Zasto su Francuzi velesila,
izmedu ostalog i zbog ovog
Sport je jedna od zescih uhljebnickih pozicija, HOO, ZSS ….
Ima li veze s trzistem kapitala, mozda
Mi njima ADZ, oni nama Škodu.
Češko ekonomsko čudo: Kako im je uspjelo i jesu li spremni za novi veliki izazov?
Generalno se slažem s Investimirom. Ali porez na dohodak ima još jednu stvar u sebi koju treba uzeti u obzir – pronatalitetnu politiku. Glavni razlog zašto ga potpuno ne ukinu je taj što bi onda jednaka primanja imali ljudi sa djecom i ljudi bez djece što je totalno blesavo iz pozicije države koja želi poticati rađanje više djece. Pronatalitetni poticaji bi onda morali postati potpuno direktni i to za sve socioekonomske grupe isto – a to bi značilo još veći pritisak na srednju klasu s obzirom da bi dobili manje od sadašnjih poreznih olakšica, a morali bi to platiti na neki drugi način, npr. kroz veći PDV ili neke trošarine koje btw najviše plaća upravo srednja klasa…
Kad bi s druge strane rasteretili srednju klasu od plaćanja pola milijuna raznih pijavica, ljenčina i lažnjaka i 10% tog novca uputili na pronatalitetnu politiku, bilo bi i love i djece i budućnosti – ne bi jedino bilo više HDZ-a, a dijelom i SDP-a, HNS-a i sličnih. Ali taj film nećemo skoro gledati, bojim se…
hdz ima oko 25 posto birača i I ON UVIJEK IISKLJUČIVO O NJIMA MISLI I NA NJIH MISLI I RAČUNA. UVIJEK IISKLJUČIVO.DRUGIMA ONA STVAR I KARTA ZA IRSKU
glede špronatalitetne politike- uvedeš roditeljksu karticu – prvo dijete 10 posto, drugo 30, trece 0, cetvrto 100 posto oslobodenja od svih poreza oi naknada – s tim odes u racunovdstvo i poslodavac rit svaki mjesec isplacuje neto plus 10 ili 30 ili itd placu. dodes izvaditi putovnicu, 10 ili xy posto manj. hoces gradevinsku dozvolu, xy posto manje.itd. svaki mjesec , svaki dana pronatalitena politika.
država bi od toga profititrala itekako JER GDJE CE COVJEK S 4 DJECE POTROSITI PARE -SIGURNONECE U TAJLAND ICI LJETOVATI. sve to ide na hranu i potrpštine i državi pdv
sve polazi i zavrsava od jedne jednostavne cinjenice- NE TREBA MENI DRĆAVA NIŠTA DATI. JA ĆU SAM ZARADITI A DRŽAVA SAMO NEK MI NE OTIMA
[/quote]
Upravo to je ono što država ne želi.
Jer kad ne bi otimali onda ne bi mogli proizvoljno dijeliti.
A moć proizvoljnog dijeljenja je esencija vlasti.
Bez te moći država postaje ne vlast nego sluga, običan portir koji mora raditi po pravilima.
[/quote]
A moć proizvoljnog dijeljenja je esencija vlasti.
ov je vrlo filozofski vrlo točno i vrlo pogođeno izrečeno. moć proizvoljnog dijeljenja dosita je mokar san svakog rvackog političara politikanta i državomudana
Rapsodija na otvaranju. Vidi se fino da se radi na oživljavanju TK. Ovo i slijepac vidi.
6% bogami ni Dax nam nije ravan. Fantastičan rezultat! https://novac.jutarnji.hr/incoming/slaba-godina-na-burzi-crobex-je-u-tri-godine-relativno-dobro-prosao-u-usporedbi-s-dax-om/8257145/
Otužno…
Na ULJN se dize cijena 84% sa 300kom, ali najčudnije od svega da u drazbi, koja traje vise od 10min. se nitko uopce ne gura na asku. Tek sada, pola sata kasnije, pojavi se 1000kom ispod te postignute cijene, spremno za prodaju. Toliko o tome koliko se prati burza. Čak i tamo gdje se lijepo moze kapitalizirati svi spavaju…..