Konferencija 'Buđenje tržišta kapitala' okupit će predstavnike međunarodne poslovne elite
ova anamarija fino to prezentira. vidi se da zna sve te potrebne fraze. čak i više od toga. izgleda da razumije o čemu priča dok u slučaju žigmana nisam posve siguran.
još malo dobrih vijesti, sve manje krkanskog kadra… http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/U-upravama-domacih-kompanija-sve-je-manje-domaceg-kadra-Hrvatskom-zavladali-inozemni-menadzeri
Uvjeren sam u brutalan rast dionica na ZSE u I. kvartalu 2019.
Do tada… strpljenje… voda se tak zamutila da je to strašno… ali svemu jednom dođe kraj…
Mislim da ste pogrijesili godinu(2019 ili 2025)?
[/quote]
Optimisti računaju na rast 2019 a pesimisti čekaju 2025 🙂
[/quote]
Znate koja je razlika izmedu optimista i pesimista u burzovnim krahovima i krizama?
Pesimistima su ostali novci,a optimistima "bezvredni papirici" (iliti sada elektronski zapisi).
Znate li kada pesimisti ponovno pocinju kupovati dionice?Onda kada im "optimisti u panici" za "sicu" prepuste svoje dionice!!!! I onda "pesimisti" kupuju dionice sve dok iste ponovno ne narastu i postanu privlacne optimistima,kojima tada prodaju.I ciklus se stalno ponavlja!!!!
[/quote]
Dobro kažete samo da li je sada vrijeme za rasprodaju?
Ovo što imam u porfelju mi se čini prilično jeftino da bi prodavao po toj cijeni. Mislim da je veliki osigurač u ovakvim vremenima visina dividende. Ono što ima preko 5% ili oko 5% dividendnog prinosa mislim da neće značajno padat. Ako i padne bit će to kratkoročno, pogotovo ako još ima i rast poslovanja. Nisu ni 2008. sve dionice jednako padale.
[/quote]
DA, 5% zvuči dobro,slučajno imam jednu u portfelju koja zvuči dobro na kvadrat iako mora se priznat da matematika govori da je to i više od toga.
61/171,5=Hm…
to je prošlost a što bi nam mogla donjeti budućnost?
očekujem više,možda pohlepa a možda i argumenti utemeljeni na činjenicama.
a možda i griješim,nebi bilo
pozdrav pesimistima a posebno onima koji su mi prodali:)
p.s.
naravno večinski će odlučiti ali para će biti u 2019 za divku još više,živi bili…
strpljivi će dočekati odgovor a
no pain no gain ili tako nekako…
🙂
p.p.s.
ako su nekima puno usta onih koji isplačuju 3,3% divke neće se valjda uzeti za zlo nama kojima su puna usta onih koji splačuju 3,3 na kub?
evo čak ću napisati da očekujem sljedeće godine “mali” pomak prema gore =3,5 na kub
nebi bilo prvi put da griješim a svima nama po našem izboru….
gledaj ovi mudraca – sad ćemo mi da uvalimo još jedan pravilnik, još jedan zakon, još jednu birokatiju i ond aće sve bidne dobro.
Kakva sprdačina – a kako bi bilo gospodo da ukinite sulude poreze koji ništa ne donose ili bar urazumite naplatu isti. Možda bi to malo ptaknulo tržište.
Kakvi ljudi nas voide, još nam dobro i ide. Autizam naši političara spram socijalne i svake druge stvarnosti rvatske je stvar za psiološko patološka proučavanja.
@migra
Nemojte kolega više o toj prilici tj. neprilici
Tko bi to vrednovao kako treba jednog dana, ta dividenda isplatila se sad i nikad više , zeznit cete vecinski i pogubit ces novce itd.
Pazite ovo, Borg skupina ima najviše predstavnika na konferenciji. Još da su dali pravo ime ovom domjenku, “familja, ortaci i kumovi”.
bojim se da kada je u pitanju porez da ukidanje nije izgledno jer naime vlada očekuje procvat tržišta kapitala i posljedično velike porezne prihode s te osnove a odricanje nije u skladu sa….
ima ona jedna prigodna o primatima i granama…
čini se da smo rođeni pod sretnom zvijezdom,ima puno dokaza…
valjda ćemo se jednog dana kao nacija sjetiti i uplatit taj loto da…
na nama pojedincima je da se više oslonimo na vlastitu mudrost i pobrinemo da uzmemo ono što se nudi.
a još nije bilo da se nisu nudile odlične prilike,bilo ih je i u ovoj godini,biti će ih i u 2019
svima puno uspjeha u izboru
Situacija mi izgleda kao jedno sinhronizirano buđenje medvjeda iz zimskog sna.
Malo članci malo konferencije malo dodjele nagrada malo divke malo najave rezultata…
I povećani prometi ovih dana nakon onih velikih iskrcaja djeluju kao utvrđenje dna na razini 1700-1750.
Osobno očekujem da možda liznemo 1800 do kraja godine, ali stabilizacija iznad 1750 bi bila lijepa pozicija za uvod u 2019.
Jedino me ne vesele baš vijesti iz EU. Izgleda kao da će crknuti. Morat će ponovno QE, a taman ga završili, heh.