Nikako mi nije jasno, zašto se po forumumima svako toliko iznose podaci o tome što se događa na tržištima u svijetu? Što će to svima onima koji trguju u RH ako većina naših dionica ionako nema veze sa svijetom? Takvi podaci bi se trebali stavljati na poseban topic, pa koga zanima što se događa u USA, u EU ili Kini, neka tamo čita i piše…
napokon i glas razuma..
Daj neka netko gurne Arenu u blokadu,pa da vidimo očitovanje..[smiley2]
Strawinsky: ” Nikako mi nije jasno, zašto se po forumumima svako toliko iznose podaci o tome što se događa na tržištima u svijetu? Što će to svima onima koji trguju u RH ako većina naših dionica ionako nema veze sa svijetom? Takvi podaci bi se trebali stavljati na poseban topic, pa koga zanima što se događa u USA, u EU ili Kini, neka tamo čita i piše… ” napokon i glas razuma..
Imaju i posebni topici za takove teme. Ne jednom se dogodilo da se kriza ili uzlet sa svijetskih tržišta odrazi i na nas. Ne kažem da smo dio globalne ekonomije, ali ipak treba i na to baciti oko.
super24: ” Strawinsky: ” Nikako mi nije jasno, zašto se po forumumima svako toliko iznose podaci o tome što se događa na tržištima u svijetu? Što će to svima onima koji trguju u RH ako većina naših dionica ionako nema veze sa svijetom? Takvi podaci bi se trebali stavljati na poseban topic, pa koga zanima što se događa u USA, u EU ili Kini, neka tamo čita i piše… ” napokon i glas razuma.. ” Imaju i posebni topici za takove teme. Ne jednom se dogodilo da se kriza ili uzlet sa svijetskih tržišta odrazi i na nas. Ne kažem da smo dio globalne ekonomije, ali ipak treba i na to baciti oko.
A ako te ne interesira ,ne otvaraš ga .[smiley11]
Kolega ljudi su na GO. Zagreb se ispraznio propisno.
Znam, ali ipak… Čini se da su na GO oni što prave veće promete, a sad se mi malo igramo međusobno, da brokeri pokriju to što sjede na poslu.
BTW, maloprije se čujem sa dragom punicom. Stoji pred Sv. Rokom, tj. 7km prije Sv. Roka u smjeru prema moru. Kao ono: idemo u ponedjeljak da nema gužve… [smiley1]
Alien:
”
Kolega ljudi su na GO. Zagreb se ispraznio propisno.
”
Znam, ali ipak… Čini se da su na GO oni što prave veće promete, a sad se mi malo igramo međusobno, da brokeri pokriju to što sjede na poslu.
BTW, maloprije se čujem sa dragom punicom. Stoji pred Sv. Rokom, tj. 7km prije Sv. Roka u smjeru prema moru. Kao ono: idemo u ponedjeljak da nema gužve… [smiley1]
Zato ja odoh na sjever ove godine za promjenu malo [smiley2]. Sitnoooo brojiiiiim jer u petak poslije posla paliiim
Prosječan iznos transakcije na ZSE 26 tisuća kuna. [smiley7] Katastrofa. Nije to mali iznos za nas male, ali normalno je da bude prosjek barem 50-60 i više tisuća kuna.
Problem je što kad neko kupi x kom na 100kn to ispada po pet transakcija jer je pet naloga na prodaji pa ispada da je problem u malim prodavačima[smiley2]
ovo si dobro primjetio.evo svježi primjer na LKPC (jer ga SLK gleda) – jedna kupnja pokupila tri prodaje = tri transakcije.
SLK:
”
Prosječan iznos transakcije na ZSE 26 tisuća kuna. [smiley7] Katastrofa. Nije to mali iznos za nas male, ali normalno je da bude prosjek barem 50-60 i više tisuća kuna.
”
Problem je što kad neko kupi x kom na 100kn to ispada po pet transakcija jer je pet naloga na prodaji pa ispada da je problem u malim prodavačima[smiley2]
Znam to, ali pratim prosječne transakcije, pa svejedno budu tolike koliko sam naveo. I da: otkad su oni (PG?) uveli da nema minimalne naknade, brojka se jako spustila, jer se ljudi igraju, zezaju se…
A imam neki feeling da bi danas mogao biti “strmoglav”. Na moje dvije dionice, kupnje – nigdje. O razinama na kojima je prva kupnja, ne usudim se niti govoriti.
Ja trgujem punom parom. po diskontu kupio mlinar i isto tako po velikom diskontu sitno ubo ( nadokupio) žitnjak. Ajmo sada goreee![smiley1]
Ja trgujem punom parom. po diskontu kupio mlinar i isto tako po velikom diskontu sitno ubo ( nadokupio) žitnjak. Ajmo sada goreee![smiley1]
Ajd ispeci kifle i donesi na Forum.
jurrica: ” SLK: ” Prosječan iznos transakcije na ZSE 26 tisuća kuna. [smiley7] Katastrofa. Nije to mali iznos za nas male, ali normalno je da bude prosjek barem 50-60 i više tisuća kuna. ” Problem je što kad neko kupi x kom na 100kn to ispada po pet transakcija jer je pet naloga na prodaji pa ispada da je problem u malim prodavačima[smiley2] ” Znam to, ali pratim prosječne transakcije, pa svejedno budu tolike koliko sam naveo. I da: otkad su oni (PG?) uveli da nema minimalne naknade, brojka se jako spustila, jer se ljudi igraju, zezaju se… A imam neki feeling da bi danas mogao biti “strmoglav”. Na moje dvije dionice, kupnje – nigdje. O razinama na kojima je prva kupnja, ne usudim se niti govoriti.
Ne boj se, neće ni prodaje biti