sa 20k kn? kupili dionice? ma daj ni ja nisam kupio dionice kad sam imao samo 20k viška.. toliko imaš pri ruci za tekući život da ne misliš dali će ti plaća doći 1. ili 15. ili je nećeš dobiti 2-3 mjeseca… ili završiš na bolovanju..

trebali su pitati šta bi da dobiješ par sto tisuća… kako bi sa tim baratali…

[/quote]
[/quote]
Apsolutno se slazem. Krenuti s malim ulogom i svaki mjesec uplacivati. S vremenom, sazrijevas sukladno rastu portfelja.
Iz osobnog iskustva preporucam svim “gusterima” (moja prva uplata 10k kn).
Proporcionalno raste iskustvo, znanje, osijecaj i portfelj…za 30 godina bogat covijek

Rastimo zajedno...

Za 30 godina bez gaća. Pogledajte broj dionica na ZSE 2007-2019.
50% dionica je popapao mrak.

Ako ulažete ulažite vani.

Nigdje nisam spomenuo diverzifikaciju na 20k. Po meni moze se krenit i sa jednom pozicijom eventualno 2 pa nadograđivat vremenom ovisno kojom brzinom se stedi novac.
E sad sa kojom pozicijom to je onaj "rudarski" dio kako je rekao jedan kolega

[/quote]

Krenuti sa jednom pozicijom na ZSE je kao i da odes u kladionicu,,, nazalost ekipa je unistila nase trziste kapitala, a i dalje ga ubija,,, tako da ni sa 5-10 pozicija raznih sektora nisi siguran da ces za par godina biti u pozitivi …
i onda misle da ce ljudi ulagati u fondove ili dionice… iako steta za njih jer je sve toliko ubijeno da je puno veca vjerovatnostt da ce dobro proci oni koji krecu, pa makar i tako sa jednom, dvije za pocetak

Pa tko ovo shvati kao kladionicu i ocekiva rezultat brzo kao na kladionici za toga nije ovaj sport. Kladara je sigurnija za njega.
Btw ja sam krenio sa jednom pozicijom i sa iznosom nesto vecim nego sta ga vi spominjete i da naravno popusio sam nekih cca 10% na prvoj investiciji jer nisam vidoviti milan ali sam jos ovdje i mislim da ima nade za zse kolikogod neki crnjačili da sve ide u propast.
Pricekajmo dizanje drzave u investicijski rang i preuzimanje burze od strane g.Horvata te povlacenje odredenih poteza . A tko zna mozda se drzava smiluje i ukine ovaj porez na kapitalnu dobit barem.

E sad sa kojom pozicijom to je onaj "rudarski" dio kako je rekao jedan kolega

[/quote]

Krenuti sa jednom pozicijom na ZSE je kao i da odes u kladionicu,,, nazalost ekipa je unistila nase trziste kapitala, a i dalje ga ubija,,, tako da ni sa 5-10 pozicija raznih sektora nisi siguran da ces za par godina biti u pozitivi …
i onda misle da ce ljudi ulagati u fondove ili dionice… iako steta za njih jer je sve toliko ubijeno da je puno veca vjerovatnostt da ce dobro proci oni koji krecu, pa makar i tako sa jednom, dvije za pocetak
[/quote]

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Pa ATGR je na povijesnom maksimumu jer se Emil očito sprema za nove akvizicije pa mora šminkati stanje na burzi jer će očito je ići dokap ili neki konvertibilni instrument. A da se radi i o novome dugu, lakše ga je i povoljnije dobiti kad je situacija na burzi, "bajna". Slična stvar je i sa Podravkom.

A mozda je dionica podcjenjena? Ipak vise vjerujem u fundamente nego u teoriju zavjere

New Report

Close